Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Repliky x-pipe středu SS e36 m3 3.2
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono se těžko dá soudit jenom samotnej X-pipe.
Předtím jsem měl jen laděné svody, nekatový střed a seriový koncový tlumič.
Teďka jsou svody, X-pipe, koncovej tlumič na míru a o 0.5cm zvětšený průměr trubek. Rozhodně se zlepšila odezva na plyn, ve vyšších točkách to ožvilo, ale dlouho jsem v tom už nejel, takže to jsou už jen vzpomínky
Předtím jsem měl jen laděné svody, nekatový střed a seriový koncový tlumič.
Teďka jsou svody, X-pipe, koncovej tlumič na míru a o 0.5cm zvětšený průměr trubek. Rozhodně se zlepšila odezva na plyn, ve vyšších točkách to ožvilo, ale dlouho jsem v tom už nejel, takže to jsou už jen vzpomínky

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
obecne jde o vyrovnani pulzu v jednotlivych vetvich (siri se tam razove vlny rychlosti zvuku volnym prostorem - od sedla vyfukoveho ventilu po prvni prekazku, typicky prepazku tlumice, v pripade pruchozi konstrukce po konec vyfuk potrubi... v zavislosti na otackach a prumeru potrubi se tam vytvori vlna, ktera ma urcitou amplitudu, ktera nasledne pomaha rezonanci k odvadeni plynu z valce)... vyrovnani tlaku/razu muze byt plus i negativum, zalezi take na vzdalenosti od valce a poradi zapalovani... vyznam to ma hlavne u V-motoru (typicky V8), kde to pomaha odstranit hruby zvuk a rezonance...
u R6 jsem to videl jen u SuperSprintu a jednom motoru od Kramskeho (ten to propojil na nekolika mistech po cca pul metru a jen H-spojem), proto me zajimaji zkusenosti nekoho Pred&Po...
u R6 jsem to videl jen u SuperSprintu a jednom motoru od Kramskeho (ten to propojil na nekolika mistech po cca pul metru a jen H-spojem), proto me zajimaji zkusenosti nekoho Pred&Po...
“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono asi taky zálěží na tom, kde to X na tom výfuku je ne ? Koulak jsem na nějaký výfuk od Akrapoviče pro E9x M3 a tam bylo nejdříve X pak rezonátory a potom ještě H před koncovkama ...
http://www.baanvelgen.com/xpipes-system-bmw-m3
http://www.baanvelgen.com/xpipes-system-bmw-m3
Ono spočítat výfuk není žádná sranda. To co někdo svaří doma na koleni může fungovat jenom v určitém spektru otáček. Obecně platí, že čím otevřenější výfuk u amtosféry, tím horší kroutící moment v nízkých otáčkách, ale větší výkon ve vysokých otáčkách. Rozhodně se blbým výfukem dokáže udělat víc škody než užitku. Krom horších vlasntostí motoru i třeba větší teploty ve válcích a rychlejšímu opotřebení motoru. To jen tak bokem...
Mno tak doporucte nejakou nahradu stredniho dilu,bez katu. Treba ten ss stred povazujes za ok?Speedy píše:Ono spočítat výfuk není žádná sranda. To co někdo svaří doma na koleni může fungovat jenom v určitém spektru otáček. Obecně platí, že čím otevřenější výfuk u amtosféry, tím horší kroutící moment v nízkých otáčkách, ale větší výkon ve vysokých otáčkách. Rozhodně se blbým výfukem dokáže udělat víc škody než užitku. Krom horších vlasntostí motoru i třeba větší teploty ve válcích a rychlejšímu opotřebení motoru. To jen tak bokem...
Speedy píše:No a co od toho očekáváš? Výkon nebo krouťák nebo zvuk jak tryskáč?
Vykon navic,co da lauf, ja jako beznej user nepoznam....rikam,libi se mi zvuk co dela SS stred ve spojeni s koncakem,co mam. Hlavne clovek vi,ze tim autu neubliziju. Ale davat za to dalsich 13k nebudu....tak hledam alternativy. Ty rovny trubky sou fakt moc hlucny:)
No tak si nech udělat to, co má MattyX a máš to.Spajky píše:Speedy píše:No a co od toho očekáváš? Výkon nebo krouťák nebo zvuk jak tryskáč?
Vykon navic,co da lauf, ja jako beznej user nepoznam....rikam,libi se mi zvuk co dela SS stred ve spojeni s koncakem,co mam. Hlavne clovek vi,ze tim autu neubliziju. Ale davat za to dalsich 13k nebudu....tak hledam alternativy. Ty rovny trubky sou fakt moc hlucny:)