Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě E46 vs E90
Mám e92 335i a e46 330xi. Musím říct, že když jedu s e46 pianko, tak je to takový normální. Jakmile se ale dostanu na zatočenou okresku, je až neuvěřitelné, jak 12 let staré auto dokáže vtáhnout do děje. Je živější a celkově komunikativnější než e92.
S e92 jsem na okreskách jeden z nejrychlejších, ale když jedu tak jak bych jel s e46, není to tak zábavné. U toho auta spočívá zábavnost spíš v rychlosti a efektivnosti.
Z tohoto pohledu by mi smysl dávala ta e60... Dobré je, že žádná volba není špatná
S e92 jsem na okreskách jeden z nejrychlejších, ale když jedu tak jak bych jel s e46, není to tak zábavné. U toho auta spočívá zábavnost spíš v rychlosti a efektivnosti.
Z tohoto pohledu by mi smysl dávala ta e60... Dobré je, že žádná volba není špatná

-
- Člen Klubu
V sedanu buď E46, ale to je už hrozně okoukaný tak radši ///M E60, kam se dá i lecos naložit. Do té trojky jsem měl v létě problém všechno na dovču nacpat o zimní dovolené ani nemluvě.
A sedan E90? Sorry, ale předek je jako žába. Na ty světla jsem si dodnes nezvyknul. (Jó E92, to je jiná diskuse).
No a naopak 525i/530i v sport paketu celkem hojně dostupné.ROBi píše:Ty bys chtel e90 za 275 000 Kc? To musis trochu pritlacit
A sedan E90? Sorry, ale předek je jako žába. Na ty světla jsem si dodnes nezvyknul. (Jó E92, to je jiná diskuse).
Prostě 5er je levnější a za ty prachy pořídíš 530i e60 a v Mpacketu bude taky pěkná.
3ky byli vždy žádané a drahé jako ojetiny pokud srovnám s 5er a 7er stejné ročníky.
popřemýšlel bych nad 5kou nebo 3 coupé e46 ideálně M - stím bude největší zábava za ty prachy...
nebo toto za pěknou cenu
http://auto.bazos.cz/inzerat/30625237/B ... vymena.php
3ky byli vždy žádané a drahé jako ojetiny pokud srovnám s 5er a 7er stejné ročníky.
popřemýšlel bych nad 5kou nebo 3 coupé e46 ideálně M - stím bude největší zábava za ty prachy...

nebo toto za pěknou cenu

http://auto.bazos.cz/inzerat/30625237/B ... vymena.php
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tuhle M3 urcite "doporucuju". Spise doporucuju si na e46 klubu najit, co se dohledalo o tomto aute - tomu se vyhnout nejvetsim obloukem, co to jde. Ve zkratce - dovezeno z Polska bez papiru, "nejak" se sehnaly ceske papiry a dalo se to do provozu. Motor funguje tak, ze je vice KO nez OK a vubec nedosahuje hodnot motoru M3. Takze proto i ta cena. A verim tomu, ze u prvni technicke bude problem. Jinak by se to auto neprodavalo takovou dobu..,
-
ok to jsem netušil ...dával jsem to jen jako příklad. no tak aspoň kluci tady varovali....ale počítám že auto budeš kupovat se znalcem a přijde na všechny nesrovnalosti.....protože naleštěných vraků je hodně v ČR...
Jinak je tam ještě jedna M3 stříbrná za 280tis a jinak vše 300-400tis co se pohybují.
Je ale vidět že M3 e46 si fakt drží cenu nad 3kila stále a furt. A bude ještě dlouho....je to ideální auto pro radost za málo peněz hodně muziky...já bych rád M3 do garáže kdyby bylo aspoň 350tis navíc ...
pro běžné ježdění z tohoto výběru za ty prachy asi e60 530i a podobné možnosti....
Jinak je tam ještě jedna M3 stříbrná za 280tis a jinak vše 300-400tis co se pohybují.
Je ale vidět že M3 e46 si fakt drží cenu nad 3kila stále a furt. A bude ještě dlouho....je to ideální auto pro radost za málo peněz hodně muziky...já bych rád M3 do garáže kdyby bylo aspoň 350tis navíc ...
pro běžné ježdění z tohoto výběru za ty prachy asi e60 530i a podobné možnosti....
Hele jak jsem již avizoval M3ka je mimo hru, i když uznávám že E46 M3 se mi líbí hodně moc, tak to by přislo do úvahy pouze do páru s nějakým dalším autem a to zase nedovoluje rozpočet
Spíš se budu poohlížet po nějaké té E60ce. Tam jsem koukal že jsou dokonce tři motory, předpokládám že mám koukat po tom N52B30? nebo N53?

Spíš se budu poohlížet po nějaké té E60ce. Tam jsem koukal že jsou dokonce tři motory, předpokládám že mám koukat po tom N52B30? nebo N53?
- pavproch
mám doma v garáži jak N52B30 (Z4), tak i N53B30 (3er), takže můžu porovnávat: N52 je tišší, líp reaguje na povely od řidiče, je méně postižen EURo emisema ale víc žere a má menší krouťák. N53 jde zastudena jak traktor a za tepla jak traktůrek, EURo5 ho významně negativně poznamenalo, ve vyšších točkách má ale hezčí, kovovější zvuk