Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
sjíždění pravé přední pneumatiky zvenku
-
dnes jsem byl v autoservisu stim že se mě sjíždí zvenku pravá přední guma že at udělaj geometrii,řekli mě že to kničemu nebude a tvrdil že sem stim musel driftovat coto dalo což neni vubec pravda a že to muže být zadní nebo přední nápravou pak mě řekl že přední je kupodivu naprosto v pořádku že jen vzadu horní uložení vpředu prachovka a chce za toto 7200kč což je nenormalní moc to nechápu čím to muže být že se sjíždí jen přední pravý zvenku všechny ostatní kola se sjíždí naprosto rovnoměrně stalo se mě to už na druhych kolech jak 15 tak 17 nejde na předku nejak nastavit odklon? nejake rady jak to vyřešit moc se mě nezdá co tvrdil protože pocitově při jízdě to auto se chová naprosto normálně nikde nic nelita neplave nevrže nebouchá všechno ok mam auto pul roku najeto 10000km v letě do mě narval pežot napředek sice je fakt že sem od té doby nedělal geometrii ale myslim si že nejdřiv bych začal tou geoškou ne? za rady děkuji.jen dodám že obě nápravy mají za sebou 25 000 km což není mnoho dle mě auto je e36 coupé 1996 1.6
-
právěže ne přední náprava je prej ok sám sem se tam díval a všechno tam je dobrý prej vzadu horní uložení a prachovka myslíš že by mohla pomoct geometrie? i když se jedna pouze o přední pravy kolo? jak řikal že to muže byt zadní nápravou tak mě to vzalo do hlavy,může nato mýt vliv třeba že mají gumy jiný tlak než tato ? nebo vyvážení kol? nevím hergot přijde mě blbost kuli hornimu uložení vzadu aby to dělalo todle známej tam byl a tam po něm chtěly 7000 mu nakecaly kde co tak šel jinam a tam mu udělali za 3000 tak nevim co si o nich myslet nicmeně to mam od baraku tak zas no stres
-
-
-
vyteklej tlumič se dá poznat i od voka? když mě v servisu kontrolovaly nápravy tak tlumiče asi taky ne? to si mi dal brouka do hlavy stim a když ti to dělal ten tlumič bylo to znát za jízdy? nebo je to znát? auto to dřív nedělalo ale tedka jo žádny rány nic od auto neznělo kdyby se ten tlumič vysral tak bych to asi pocítil za jízdy ne?
-
-
-
-
Bych chtěl vidět jak by ti dělali odklony na předním kole na standartní e 36Dok323 píše:pokud to je tlumič tak pneu bude sjeta nepravidelně/odskakaně pokud je sjeta rovnoměrně tak bych volil geometrii,jenomže odklony se moc nedělaj pokud si to nevyžádáš a nestojíš nad nima když ti dělaj geometrii

A bmwe36fans - mě přijde, že si tu snad všechno na foru psal na mobilu, protože to se povětšinou opravdu nedá číst a na některé dotazy bych velice doporučil tlačítko HLEDAT, mazej na geometrii, protože tam není vůbec co řešit, ještě před tím bych s autem zajel na stk kde ti za pár desetikorun proklepnou auto na těch pneum. "pojezdech" a řeknou co je ko takže to vyměníš at se nemusí pak geo dělat znova. "vod voka" vyteklý tlumič poznáš tak že je vyteklý..., nemusí už ale fungovat správně- existuje testování tlumičů kde ti řeknou jestli je ok či ne pokud to nepoznáš sám na jízdě atp.. , na e 36 dělám geo po každém zásahu který by jí mohl pozměnit, protože jak to má špatnou geo nedá se stím jezdit a už vůbec ne na mokru či sněhu..