Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW M3 e46, rady do začátku, servis v Praze a okolí?

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ollaf

#1 Příspěvek od Ollaf »

Zdravím M-kaře :D
tak jsem si splnil sen a koupil M3 e46, z finančích důvodů jsem musel vybrat z těch levnějších a přivezl jsem domů tuto: http://otomoto.cz/osobni-vozy/znacka-bm ... 15672.aspx má měněnou kastli, takže nejspíš bouračka, ale nezpozoroval jsem žádné problémy nebo vady, při prudkém brždění auto jede naprosto rovně a to i při puštěném volantu atd..vyvoněný interiér, krásná karoserie apd..jediný problém který měla, byl nižší výkon, auto bylo trošku líné(majitel s ní nejel prý rok a jeli sme na benzin co tam byl), po natankování carrery 100 se uplně probrala, už lítá jak bych si představoval...pokud ji někdo znáte, rád získám další info..jinak znáte v okolí Prahy nějaký servis kde rozumí M-kům a nesežerou mi celou peněženku? A jaký benzin doporučujete? Tu Careru 100? Nebo shell nitro+, Vervu 100? Nedočetl jsem se který je nejkvalitnějsí..
Dík za jakékoliv další info nebo rady..
Vojtakrapa

#2 Příspěvek od Vojtakrapa »

Zdar tohle neber jako overenou informaci, ale myslim si ze jsem nekde cetl,ze je po dost velky rane a nyni je po celolaku (mam pocit , ze ta bila tam nema byt, puvodne je zelene) ale jak jsem rekl nechci plasit.
metroken

#3 Příspěvek od metroken »

Vojtakrapa píše:Zdar tohle neber jako overenou informaci, ale myslim si ze jsem nekde cetl,ze je po dost velky rane a nyni je po celolaku (mam pocit , ze ta bila tam nema byt, puvodne je zelene) ale jak jsem rekl nechci plasit.

...aneb jak zkazit radost ze splněnýho snu :smich2:
Ollaf

#4 Příspěvek od Ollaf »

Jo vždyt ja vím, že je asi po bouračce..když je měněná kastle..s tím počítám..ale jak říkám, auto jezdí bez problémů..a barva to je původní bílá, podle vin na německých stránkách vše souhlasí, i barva i výbava atd..spíš bych potřeboval poradit s tím servisem..
Tyrranar

#5 Příspěvek od Tyrranar »

Cus, taky jsem po ni koukal, docela by me zajimalo jestli jsi si to nechal od nekoho kdo dela emka prohlidnout pred koupi a co nato ten clovek rikal? Urcite by me jenom ze zvedavosti zajimalo co vsechno na ni budes nechavat delat...
Vojtakrapa

#6 Příspěvek od Vojtakrapa »

Zdravim jestli se mohu podilet o sve zkusenosti s moji koupi tak ja jsem zde na foru kupoval fialovou m3 e36 pred vice jak rokem a pul, ktera se tu prodavala docela dlouho. Dostal jsem primerenou cenu a tak jsem ji vzal. Prvni co jsem udelal tak jsem ji vezl do servisu s toto nechal za tu dobu udelat:
Nove kotouce a desticky
Vzduchove cerpadlo
Repase serva
Olej v prevodovce a motoru
Tesneni vika ventilu
Svicky
Remeny
A mnoho dalsich serepeticek
Secteno podtrzeno vice jak 60tic

Co chci jeste udelat
Nove predni lampy origo
Nove celni sklo soucasne je ruple od kaminku
Nove tesneni sibru
Nove gumy ze stavajichich jsou sliky chci tam michelin ps2
Nove tapece jsou uz odchliple
Spravit otackomer, nyni spatne ukazuje
Novou masku, saucasna co tam je tak je z nejakeho duvodu pofaceliftova takze tam chci dat tu co tam ma byt
Lak je v hajzlu takze mozna celolak nevim
A spousty dalsich serepeticek co bude stat randal

Servisuju to u Bezousku a spokojenost. To jak tady nekdo psal s tim rozlitlym motorem je prej kec a to mi to primo rikal predchozi majitel toho motoru. Plnit si sen stoji nejen hodne penez, ale i nervu a casu :-) nekdo podobnou zkusenost?
Ollaf

#7 Příspěvek od Ollaf »

Tak jsem to prozatím dal jen do renocaru na kompletní servisní prohlídku, diagnostika hlasí chybu pouze u čidla někde u zadního dílu výfuku,jinak nic, auto celkově ve velmi pěkném stavu, našli pár drobností jako starou hadici od serva, horší tlumič zadní, stěrače na výměnu atd..nic zásadního, nic co by bylo nutné dělat nyní..a s tím benzinem? Jaký tankujete?
Meda

