Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 523i Odstranit zadní tlumič, nebo jen vykuchat?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kup výfuk od renomovaného výrobce a budeš spokojeny
bohužel co je kvalitní, z Německa, tak je bohužel drahé... na kuchání sériových výfuků se vyser (S podobným nesmyslem jsem auto koupil a divně to chrčelo akorát
)

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Bohužel nemám na systém za 15 000,- a více, to mám bohužel jiné priority a nechci dělat díru do výfuku šroubovákem. Ptám se na to proto, že mi doma ze starého auta zbyli nerezové trubky co jsme chtěl na výfuk použít. Chtěl jsem si nechat tu koncovou část svařit. Nevím ale co na to STK a páni policajti, o kolik to bude hlučnější a tak. Určitě někdo bude mít nějaké zkušenosti. Také by to mohlo lehce snížit váhu na zadek. Nemyslím si, že by to byla taková prasárna jako natřít okno barvou nebo polepit kobercem
.
PS: To vykuchání tlumiče byla jenom krajní alternativa, jestli to třeba někdo nezkoušel.

PS: To vykuchání tlumiče byla jenom krajní alternativa, jestli to třeba někdo nezkoušel.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Podle zákona by na autě neměla být součástka bez homologace, tzn. ani Laityng atp.
Mattyxem zmínění němečtí výrobci (Eisenmann, Bastuck, ...) homologaci mají.
Je jasné, že někteří zkoušeli bastlit, ale ve finále buď koupili pravý tuning, nebo použili komponenty z jiného modelu/řady a nebo ... vyrostli, oženili se a manželka jim po pohrůžkou sexuální abstinence nařídila hustokáru prodat
Mattyxem zmínění němečtí výrobci (Eisenmann, Bastuck, ...) homologaci mají.
Je jasné, že někteří zkoušeli bastlit, ale ve finále buď koupili pravý tuning, nebo použili komponenty z jiného modelu/řady a nebo ... vyrostli, oženili se a manželka jim po pohrůžkou sexuální abstinence nařídila hustokáru prodat

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Já vím, a když si to tak člověk vezme, tak kolik lidí jezdí s výfuky od Laityng apod. a na technické taky byli. Jde o to, že tlumič ať už jakýkoliv vypadá jako tlumič, ale trubka je jasná na první podhled.
A jaký koncový tlumič by jste doporučili pro mé požadavky resp. z jakého typu/motorizace?:D Tak daleko jsem se s přítelkou zatím nedostal resp. nechce abych ho prodal, ale radši neříkat o jakékoliv úpravě/změně
Mám navíc schovanou koncovku a zahlou dolů. Chtěl bych dvojitou, ale nějakou decentní, asi ale ne duplex.
A jaký koncový tlumič by jste doporučili pro mé požadavky resp. z jakého typu/motorizace?:D Tak daleko jsem se s přítelkou zatím nedostal resp. nechce abych ho prodal, ale radši neříkat o jakékoliv úpravě/změně

Mám navíc schovanou koncovku a zahlou dolů. Chtěl bych dvojitou, ale nějakou decentní, asi ale ne duplex.