Dneska, řeším to samé http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=17&t=64&start=880 Já mám teda aspoň Edge professional. Ale jsem z tich jejich označení jelen, asi jako skoro všichni, páč v tom je neskutečnej zmatek.
Docela zajímavej je tenhle obrázek z m3fora
Tak pro zajímavost jsem ještě pátral a našel jsem toto: http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=926080 Ve zkratce: Típek dal otestovat do laborky starý TWS motorsport vs Edge professional TWS.
Z výsledku vychází, že ten nový olej(edge pro) by měl být ještě lepší.
To co máme my je zřejmě zas jen nový obal.
Tws má na etiketě vypsané specifikace, ktere splňuje- je jich vic než u "obyc" edge.
Takže si to staci porovnat s etiketou a hnedka se ví jaky tam je rrozdíl...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
MattyX píše:Tws má na etiketě vypsané specifikace, ktere splňuje- je jich vic než u "obyc" edge. Takže si to staci porovnat s etiketou a hnedka se ví jaky tam je rrozdíl...
Takze to snad vyreklamuju a koupim valvoline, ze ja vul to neudelal hned. Tohle by ste tam nenalili, co?
Sx je specifikace API pro zážehový motory, Cx pro vznětový. Čím vzdálenější písmeno od začátku abecedy, tím lepší. SM - pro všechny současné motory. Kategorie zavedena 30. listopadu 2004. Oleje klasifikace SM obsahují aditiva pro kontrolu deposit, pro snížení oxidace oleje, snížení opotřebení a aditiva zlepšující vlastnosti oleje za nízkých teplot. Ty první dva oleje jsou klasický TWS (stříbrný starý balení, zlatý novější, mají i stejný EAN kód) Ten třetí olej bude nějaká novota, ale spíš než náhrada TWS to bude něco jako byl Castrol (edge) sport 10w-60 a Formula RS 10w-60
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Podle BMW part number z toho obrázku od MattyXe patří ten olej pouze do biku K29
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Tak po dnešku vám mohu říct po konzultaci s produktovým Ing. z Castolu
že CASTROL EDGE TWS 10W60 A CASTROL EDGE 10W60
Je stejný olej jedinej rozdíl je ve flaškách kdy za falšku s nápisem TWS si připlatíte pár kaček navíc TWS je totiž určen pro OE Servisy a obyč EDGE pro aftermarket
Já jsem teď před nedávnem dostal trochu jiné info ...
Aktuálně koupíš obyčejnou edge 10w60 a Titanium FST 10w60 - která má doporučení (nikoliv schválení) pro mpower modely
TWS professional (schválení pro mpower) jako takový se už přestal vyrábět, jelikož castrol přestal dodávat tento olej do prvovýroby (to poznáš jednoduše na datu výroby flašky... Dneska už se lejou i do mpoweru hovna typu 5w30 apod. :-/
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance