Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 530D E39, sedan facelift, manuál

Pouze vozidla BMW!
Odpovědět
Zpráva
Autor
petr-kucera

#1 Příspěvek od petr-kucera »

Přesné typové označení vozidla: BMW 530D E39
Druh karoserie: Sedan
Rok výroby: 2003 (06/2003)
Objem válců: 2996
Výkon: 142 kw
Druh paliva: Diesel
Barva: Černá - metal
Počet najetých kilometrů 319 000
Stav vozidla: chvalitebný
Platnost STK: 09/2016
Cena: 125 000,-Kč
Popis výbavy: Parkovací senzory, kůže (velmi zachovalá), vyhřívané sedačky, průchozí kufr, šíbr, klima, elektrická zadní clona atd. Myslím, že je zbytečné to vypisovat - je to vidět z fotek :). Pokud by byly pochyby, pak dle VINu.
Popis provedených oprav: Přední, zadní ramena, čepy, táhla řízení, přední tlumiče, brzdové trubky, palivové trubky, a pak běžný servis, jako olej, separátor, vzruchové a pylové filtry, klima atd.

Popis nutných oprav, nebo nedostatků:
Auto jsem přivezl z DE když mělo najeto něco kolem 240tkm. Po dovozu jsem hned udělal jak přední tak zadní brzdy (tehdy oboje v cartecu ostrava. Vše ostatní co je popsáno výše, včetně běžného servisu prováděnu u Jaraxe v Olomouci. Auto vždycky dostalo 100% toho co potřebovalo (viz. na podzim měněny ramena nejen vymlácené ale prostě párově vše co bylo špatně-mimochodem vytahovali jsme originály a dávali L).

Co autu aktuálně chybí: (resp. co jsem prostě nestihl nebo neudělal) - zásadní věc, která není udělaná je načatá spojka, kterou bude třeba udělat, pak jsou to drobnosti (jak je vidět z fotek) jako lehká koroze na pravých dveřích, pak pohnutý zadní nárazník (na parkovišti do mě vletěl ožralý borec), a nakonec webasto, které je potřeba vytáhnout a zaslat na opravu řídící jednotky.

Auto je nafocené na 17' Nkových kolech, ale pouštím ho na zimních 16' , jednak z toho důvodu že ty kola máme v rodině dvacet let a jednak z toho důvodu, že bychom se rádi k E39 někdy vrátili v trošku jiné formě :).

Cena je k jednání, ale v rozumné míře (nečekejte, že kývnu na devadesát tisíc...jako to očekával týpek na telefonu ve třecha áčkách ;) ).

Kontakt: petr-kucera@seznam.cz; tel. 728 347 318
Foto: http://auto.bazos.cz/inzerat/61715550/BMW-530D-E39.php
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

E39 nijak moc nemusím, manuál taky a naftu taky ne, ale kdybych to chtěl, tak to u tohoto kousku neváhám, má už něco najeto, ale absolutně na to nevypadá, navíc prodávající je tak trošku blázen, jelikož na ničem nikdy nešetřil, auto vždy dostalo nejlepší péči. Loni se na tom dělal skoro celej podvozek což to auto posunulou do uplně jinyho levelu.

a ten edition exclusive interier je pecka :)
xaler

#3 Příspěvek od xaler »

To jako vážně je to auto takovej zázrak, že stojí vypláznout 125 tisic za ohnilý a obouchaný auto?
petr-kucera

#4 Příspěvek od petr-kucera »

xaler píše:To jako vážně je to auto takovej zázrak, že stojí vypláznout 125 tisic za ohnilý a obouchaný auto?

Jo, jasně, mohl jsem nafotit voňavku, napsat, že tomu v podstatě nic není a lak je "odpovídající věku vozu, nic proti tomu, je to každého věc. Já se to snažím udělat trošku jinak a prodat to auto ve stavu, v jakém fakt je - teda tak, aby to auto poznalo na fotce samo sebe :).

A co se týče toho "zázraku", tak narozdíl od autobazaru a podobných "odborníků" zastávám názor, že kilometrový nájezd a "načaté pravé dveře (které samozřejmě není problém udělat, ale když vím že to prodávám tak mi přijde daleko "čestnější" nechat je na dalším majiteli, mimo jiné už proto, že bude vědět v jakém stavu FAKT byly ;) ) nejsou to hlavní, ale hlavní je to, v jakém stavu je to auto technicky a to si dovolím říct, že tam není nic, co bych neuvedl.

Mimo jiné i proto, že když něco dělám, tak to dělám pořádně a né z půlky jak je v této republice zvykem ;) (no flame ;) ).

