Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

sháním BMW 535D

Pouze vozidla BMW!
Zpráva
Autor
Mrzak

#21 Příspěvek od Mrzak »

Jasně, že nepošle, ale spoléhaj na to , že mu někdo pošle zálohu 1000-2000 Eur, nebo rovnou půlku, podle toho , jak je pitomej. Když budeš vážnej zájemce, tak tě zkusej oškubat. Když máš pochybnosti , tak přestanou komunikovat. Seděj někde v severní Africe, s Anglií to nemá nic společnýho. A fotky kradou na inzerci v Německu. Mimochodem, to BMW ani Land Rover už na inzerci není, C5 nevim, tu jsem nehledal. Zejtra tam daj zase něco jinýho.

Když to dáme policii, řeknou : no jo, anonymní e-mail, s tim nic neuděláme. Ale klidně to někdo zkuste.
Mrzak

#22 Příspěvek od Mrzak »

Poslal jsem alespoň link na tuhle diskuzi na Sauto, aby věděli.
arc

#23 Příspěvek od arc »

hele, pánové neznáte náhodou někdo nějaký větčí francouzský server? chtěl bych se kouknout i po francii, ale zatim sem našel jen samy blbiny a na ebayi francouzskym nic není, díky
ridic

#24 Příspěvek od ridic »

Mě se stalo že jsem takhle našel v Německý inzerci moje auto za půlku než jsem ho prodával já... :)
martin5er
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od martin5er »

Toto je klasická finta přes Western Union. Celý to vypadá asi takhle:

1. Jak bylo napsáno výše, při projevení zájmu o auto zdůvodní prodejce ( dále jen podvodník) nízkou cenu auta. Většinou je to odjezd do vojenské mise, finanční krizi nebo jinej kec. Komunikace probíhá klidně i telefonicky nejen mejlama.

2. Podvodník se s vámi snaží domluvit, aby jste poslali rezervační zálohu na své jméno přes western union na jinou pobočku western union, kterou si sami zvolíte. Většinou do města předvedení vozu. S tím, že vám sdělí, že tento krok je projev vašeho seriózního zájmu o auto a v případě, že auto nevezmete budou vaše peníze v bezpečí, jsou přece odeslány na vaše jméno.

3. Podvodník požaduje kopii dokladu od western union, že jste poslali peníze na sebe a vaše osobní údaje pro sepsání kupní smlouvy, termín a místo prodeje vozidla. Nyní přícházíte o peníze.

4. Končí veškerá komunikace s podvodníkem a vy se můžete jen tlouct do hlavy.

Finta je v tom, že vyzvednutí peněz může provést kdokoliv, stačí znát jméno odesílatele peněz, přibližnou částku, odkud jsou peníze poslány a případně MTCN( kontrolní kód platby, který však není všude vyžadován).

Dopadení těchle zm.dů je problém, protože v případě, že peníze posíláte do zahraničí, vyžádají si podvodníci takovou výši zálohy, aby v dané zemi nepřesáhla tahle částka hodnotu pro kvalifikaci trestného činu. No a samotný výběr peněz je otázkou falšované občanky.

Tak se nenechte napálit...[/b]
Odpovědět