Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Repliky x-pipe středu SS e36 m3 3.2

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Spajky »

Pár na netu jsem jich našel, má s tím někdo zkušenosti? Nechce se mi dávat 13k za origo, u tlumiče sem cenovku ještě zkousnul, tohle už mi přijde jako plejtvání :)...jeden chorvat to umí za méně než půlku, ale málo, žalostně málo referencí...popř. nějakou jinou adekvátní náhradu?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Za 16-20k už máš kompletní rám do auta, to je opravdu plýtvání peněz. Za pár tisíc ti to musí šikovný klepmíř svařit taky.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Já si ho nechal vyrobit... stálo to pár kaček :) Když na netu vidím ty trubky v hodnotě max 1500 s cenovkou několik tisíc tak to je smích :D

Obrázek
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

a jake jsou dojmy Pred&Po?
“Ability is what you're capable of doing.”
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Ono se těžko dá soudit jenom samotnej X-pipe.
Předtím jsem měl jen laděné svody, nekatový střed a seriový koncový tlumič.
Teďka jsou svody, X-pipe, koncovej tlumič na míru a o 0.5cm zvětšený průměr trubek. Rozhodně se zlepšila odezva na plyn, ve vyšších točkách to ožvilo, ale dlouho jsem v tom už nejel, takže to jsou už jen vzpomínky :D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Spajky »

Mno já tam mám teď místo středu jen roury, zvuk je se supersprint koncákem pecka, ale sere mě dunění mezi 2000-2500ot - absence jakejchkoli rezonátorů...

Popř stačilo by jen koupit rezonátory na stávající straight pipe?

Možná blbej dotaz, ale vysvětli mí někdo přesnej význam křížení těch plynů?
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

obecne jde o vyrovnani pulzu v jednotlivych vetvich (siri se tam razove vlny rychlosti zvuku volnym prostorem - od sedla vyfukoveho ventilu po prvni prekazku, typicky prepazku tlumice, v pripade pruchozi konstrukce po konec vyfuk potrubi... v zavislosti na otackach a prumeru potrubi se tam vytvori vlna, ktera ma urcitou amplitudu, ktera nasledne pomaha rezonanci k odvadeni plynu z valce)... vyrovnani tlaku/razu muze byt plus i negativum, zalezi take na vzdalenosti od valce a poradi zapalovani... vyznam to ma hlavne u V-motoru (typicky V8), kde to pomaha odstranit hruby zvuk a rezonance...
u R6 jsem to videl jen u SuperSprintu a jednom motoru od Kramskeho (ten to propojil na nekolika mistech po cca pul metru a jen H-spojem), proto me zajimaji zkusenosti nekoho Pred&Po...
“Ability is what you're capable of doing.”
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Spajky »

Mno takže se dostáváme k otázce, čim vlastně ten střed nahradit, když ne rovnou trubkou a x-pipe není taky vždy vhodný
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fatal Design »

Ono asi taky zálěží na tom, kde to X na tom výfuku je ne ? Koulak jsem na nějaký výfuk od Akrapoviče pro E9x M3 a tam bylo nejdříve X pak rezonátory a potom ještě H před koncovkama ...

http://www.baanvelgen.com/xpipes-system-bmw-m3
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Ono spočítat výfuk není žádná sranda. To co někdo svaří doma na koleni může fungovat jenom v určitém spektru otáček. Obecně platí, že čím otevřenější výfuk u amtosféry, tím horší kroutící moment v nízkých otáčkách, ale větší výkon ve vysokých otáčkách. Rozhodně se blbým výfukem dokáže udělat víc škody než užitku. Krom horších vlasntostí motoru i třeba větší teploty ve válcích a rychlejšímu opotřebení motoru. To jen tak bokem...
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Spajky »

Speedy píše:Ono spočítat výfuk není žádná sranda. To co někdo svaří doma na koleni může fungovat jenom v určitém spektru otáček. Obecně platí, že čím otevřenější výfuk u amtosféry, tím horší kroutící moment v nízkých otáčkách, ale větší výkon ve vysokých otáčkách. Rozhodně se blbým výfukem dokáže udělat víc škody než užitku. Krom horších vlasntostí motoru i třeba větší teploty ve válcích a rychlejšímu opotřebení motoru. To jen tak bokem...
Mno tak doporucte nejakou nahradu stredniho dilu,bez katu. Treba ten ss stred povazujes za ok?
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No a co od toho očekáváš? Výkon nebo krouťák nebo zvuk jak tryskáč?
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Spajky »

Speedy píše:No a co od toho očekáváš? Výkon nebo krouťák nebo zvuk jak tryskáč?

Vykon navic,co da lauf, ja jako beznej user nepoznam....rikam,libi se mi zvuk co dela SS stred ve spojeni s koncakem,co mam. Hlavne clovek vi,ze tim autu neubliziju. Ale davat za to dalsich 13k nebudu....tak hledam alternativy. Ty rovny trubky sou fakt moc hlucny:)
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Spajky píše:
Speedy píše:No a co od toho očekáváš? Výkon nebo krouťák nebo zvuk jak tryskáč?

Vykon navic,co da lauf, ja jako beznej user nepoznam....rikam,libi se mi zvuk co dela SS stred ve spojeni s koncakem,co mam. Hlavne clovek vi,ze tim autu neubliziju. Ale davat za to dalsich 13k nebudu....tak hledam alternativy. Ty rovny trubky sou fakt moc hlucny:)
No tak si nech udělat to, co má MattyX a máš to.
Odpovědět