Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
325TD-TDs nepravidelnej volnobeh
Zdarec...uz delsi dobu resim u toho parostroje nepravidelnej chod motoru.
Nejdriv auto zakopavalo za studena....pri kazdym zakopnuti ,se objevil z vyfuku bilej oblacek (jak z pohadky,ze?:D) nespalena nafta asik....po zahrati auto drzelo volnobeh relativne slusne...postupem casu se tato zavada metamorfovala v pravy opak....auto za studena drzelo volnobeh dobre a po zahrati se na volnobeh zacalo dost hadat...nasledne se mi v jednom tydnu asi 2x za jizdy rozla kontrolka vstriku a auto uplne umrelo....stacilo vypnou klicek nakopnout a fungovalo dal....postup byl nasledujici..vytahnout vstriky...odzkouseno...jsou ready....vymeneny cerpadlo..sestelovany podle hodinek....a vymenenej ridici vstrik.....kdyby to melo spatny tlaky,tak by to preci nedelalo jendou to a podruhe zase neco jinyho,ne?
Jediny,co me napada ,je vytahanej retez....pak to jeste pred vymenou cerpadla cukalo pri plynule jidze...coz by mel byt ten volnobeznej ventil pokud se nemylim..a to sem jeste nemel moznost vyzkouset po vymene cerpadla.....nicmene uz si nevim moc rady....pokud by nekoho neco napadlo,tak budu jen rad..diky..
Nejdriv auto zakopavalo za studena....pri kazdym zakopnuti ,se objevil z vyfuku bilej oblacek (jak z pohadky,ze?:D) nespalena nafta asik....po zahrati auto drzelo volnobeh relativne slusne...postupem casu se tato zavada metamorfovala v pravy opak....auto za studena drzelo volnobeh dobre a po zahrati se na volnobeh zacalo dost hadat...nasledne se mi v jednom tydnu asi 2x za jizdy rozla kontrolka vstriku a auto uplne umrelo....stacilo vypnou klicek nakopnout a fungovalo dal....postup byl nasledujici..vytahnout vstriky...odzkouseno...jsou ready....vymeneny cerpadlo..sestelovany podle hodinek....a vymenenej ridici vstrik.....kdyby to melo spatny tlaky,tak by to preci nedelalo jendou to a podruhe zase neco jinyho,ne?
Jediny,co me napada ,je vytahanej retez....pak to jeste pred vymenou cerpadla cukalo pri plynule jidze...coz by mel byt ten volnobeznej ventil pokud se nemylim..a to sem jeste nemel moznost vyzkouset po vymene cerpadla.....nicmene uz si nevim moc rady....pokud by nekoho neco napadlo,tak budu jen rad..diky..
-
-
El. Hlavu sem neměnil.
Nicméně sem to včera dál celý dohromady a pořádně projel. Včera to asi po 15 km začalo na volnobeh fungovat normálně. Dneska, při cestě do práce sw to zase trepalo,jak drahej pes celý. Ale jede to nesrovnatelně líp to auto teď co se výkonu týče. A cukání při plynulé jízdě je pryč.
Nicméně sem to včera dál celý dohromady a pořádně projel. Včera to asi po 15 km začalo na volnobeh fungovat normálně. Dneska, při cestě do práce sw to zase trepalo,jak drahej pes celý. Ale jede to nesrovnatelně líp to auto teď co se výkonu týče. A cukání při plynulé jízdě je pryč.

-
no zkusim to nechat napichnout a uvidime..nic jinyho mi nezbyde....v tydnu zkontroluju rozvod ,at mam jistotu......ale je zajimavy,ze bych koupil cerpadlo,ktery bude delat uplne to stejny.....zacalo to,ze rucicka okamzite spotreby pri vyrazeni na neutral nezabehla hned za 30 ku ...ale zustala na nule...v tu chvili se auto zaclo trepat..po chvilce zabehla za 30 ku a motor sel normalne..postupem casu uz ani po tom ,co rucicka zajela za 30 se volnobeh nespravil.....cela tak zmatene hapruje docela...nevim s cim to ma spojitost presne....zaklety auto 

- PEchi
- Kontaktovat uživatele:
Asi to bude v něčem jinym ale napadlo mě že se můžu podělit --- měl sme to že za tepla mi na volnoběh chcípalo a v malých otáčkách nepravidelnej běh ... ale u jinýho motoru ... 320i .. a výměna čidla otáček motoru to vyřešila .. nemám ponětí jak to je u tech deaselů ... ale určitě bych to bejt tebou napíchl na nějakou lepší diagnostiku .... moje auto sme dával na jednu starší a ta vubec nic neukázala .. pak si kámoš koupil jednu takou lepší a ta už hned věděla ... takže zkusit nějakou pořádnou diagnostiku co ti poví