Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
když se "ježek" pokazí :) alá klima e36/46/39 atd.
zdravim,
prestal mi foukat ventilator, najednou, zadne postupne zlobeni jak nekteri pisou, tak jsem sehnal jiny pouzity origo bmw, pri vymene jsem zjistil, ze ten puvodni uz byl meneny za ten novejsi bosch s vice bodlinama, kterej se udajne uz nepokazi, ale byl uplne zapecenej v konektoru, vymenil jsem a ventilator slapal.. 2 dny a ted zas naraz prestal.. je samozrejme mozny, ze uz byl pred smrti a proste to nedal ale neni mozny, ze by tam mohlo byt neco jinyho, co toho jezka "pretezuje" tak ze odchazi? vetrak kdyz fungoval tak se tocil normalne, plynule od nuly az do maxima, tise, netusim jestli v tom "obvodu" ventilator - jezek - ovladani je jeste neco dalsiho zapojeny? nejaky napady? klidne si koupim novyho jezka, ale nerad bych ho tam dal s tim, ze ho "neco" za dva dny odpali..
je tu jeste ten co to opravuje?
prestal mi foukat ventilator, najednou, zadne postupne zlobeni jak nekteri pisou, tak jsem sehnal jiny pouzity origo bmw, pri vymene jsem zjistil, ze ten puvodni uz byl meneny za ten novejsi bosch s vice bodlinama, kterej se udajne uz nepokazi, ale byl uplne zapecenej v konektoru, vymenil jsem a ventilator slapal.. 2 dny a ted zas naraz prestal.. je samozrejme mozny, ze uz byl pred smrti a proste to nedal ale neni mozny, ze by tam mohlo byt neco jinyho, co toho jezka "pretezuje" tak ze odchazi? vetrak kdyz fungoval tak se tocil normalne, plynule od nuly az do maxima, tise, netusim jestli v tom "obvodu" ventilator - jezek - ovladani je jeste neco dalsiho zapojeny? nejaky napady? klidne si koupim novyho jezka, ale nerad bych ho tam dal s tim, ze ho "neco" za dva dny odpali..
je tu jeste ten co to opravuje?
zadny napady? nejaky autoelektrikar? za 14 dni mam jet na hory a nerad bych tam v nejakym prusmyku sudlal okno hadrou za jizdy.. zapomnel jsem dodat ze to je na E36, ale asi by to melo byt jedno, funkcne to bude na vsem stejny podle me.. jde mi o to jestli tam muze byt muze byt zavada napr na ventilatoru nebo jine soucastce, ktera by mohla jezka pretezovat tak ze by zkracovala jeho zivotnost, napr sjete uhliky nebo neco s vinutim, ale ventilator kdyz funguje tak se toci normalne, tak bych to na to netipoval a i tak nevim jestli by to melo vliv na jezka..
-
lukepostulka píše:Když ti odejde ježek tak se ti větrák bude točit aspoň na 4. úroveň. Závadu bych hledal v pojistce, relátku, motorku a spínači. Jednoduchý test - zapoj větrák na baterku, pokud nepoběží, máš vítěze.
viz muj prvni post na predesle strane, mam digiklimu, prestal se tocit vetrak uplne, nejel na zadnou uroven, vymenil jsem jezka, fungovalo to dva dny a pak zas kleklo, predpokladam, ze znovu jezek, protoze pojistky ok a vetrak kdyz jede tak se toci normalne, bez hluku a plynule na jakoukoli rychlost.. zjistuju jestli je neco co muze vyrazne urychlovat odchazeni jezka nez ho vymenim po druhe a za dva dny bude zas po nem..
po 3 roky vždy před Vánocema propajím ty tranzistory a mám pokoj ono je to dobré včas podchytit a ne až když to nejde prostě jak vidím že houpou otáčky ventilátoru tak jde ježek ven a propopájím do když se to nechá tak se speče svorkovnice a hlavně se vypálí na tištáku kontakt od tranzistoru. a pri sundávaní toho jakože lepidla či co to mám být tak mě pomohlo to nahrát zapalovačem pak to změkne a jde to pěkně vyškrábat.
Nechce se mi pročítat celý fórum jestli můj problém způsobuje ježek nebo ne, tak se zeptám rovnou. Když zapnu ventilátor na digiklimě (klima neběží) řekněme na 20 stupnů na AUTO. Po chvíli se zcela sama vypne a zhasne. Musím to znovu pustit a zas běží a fouká. Po chvíli zase zhasne, vypne… a opačně, když to někdy vypnu, tak se to najednou samo spustí. Tak se ptám, způsobuje taky toto chování špatný ježek? Díky
Z toho videa moc chytrej nejsem teda. Dneska mi to běželo celou cestu v pohodě, nic se nevyplo, takže těžko říct, co to může být. Důležitý je, že když to zapnu, tak to prostě jede tak jak to nastavím a fouká. Akorát se občas samovolně při jízdě vypne přičemž stačí to opět jedním tlačítkem zapnout a zas to funguje. Není to věc, která by mě nějak tížila, když všechno vlastně funguje, jen mě tak napadlo, že to může mít s ježkem nějakou souvislost. Asi ho vyndám a zkusím jiného sehnat a buď to pojede nebo ne...
-
- Kontaktovat uživatele:
taky se přidám s dotazem. Mně to zas v e36 digiklimně na nízký otáčky trochu piští. Jakmile trochu akceleruji pištění přestane, to samé při brždění(i lehkém) někdy to dělá i naopak(že to piští při akceleraci
). Může to být důsledkem odcházejícího ježka?připadně ložisko větráku které se při akceleraci odlehčí apřestane pištět? Máte s tím někdo zkušenost?jinak vše funguje jak má

Taky se připojuju k těm co jim ježek zlobí, trochu jsem si to tu pročetl, padly tu nějaké nabídky na ježky z levnějších zdrojů, ale jsou to všechno příspěvky 3-4 roky staré. Takže se chci zeptat, zda má někdo aktuální tip, jak sehnat ježka za nějakou lepší cenu. Prosím ale renomované výrobce, žádnou Čínu, ani Polsko. Díky 

Bývalý nick FUGAS
BMW 328ti (e36)
BMW 328ti (e36)