Ta cena je k jednání ;), nikde jsem neuvedl že ne ;). Na druhou stranu, pokud si někdo raději koupí E39 ze "třech áček", která je sice o 15k levnější, ale "má 100% garantovaný nájezd 187 856 Km" a je to stejný modelový rok, tak ať si jí koupí, ale pak se nelze divit, že lidi skuhrají, jak jsou bmw drahé auta na servis a že se "to sype".

EDIT: Jestli chceš lepší fotky, tak Ti je rád udělám :).
Batler

#5 Příspěvek od Batler »

V Čechách je normální že nakupují oči..... Lidé si radši koupí za 80 pěkný auto na pohled, a následně brečí že tlumiče Sachs stojí 15 tisíc.
Přední náprava 20 tisíc
Zadní náprava 30 tisíc...
Repas automatu 40 tisíc a takhle bych mohl pokračovat že by mi nestačila stránka...
Ale né, duležitý je pěkný auto a to že je na něm potřeba udělat servis za 100 tisíc je vedlejší :D
I kdyby to byla ta nejoškrábanější E39 na světě.... tak je levnější udělat Celolak z venku ve stejné barvě. než kvalitní Lemforder podvozek za 40-50 jen díly.
Sorry za OT :) Vždy mě vytočí když někdo u 15-20 let staré popelnice řeší kosmetiku :D
mám 535i z 96
Misanek

#6 Příspěvek od Misanek »

50 tyček jenom za LMI díly na spodek jo? Tak to jsi teda trochu přestřelil... :)
Perunwit

#7 Příspěvek od Perunwit »

faktem je, že cena je hodně optimistická... a s hláškou "prodávají oči" se prostě souhlasit musí, ono to totiž ani jinak být nemůže.

nemá na to proti Batlera žádnej vliv vliv, jestli jsi v CZE nebo ve SWE, takové smýšlení je jenom jedincova osobní uprděnost. Ve SWE by auto takto vypadající naopak bylo naprosto neprodcejný a je jedno, co jsi dělal loni na podvozku.
petr-kucera

#8 Příspěvek od petr-kucera »

Pánové, já asi souhlasím z části s oběma.

Nehádám se, že prodávají oči, na druhé straně je ti na prd "leštěnka" která nedojede pro naftu.

Ano, auto by bylo v SWE možná neprodejné, na druhé straně tam nekoupíš něco, co až zvedneš na heveru, tak se nebudeš stačit divit - tam je ta mentalita úplně jiná (a bohužel nejen na auta).

Cenu jsem nastavil jednak tak, aby s ní šlo "hnout" a jednak podle toho, co mi bylo nabídnuto. Na prodej nespěchám, pokud bych to tlačil, tak to s klidným srdcem vmáčku do prvních třech áček a jdu dál. Na druhou stranu je to po E36 druhé auto, které jsem měl, takže bych nerad aby skončilo s "úříznutou střech, teplouškým křídlem a rychlými pruhy".

Misanek: na 40 se není problém dostat, když uděláš všechno ;).
¨

O víkendu umyju a nahodím další fotky :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

něco z posledního roku s totou E39
2xpřední rameno LMI
2xpřední tlumič sachs
2xsada prachovek a dorazů
2xaxiální táhlo
výměna předních ramen, tlumičů, axialů
2xspodní silentblok zadního ramene
2xuložení ramene (osmička)
2xvelké zadní rameno LMI
výměna zadních osmiček a ramen
hardyspojka
výměna hardyspojky
kabinové filtry sada
stěrače Bosch
výměna stěračů a filtrů
oprava uchycení mlhovky
uvolnění a výměna zarezlých šroubů
čistící chemie
geometrie
zadní trubka paliva orig.bmw
zadní trubka webasto orig.bmw
přední trubka orig.bmw
přední trubka orig.bmw
palivová hadice orig BMW
stahovací páska 8-12
rozvaděč nafty orig.bmw
plastovy nyt
chladící kapalina koncentrát
servisní práce
olejový filtr MANN
palivový filtr mann
olej 5W30
separator oleje bmw
brzdová kapalina DSC
servo olej
diagnostika
servisní práce
mytí motoru
čistící chemie
Batler

#10 Příspěvek od Batler »

Misanek píše:50 tyček jenom za LMI díly na spodek jo? Tak to jsi teda trochu přestřelil... :)

Nic jsem nepřestřelil :D Si to komplet spočítej když nevíš kde levně nakoupit....
Na kelly stojí kus předního ramene 5k to jsi za 4 ramena za 20 tisíc :D
Ale kelly jsem zrovna na mysli neměl. Bylo to myšlené i s prací :)
Misanek

#11 Příspěvek od Misanek »

Jo tak to jo. Pochopil jsem to tak, že jsi měl na mysli jenom materiál :wink:
Batler

#12 Příspěvek od Batler »

Pochopil jsi to správně, blbě jsem to nahoře napsal.
Odpovědět