Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

318d e91 - dotaz na označení olejů

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mrsta

#1 Příspěvek od mrsta »

Ahoj. Měl bych dotaz k 318d e91 r.v. 2010. Dali jsme ji na servis při ujetých 40 tis. km, kde vyměnili pouze přední destičky, nic víc.. olej prý vyměnit netřeba, měnili ho na 20 tis. km.. Byla tam s tím přítelkyně, prý řekli, že olej se ještě dlouho nebude muset měnit.. asi po 14 dnech se rozsvítila kontrolka, aby jsme navštívili servis znovu, teď to ukazuje -230 km.. mezi tím jsme odjeli dovolenou a ještě docela dost tady, mimochodem na pneu o kterých prohlásili, že jsou potřeba akutně vyměnit.. v klidu dojezdili sezonu a ještě na nich trocha vzorku je :) dnes jsme auto u známého v servisu napíchli a na počítači se objevilo viz. foto.. co znamenájí ty písmena a čísla před těmi motorovými oleji? předpokládám, že se má vyměnit olej, ale nevíme co to znamená, ani který tam lili v servisu.. dali bychom tam 5w-30 nebo co se do toho lije? a ty další hlášky? přední brzdy se dělaly na těch 40 tis. km.. známý to udělá, jen neví co znamenají a proč to vypsalo ty 4 oleje.. Díky za radu

edit: tak se nějak nedaří přiložit fotku, píše to toto:

CBS: DDE 6.06: motorový olej
CBS: DDE 6.26: motorový olej
CBS: DDE 7.0: motorový olej
CBS: DDE 7.1: motorový olej
servis založený na podmínkách DSC Mk 60:brzdová kapalina
servis založený na podmínkách DSC Mk 60:přrdní brzdy
servis založený na podmínkách DSC Mk 60:zadní brzdy
CBS: kontrola vozidla
smepet

#2 Příspěvek od smepet »

olej do motoru - jakykoliv ktery ma na sobe specifikaci BMW LL-04, to je to nejdulezitejsi.

viskozita 5w-30 je OK

v origo servisu ti tam na 90% dali castrol edge 5w-30 z lasky k motoru :-)

nevim co to je za diagnostiku, ale ja to chapu to tak, ze to hlasi CBS olej vymenit ( na zaklade vyhodnoceni conditon based service ). muzes vyresetovat a vymenit. 20 000 km je uz az az na vymenu.

Ta chyba DSC vyskoci vzdycky, pokud je malo brzdove kapaliny v nadrzce. Mohla to byt ale klidne jednorazova chyba, kdy menili predni desticky, otevreli vicko nadrzky, stlacili pistky a zapnuli zapalovani pri sundanem vicku, bych jenom zkontroloval a vymazal chybu.
mrsta

#3 Příspěvek od mrsta »

OK, dík moc za info :!:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

nechat servisovat auto kde servisman nevi wo co go, to chce hodne odvahy... Zvlast u takto zanovniho auta. Za mne olej rozhodne ten z lasky k motoru a hlavne nepajcovany EDGE 5W30, pokud je to auto na dlouho a ne na ctyri roky co skonci lizacka tak osobne bych nemel nervy jezdit 25k na jeden olej a nechal bych si nakodovat snizeny interval vymeny oleje na 15k km. Pokud po dolizani jde z baraku, respektive z firmy, je jasne ze nikdo do toho cpat horem dolem nebude. Diagnostika je evidentne z toho hotova a preklady na velmi odborne urovni, doporucuju a to myslim vazne to vickrat na ty auta nepripojovat at nenadela vic skody nez uzitku.
naspo

#5 Příspěvek od naspo »

je to tedy mimo mísu,ale jen se zeptám na zkušenosti, vychvalujete Castrol (nic proti), jen mne zaráží jak každý má jiný názor. Doma mám ještě Volvo a na foru teto automobilky se na Castrol jen pluje a chvály se pějí na Mobil, udajne Castrol mnoho karbonuje, tak jak tedy čemu věřit.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matiz »

Nemam nicim podlozeno, ale myslim si ze spickovy olej od castrolu bude velmi podobne kvality jako spickovy olej od mobilu, spis budou rozhodovat osobni sympatie k te ci one znacce. Jelikoz je brambora spjata s castrolem, prijde mi logicke ho tam pouzit. Ale zcela jiste to bude jezdit i na mobil a zcela jiste to bude jezdit nejakou dobu i na fritovaci olej...

No a to z "lasky k motoru" je jen slogan castrolu, nic vic, nic min.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já ty nervy mám, po resetu tam mám 25 tis., ale vzhledem k jízdnímu režimu mně to tu výměnu ukazuje tak po cca 22 tis.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět