Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e90 teplota motoru BC vs. INPA
Zdravím, mám takový problém, po připojení auta na diagnostiku mi v INPĚ teplota motoru ukazuje při normálně zahřátém motoru 130 stupňů, přitom ve skrytém BC mám normálně okolo 88-90°c, kde by mohla být chyba? v čidle? to by ale asi jinak v BC neukazoval normalni teplotu.. Nebo jich tam je víc? setkal se s tím už někdo? Motor M47n2
-
- Kontaktovat uživatele:
Používáš správné řídící soubory pro tvé auto? Tj. nemáš nějaakou "hacklou" verzi INPA, kde se pro tvé auto načítají nějaké jiné řídící soubory (INPA jen volá na uživatelovy příkazy různé rutiny z řídících souborů - jiné pro každý typ auta a pak zobrazuje návratové hodnoty).
Teploty by měli být stejné (budíky - diagnostika). Zkus to vyčíst i přes něco jiného např DIS. Ale čidlo vody bude dobré. Čidlo na teplotu oleje nejspíše nemáš.
Teploty by měli být stejné (budíky - diagnostika). Zkus to vyčíst i přes něco jiného např DIS. Ale čidlo vody bude dobré. Čidlo na teplotu oleje nejspíše nemáš.
Jestli je hackla to nvm, zatím sem to vyzkoušel na e46 a fungovala bez problému (INPA) je ještě nějaký jiný způsob jak prověřit čidla? Když motor chladne tak to čidlo ukazuje méně, takže úplné nesmysly to v INPE neukazuje, taky by mě zajímalo jestli má e90 více čidel na teplotu chladiva tak jako některé starší bmw, jinak čidlo na teplotu oleje tam je a ukazuje to normálně..
Lazer91 píše:Zdravím, mám takový problém, po připojení auta na diagnostiku mi v INPĚ teplota motoru ukazuje při normálně zahřátém motoru 130 stupňů, přitom ve skrytém BC mám normálně okolo 88-90°c, kde by mohla být chyba? v čidle? to by ale asi jinak v BC neukazoval normalni teplotu.. Nebo jich tam je víc? setkal se s tím už někdo? Motor M47n2
INPA i BC by to melo brat ze stejneho cidla...
Ja mam treba motor N52 a teplota by mela byt provozni pokud jede auto do 3000 otacek 110 stupnu kvuli spotrebe. Pokud se na nej slape, teplota by se mela snizit na 85 stupnu kvuli ochlazeni valcu.
Nicmene BC mi kolisa v normalu mezi 88 - 94 stupnu a kdyz pridam plyn a zacnu to tocit, pada to dolu az na 77 stupnu.
Cili, je to cely nejaky divny