Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 523i Odstranit zadní tlumič, nebo jen vykuchat?

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Shifty

#1 Příspěvek od Shifty »

Ahoj,
chtěl bych trošku upravit zvuk tohoto auta, ale bojím se abych pak prošel technickou (emisemi). Co doporučujete? Nechci být slyšet na 3 km daleko. Když pojedu na pohodu, aby si jen brumlal, ale když na to šlápnu, tak aby se trochu víc projevil no. Díky.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Kup výfuk od renomovaného výrobce a budeš spokojeny :) bohužel co je kvalitní, z Německa, tak je bohužel drahé... na kuchání sériových výfuků se vyser (S podobným nesmyslem jsem auto koupil a divně to chrčelo akorát :) )
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Foldas

#3 Příspěvek od Foldas »

Zdá se mi že vidím zbytečně moc přes čelní sklo mám ho kus jenom natřít nějakou barvou nebo nalepit koberec? :roll:
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MattyX Moderátor »

:smich2:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Shifty

#5 Příspěvek od Shifty »

Bohužel nemám na systém za 15 000,- a více, to mám bohužel jiné priority a nechci dělat díru do výfuku šroubovákem. Ptám se na to proto, že mi doma ze starého auta zbyli nerezové trubky co jsme chtěl na výfuk použít. Chtěl jsem si nechat tu koncovou část svařit. Nevím ale co na to STK a páni policajti, o kolik to bude hlučnější a tak. Určitě někdo bude mít nějaké zkušenosti. Také by to mohlo lehce snížit váhu na zadek. Nemyslím si, že by to byla taková prasárna jako natřít okno barvou nebo polepit kobercem :wink: .

PS: To vykuchání tlumiče byla jenom krajní alternativa, jestli to třeba někdo nezkoušel.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Podle zákona by na autě neměla být součástka bez homologace, tzn. ani Laityng atp.
Mattyxem zmínění němečtí výrobci (Eisenmann, Bastuck, ...) homologaci mají.

Je jasné, že někteří zkoušeli bastlit, ale ve finále buď koupili pravý tuning, nebo použili komponenty z jiného modelu/řady a nebo ... vyrostli, oženili se a manželka jim po pohrůžkou sexuální abstinence nařídila hustokáru prodat :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Shifty

#7 Příspěvek od Shifty »

Já vím, a když si to tak člověk vezme, tak kolik lidí jezdí s výfuky od Laityng apod. a na technické taky byli. Jde o to, že tlumič ať už jakýkoliv vypadá jako tlumič, ale trubka je jasná na první podhled.

A jaký koncový tlumič by jste doporučili pro mé požadavky resp. z jakého typu/motorizace?:D Tak daleko jsem se s přítelkou zatím nedostal resp. nechce abych ho prodal, ale radši neříkat o jakékoliv úpravě/změně :twisted:

Mám navíc schovanou koncovku a zahlou dolů. Chtěl bych dvojitou, ale nějakou decentní, asi ale ne duplex.
Shifty

#8 Příspěvek od Shifty »

Změnil by se mi zvuk, když bych koupil tlumič z 528i a nechal tam jen ten jeden válec?
Vanour

#9 Příspěvek od Vanour »

Také to momentálně řeším. Jen s tím že chcu udělat duplex. Svedu to z Yčka dozadu tak aby kouřila i pravá strana tam bude jen trubka s koncovkou a v levo nechám tlumič a na něj taky jen dvojitou koncovku . každopádně koncák ven ne protože u benzína to pak řve jak prase..
Odpovědět