Zdravím,
nevím do jaký sekce to přesně patří, tak to hodim sem. Dva měsíce už hledám auto. Mám jasno že chci BMW a v benzínu. Už jsem měl i jasno s motorem a dle rozpočtu i s typem a to E46 325i. Mám vyhlídnutý krásný kombi z roku 2004, 325i 141kw, v plný palbě a 200tis najeto po německejch dálnicích, od prvního majitele se serviskou.
A včera jsem našel moc pěknou 120i z roku 2004, taky v pěkný výbavě najeto 91tis po Praze. A za boha se nemůžu rozhodnout co je lepší koupě! Jestli koncepčně nový auto s menším výkonem, nebo starší ale po faceliftu, prostornější a s prověřeným šestiválcem.
Ročně najezdim cca 10tis km 60:40 město:mimo a BMW chci halvně pro jeho hravost, vyvážení a jízdní vlastnosti. Můžu poprosit o nějakej názor? Nejlíp v ohledu na spolehlivost obou vozů, výkonové rozdíly (120 je zase lehčí) atp. Předem díky!
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupit 120i nebo e46 325i?
120i je super autíčko, ale je to vyloženě pro 2 lidi, maximálně malé dítka vzadu. U té co popisuješ by mi vadilo pouze jedno, že jde o první rok výroby... ale třeba první majitel drobné mušky a porodní bolesti vychytal.
Za sebe můžu říct, že 1 er je parádní druhé auto do baráku a fajn vozítko do města.
Takže bych popřemýšlel, jestli máš ženu a děti a kolikáté by to bylo auto v domácnosti. Jako jediné auto pro rodinu je to blbost.
S E46 nemám zkušenosti, ale dle zkušeností jiných to bude taky dobré auto, navíc u ročníků před koncem výroby se dá očekávat "vychytanost".
Za sebe můžu říct, že 1 er je parádní druhé auto do baráku a fajn vozítko do města.
Takže bych popřemýšlel, jestli máš ženu a děti a kolikáté by to bylo auto v domácnosti. Jako jediné auto pro rodinu je to blbost.
S E46 nemám zkušenosti, ale dle zkušeností jiných to bude taky dobré auto, navíc u ročníků před koncem výroby se dá očekávat "vychytanost".
No pokud koukáš po kombíku, tak nevím, jestli ti 1er nebude připadat malá ... Řešila jsem stejné dilema (E46 vs E87) před pěti lety a vyhrála jednička. A nelituju!
Jediný co mě štve, je rozvrzaná palubka, prý je to častý u prvních modelů. Jde to prý slušně spravit, ale nejsou lidi a čas
Jediný co mě štve, je rozvrzaná palubka, prý je to častý u prvních modelů. Jde to prý slušně spravit, ale nejsou lidi a čas

E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
ex E36 316iCompact
nevim mě se líbí obě do města ...ale jako rodinné auto nevidím ani 1er ani 3er.
Seděl jsem v 330d touring a přišlo mi to jako hračka pro děcka
Strašně malé auto. Ale malým lidem to třeba stačí. Já mám 180cm a 5er je akorát ...šel bych do 5er touring pro rodinu nejlepší volba ....sám si zkus pujčit někde e46 a pak e39 třeba ...budeš koukat ten velkej rozdíl.
525i nebo 528i případně 530i touring je parádní svezení. Nebudu tě přesvědčovat na 7er ta je ještě lepší ale to už není pro všechny, jen pro opravdové fandy co jim nevadí velká limuzína.
5er je prostě zlatej střed a na našich silnicích mnohem pohodlnější jak 3er nebo 1er. Vyzkoušej a pochopíš sám.
Seděl jsem v 330d touring a přišlo mi to jako hračka pro děcka

Strašně malé auto. Ale malým lidem to třeba stačí. Já mám 180cm a 5er je akorát ...šel bych do 5er touring pro rodinu nejlepší volba ....sám si zkus pujčit někde e46 a pak e39 třeba ...budeš koukat ten velkej rozdíl.
525i nebo 528i případně 530i touring je parádní svezení. Nebudu tě přesvědčovat na 7er ta je ještě lepší ale to už není pro všechny, jen pro opravdové fandy co jim nevadí velká limuzína.
5er je prostě zlatej střed a na našich silnicích mnohem pohodlnější jak 3er nebo 1er. Vyzkoušej a pochopíš sám.
-
Urcite doporucuju e46.. Kdyby to bylo vseobecne, jestli vybrat e87, nebo e46, byla by vyhoda 1er v moznosti sehnat novejsi kus. Pokud jsou obe auta stejny rocnik, pada asi jedina vetsi vyhoda 1er.
Motor v 325i (M54) je jednodussi a spolehlivejsi (N46 ma napr. valvetronic), navic je v nejhorsim bez problemu k sehnani (N46 je mnohem min).
A hlavne sestivalec je oproti ctyrvalci opravdu velky rozdil, od pocitu z jizdy, pres dynamiku, zvuk, prubeh vykonu, atd..
Motor v 325i (M54) je jednodussi a spolehlivejsi (N46 ma napr. valvetronic), navic je v nejhorsim bez problemu k sehnani (N46 je mnohem min).
A hlavne sestivalec je oproti ctyrvalci opravdu velky rozdil, od pocitu z jizdy, pres dynamiku, zvuk, prubeh vykonu, atd..
VRsix píše:Ja bych sel do 1er, precijen modelovy rocnik je trochu nekde jinde. Vzhledove si myslim ze jednicka je neporovnatelne krasnejsi nez e46 touring
Me se 1er taky libi ale mam e46 325i tour a kolikrat kdyz treba v ikea kupuju 2m krabice a podobny vecy na barak placam se pres rameno jak jsem byl tenkrat rozumnej a nesel jen pro rocniku a novymu modelu

Jinak jak rika filozof ano je spis pro mensi lidi.. Ja mam 175 cm a zena 155

Jako jednicku bych bral to ne ze ne ale jako druhy auto pro zenu k tourovi treba