Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M3 E36

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
Romanis

#21 Příspěvek od Romanis »

Spajky píše:
Romanis píše:Tady je právě ukázaný to blikání levé spodní kontrolky množství oleje před startem kdy mu to právě dělá i chvilku po startu:

https://www.youtube.com/watch?v=_Hn6aA1wj6A

Nevim kolikrat to blika...zalezi jak dlouho pockas, kdyz nastartujes hned, tak blika I po nastartovani, kdyz pockas 5-10s a pak nastartujes, tak neblika :)

Ty máš M3 3,2?Pokud je to info přímo z tvýho auta tak moc děkuji a v podstatě jsem klidný protože to je to blikání které jsem řešil.Mám za to že tahle kontrolka třeba na M3 3,0 není protože nemá senzor.Měl jsem právě strach že to blikání signalizuje málo oleje tak sem si myslel že je v háji to čidlo protože kontrolka na tlak by měla být ta horní.
Ještě jednou všem díky a posledním dvěma prispívajícím obzvlášť.

P.S.:O víkendu budu měřit ten tlak oleje tak dám ještě vědět.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Fatal Design »

Mě to bliká po nastartování kdykoliv - kdekoliv ... diag mi píše že mám v háji hladinové čidlo oleje, ale už tam mám třetí tak to není ani možné. Drát do DME mám propískaný, ten je OK, ale ono to snad měří odpor a nevím jaké hodnoty by tam měly být takže jestli je ten drát někde po cestě "načlý" tak to potom asi posílá nesmysly ... proto olej kontroluji více než často očičkovou metodou jako za starých časů 8O
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Spajky »

Jojo z meho auta, kdyz jsem mel prvni 3.2, taky jsem se toho lekl- ale je to jen kontrola. Jak pise fatal, hladinu kontroluju rucne, je to nejjistejsi.
bmw_pepa

#24 Příspěvek od bmw_pepa »

Taky mám stejný problém s blikající kontrolkou hladiny oleje. Čidlo jsem měnil, ale nepomohlo to. Je pravda že čidlo nebylo nový, ale na jiným motoru funkční. nový se mi za 5500kč kupovat zatím nechce, když nemám jistotu že to pomůže. proto to řeším jako většina lidí, vytáhnu si měrku a zkouknu to raději osobně.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Fatal Design »

Koukám, že se to šíří jako mor =D Tak hlavně až někdo přijde na to co s tím, tak sem s tím =D
grizly

#26 Příspěvek od grizly »

Uz ked sa tu riesi tlak oleja tak jeden moj problem.
Stale ked nastartujem auto teple tak hned po starte mi zavrci vanos ako keby siel na prazdno po chvilli asi 1-2 sec to stichne. Ako keby nedrzal tlak oleja vanos. Je tam nejaky akumulator tlaku vanosu. Mohlo by to byt v tom? Nechce sa mi za to dat 200e a zistit ze to nebolo ono. Vanos mam pretesneny.
Jedna sa o 3.0

Nasiel som aj lionove video este ked mal on m3. Na zaciatku to trochu pocut. Dik
https://m.youtube.com/watch?v=qu6W3tv86bM
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Fatal Design »

V akumulátoru tlaku Vanosu to nebude Davide. To je taková ta "nádobka" vlevo na bloku, ale ta ta ten tlak ztratí po vypnutí klíče (jde slyšet takové syčení) takže žádné auto nemá při startu tlak na Vanosu ...

Kdysi tohle co ty už někdo řešil, ale boha si nemůžu vzpomenout kdy a kde jsem to četl ... třeba si ta moje stará hlava dá časem říct :lol:
grizly

#28 Příspěvek od grizly »

Presne to som si myslel ze ten akumulator tlaku po vypnuti tlak strati. Nikde som sa nic nedocital o tomto probleme. Este ma napadol samotny vanos. Pastorok moze mat velku volu.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Na tom videu mě příjde, že jde spíše slyšet rozhozené ventilové vůle, které přehluší jakékoliv vrnění :? :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
grizly

#30 Příspěvek od grizly »

Je pravda ze je to stare video. Od vtedy boli nastavovane tusim dvakrat ventilove vole.
Skor som chcel aby ste poculi ten start.
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Fatal Design »

A měnil jsi O kroužky i na tom omezovači tlaku ??
LiborM
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od LiborM »

Na tom videu je ten motor dost hlučnej,ale je to fakt jak ventilová vůle. Pamatuju si, že tak před 6ti lety jsem stál u Lionova auta a on mi ho startoval , tak mu ten vanos při startu vždycky zachrčel a on to posléze nějak řešil.
Myslím, že se tam udělá vůle mezi těmi zuby na tom válečku ve vanosu.
Bmw M3 e36 3.0i Greenhell
Bmw E28 535i
Mercedes-Benz ML 55 AMG
Audi S8 6q
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Spajky »

trochu ot, kde vůbec jezdí lionovo auto?
Fatal Design
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Fatal Design »

Spajky píše:trochu ot, kde vůbec jezdí lionovo auto?

No to má právě grizly :lol:
grizly

#35 Příspěvek od grizly »

Tak ako pise Milan auto je uz 4. Rok u mna. Ma sa celkom dobre.
Co sa tyka toho zvuku tak asi je uz vola v pastorku.
Odpovědět