#8 Příspěvek od Meda »

Verva 100 je asi to nejlepsi co tam v nasich koncinach muzes tankovat :)
pankac

#9 Příspěvek od pankac »

ja davam co je predepsane, tj 98, kamos rval do jineho zarizeni porad 100 a hle, motor v hajzlu...
ThomasW201
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ThomasW201 »

Vojtakrapa píše:
Servisuju to u Bezousku a spokojenost. To jak tady nekdo psal s tim rozlitlym motorem je prej kec a to mi to primo rikal predchozi majitel toho motoru. Plnit si sen stoji nejen hodne penez, ale i nervu a casu :-) nekdo podobnou zkusenost?

Takze jsem si rozlitlej motor vymyslel a fotky jsou photoshop?
Mimochodem, co pises, ze sis tam nechaval delat, tak to by zvladlo dite na skole tu beznou udrzbu. Nech si tam postevit motor, at sem muzes napsat neco o spokojenosti.
Vojtakrapa

#11 Příspěvek od Vojtakrapa »

Kuk,
je mi jasný, že když se něco stane tak člověk má pocit ublíženosti a začne kopat kolem sebe.

Motor co jsi koupil, měl předchozím majitelem nalítáno 5tis ostrejch kilometrů na okruhu. Tohle jsi si koupil. Navíc dle informací jsi si koupil motor, ale vestavbu jsi si dělal sám.

Po roce ježdění a po koupi příjdeš a chceš vrátit peníze? Že ty budeš jeden z těch týpků co si chodí do eshopů půjčovat věci a pak je do 14dnů chodí vracet jako "nepoužité" :-)

Hele určitě se vám do toho nebudu vměšovat je to vaše věc mezi tebou a bezouškama. Já jenom tlůmočim co mi řekli Bezoušci osobně a pak hlavně původní majitel toho motoru, který tam za náma přijel.
ThomasW201
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ThomasW201 »

Vidim ze nemas vsechny informace a nerozumis problematice.
Meda

#13 Příspěvek od Meda »

Jeste co se tyka paliva-Verva 100 je jen obchodni oznaceni, neni to 100 oktan, ale aditivovana 98, takze to tam muzes v klidu tankovat a ver, ze je to nejlepsi benzin co se u nas prodava, vyzkouseno oproti V-poweru i Maxmotionu.. :)
Anton
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Anton »

ředitel Benziny:
Václav Loula: Pro 100oktanové benziny , které mají ve svých obchodních názvech číslovku 100 a marketingové označení , které vystihuje nadstandardní vlastnosti paltí norma jaksoti ČSN EN 228 kategorie Super plus s oktanovým číslem výzkumnou metodou min.98 jednotek. Samostatná norma jen pro 100oktanové benziny neexistuje . Tato norma je potom uvedena na každém výdejním místě sproduktem VERVA 100. Komerční dodávky prémiového benzinu VERVA 100 mají oktanové číslo v rozmezí 99,3 až 101,6 jednotek . Pracujeme v dobrovolném systému Pečetˇ kvality a prodávaná paliva jsou pod stálou laboratorní kontrolou.[/quote][/b]
LadenaM3

#15 Příspěvek od LadenaM3 »

Meda píše:Jeste co se tyka paliva-Verva 100 je jen obchodni oznaceni, neni to 100 oktan, ale aditivovana 98, takze to tam muzes v klidu tankovat a ver, ze je to nejlepsi benzin co se u nas prodava, vyzkouseno oproti V-poweru i Maxmotionu.. :)

Přikláním se k názoru, že Verva 100 "chutná" BMW asi nejvíc. Hodnoceno objektivně ve formě nižší spotřeby a subjektivně dle akustického projevu motoru. Srovnání mám s Agip 98 a dříve rovněž Shell V Power Racing. Shell je pro mě jen marketing (už ani nevědí, co by do těch názvů ještě napsali za kraviny). Nevím, jak ten Maxx Motion, ale rakušáky nemusím, kvůli jejich postoji k Temelínu, takže se to asi ani nedozvím... :-)
stellaM3

#16 Příspěvek od stellaM3 »

Není zase tahle bílá m3 na prodej na sportovních vozech? Jestli jo tak ale nesedí kilometry :lol:
jzk

#17 Příspěvek od jzk »

asi to nebude ona, ma jiny kola a hlavne jinej interier (barva ale i treba radio). Ale jinak zvenku vypada az napadne podobne :)
Odpovědět