Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dolej-olej a clen FX

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
aristoloser

#21 Příspěvek od aristoloser »

bývá tedko na http://www.e30.cz má tam svou sekci a funguje skvěle,samá chvála.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Slavisimo »

aristoloser píše:bývá tedko na http://www.e30.cz má tam svou sekci a funguje skvěle,samá chvála.
Funguje i tady :-) jen to neni jeho hlavni napln prace :wink:
Rendis

#23 Příspěvek od Rendis »

Slavisimo píše:
aristoloser píše:bývá tedko na http://www.e30.cz má tam svou sekci a funguje skvěle,samá chvála.
Funguje i tady :-) jen to neni jeho hlavni napln prace :wink:

Zase bude.
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
dede789

#24 Příspěvek od dede789 »

Trošku to tu oživím. Po delší době co mi auto stálo ( jedná se o E36 12/97), jsem k němu přišel, odemknul centrálem, strčil klíček do spínačky, ale místo točení startéru se ozvalo jen cvakání nějak takto to vypadalo: http://www.youtube.com/watch?v=HrYj5PgVVUU. Usoudil jsem proto, že je vybitá baterka, nechal jsem ji nabít a zkusil nastartovat. Přesto, že byla baterka nabitá už auto ani necvakalo, zkrátka to neudělalo vůbec nic. Napsal jsem proto právě členovi FX, protože jsem věděl, že měl E36 dlouho a myslel jsem si, že by mi mohl poradit. Ihned poté, co jsem mu napsal mi přišla odpověď i přesto, že v tu dobu zrovna nebyl na fóru přítomen. Popsal jsem mu v pár SZ problém a Fx inhed řekl, že to bude rozpárovaný klíč s jednotkou EWS II z důvodu nedostatečného napětí při startu. Bohužel mám k autu klíč s čipem jen jeden, takže jsem auto prakticky nedostal ani na diagnostiku. Nabídl mi proto, vzhledem k tomu, že od sebe bydlíme docela daleko, že mu mohu jednotku poslat poštou a že se mi jí pokusí opravit. Jednoku jsem z auta hned poté vydoloval ( je umístěna za kaslíkem spolujezdce, má mít žlutý konektor, ale u mě byl fialový, vzhledem k tomu, že mám 12/97. Měnily se prý barvy konektoru někde v 6/97. Jednotku jsem dle dohody zabalil a poslal poštou ( pojistil jsem ji raději 5000kč v případě ztráty při přepravě ). Proběhlo ještě pár SZ ohledně klíčku - diamantu vzhledem k tomu, že můj klíček byl rozlámaný, nabídl se, že mi pošle klíček nový, jen si přehodím planžetu a dálku. Ihned druhý den mi Fx psal, že jednotka dorazila, že se mu ji povedlo opravit a že ji odesíla zpět i s klíčkem. Balíček dorazil dle domluvy, vše bylo v pořádku, pěkně zabaleno. Zkompletoval jsem si klíček s tím mým starým, přehodil čip a šup k autu zapojit jednotku. Po zapojení jednotky jsem zapojil baterku a zkusil nastartovat ( přičemž jsem skoro ani nedýchal a při mém štěstí čekal, že auto už nikdy nenastartuje :lol: ). Auto chytlo na otočení startéru, takže můžu s radostí říct, že mám auto opět v provozu. Navíc se mi díky novému klíčku vyřešil i problém s odemykáním vozu na dálku, což mi také předtím nefungovalo. To vše bylo za cenu, za kterou ani nemá smysl hledat nějakého vykuka, který bude hledat jak by vydělal a bůh ví co by vám s autem provedl. Abych to shrnul, Fx je v těchto věcech opravdu profík, odpověděl mi kdykoliv ať jsem mu napsal ve dne nebo v noci téměř okamžitě a ještě mi dal pár vzácných rad. Ještě jednou ti veřejně děkuji za ochotu, rychlost a vyřízení mého problému. DOPORUČUJI!!!!!

Klíčková slova: BMW E36 EWS problém, E36 imobilizer problém, BMW imobilizer problém
khoorl
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od khoorl »

Dneska jsem si byl u FXe pro novy klic a do pul hodinky jsem byl fuč ... Super, mohu jen doporucit :palec: :palec:
petr-mat

#26 Příspěvek od petr-mat »

V pátek dopoledne sz FXovi ohledně problému s dálkou, okamžitá odpověď s nabídkou řešení. Zmínil jsem se o problému s xenony(potřeba řešit přez diagnostiku) a nabídl mi vyřešit i toto. Už odpoledne jsem byl na dílně, světla během pěti minut funkční,v autě pozapínal nějaké další věci(dojezdy oken, svícení atd), na dálce zkontroloval co mohl a domluvili jsme se na dalším řešení. Nezbývá mi než jen doporučit- rychlé jednání, ochota a opravdu kouzelník.
lubooos
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od lubooos »

Taky muzu doporucit.
Prijel jsem dneska, byl jsem uz domluvenej predem. Jednotku u moji e39 vyndal a klic nakodoval. Prej sem mel stesti ze mam rv 4.1997 kdybych mel starsi tak jednotku vndava podstatne dyl.
Kazdopadne klic nakodoval a jako bonus mi pridal ke starymu klici nahradni tlacitka. Potom uz zbejvalo jenom sparovat a hura dom. Jeste jsem si musel nechat klic vyriznout jinde, protoze ma prej masinu rozkalibrovanou, ale poradil kde jsou solidni a delaj dobre.
Jinak ma peknou dilnu :).
Takze dalsi kladna reference.
ardo

#28 Příspěvek od ardo »

Taky mohu doporučit :!:

Dnes vyřešen problém s imo na E39 :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Díky :-)

Byl jsem teď přes svátky dost mimo net a i mimo Prahu, teď se prokousávám přes spousty SZ, co mi přišly. Už jsem je sice četl aspoň na mobilu, ale teď je na čase začít to nějak řešit, když už mám jak. Dejte mi, prosím, pár dní. Trochu to trvá se ve všem zas zorientovat.

Ardo: Jak to nakonec dopadlo s tou jednotkou? Byl už si pro ni u tebe? Mně se už pak neozval a není to ještě stoprocentně dořešené (nestartujou mu diamant klíči a problém je na 99% v spoji konektoru s tišťákem jednotky EWS3 nebo ve verzi softwaru - dával jsem SW06, ten nemusí umět přečíst čip ELM10030A).
ardo

#30 Příspěvek od ardo »

Ahoj,
ještě né,má vyzvednout snad ve čtvrtek :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tak už dokonáno. Bohužel jsme došli na to, že HW03SW06, kterou u tebe vyzvedl, nedokáže udržet stabilní komunikaci s origo diamant klíčem kvůli konstrukci cívky. Naštěstí jsem vyhrabal o víkendu při vyklízení druhého bytu ještě tři jednotky a mezi nimi byly i dvě SW08, takže se to povedlo dorazit. Poučení pro mě pro příště, starší verzí softwaru jsem ještě nikdy nenahrazoval a už vím, že ani nebudu :-)
Odpovědět