Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M3 3.2 S50B32 Přehřívání vody
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
mám takový problém.
Na M3 mi kolísají teploty vody.Když jedu po dálnici 120-130 km/h tak se ručička teploty vody drží těsně pod polovinou,ale zase když se třeba někde seknu ve větším provozu,tak ručička jde za půlku.
Už jsem zkoušel termostat,ale tím to není.Vím,že další problémy na těchto modelech byly s vodním čerpadlem a s visko spojkou.Nebo jestli tam je nějáký teplotní čidlo na spínání ventilátoru ?
Nějáký další tipy a nápady co by to mohlo být?
Nebo jak odzkoušet jednotlivé díly,jestli fungují jak mají ? Jinou metodou než výměna.
Foto je pouze ilustrativní,kde se ručička pohybuje.
mám takový problém.
Na M3 mi kolísají teploty vody.Když jedu po dálnici 120-130 km/h tak se ručička teploty vody drží těsně pod polovinou,ale zase když se třeba někde seknu ve větším provozu,tak ručička jde za půlku.
Už jsem zkoušel termostat,ale tím to není.Vím,že další problémy na těchto modelech byly s vodním čerpadlem a s visko spojkou.Nebo jestli tam je nějáký teplotní čidlo na spínání ventilátoru ?
Nějáký další tipy a nápady co by to mohlo být?
Nebo jak odzkoušet jednotlivé díly,jestli fungují jak mají ? Jinou metodou než výměna.
Foto je pouze ilustrativní,kde se ručička pohybuje.
- Přílohy
-
- a
- maxresdefault.jpg (53.96 KiB) Zobrazeno 8577 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Dělalo mi to naprosto to samé : visco po smrti .. tím začni je to skoro na jistotu. Termostat si nechej na druhé kolo ... ušetříš love za termostat (ne jako já
)
Jinak s tou visco jak píše Totic, tak mám přesně to samé ... autobus křízený Tatrou 148
... nevím ale jak koupit jinou a poznat, že ji skladovali dobře

Jinak s tou visco jak píše Totic, tak mám přesně to samé ... autobus křízený Tatrou 148

... nevím ale jak koupit jinou a poznat, že ji skladovali dobře

-
- Kontaktovat uživatele:
Termostat už jsem měnil,takže na tom moc neušetřim
Ale visco mi přijde,že funguje jak má...Nevim uplně jak přesně poznat správnou funkci.Vim,že za studena se jen protáčí,ale pak když se ohřeje tak se točí dost.Těžko změřim kolik otáček dělá.
Zkusim ještě při přehřátí zapnout klimu aby se roztočil druhý větrák,pokud to pomůže,tak je spíš špatný teplotní čidlo.

Ale visco mi přijde,že funguje jak má...Nevim uplně jak přesně poznat správnou funkci.Vim,že za studena se jen protáčí,ale pak když se ohřeje tak se točí dost.Těžko změřim kolik otáček dělá.
Zkusim ještě při přehřátí zapnout klimu aby se roztočil druhý větrák,pokud to pomůže,tak je spíš špatný teplotní čidlo.
-
- Kontaktovat uživatele:
HuNTeR píše:Termostat už jsem měnil,takže na tom moc neušetřim![]()
Visco zkusíš slavným novinovým testem

- zahřej auto na provozní teplotu
- vezmi noviny a smotej do trubky
- strč to do vrtule
= pokud ji zastavíš, tak je KO, pokud máš z novin špagety a vrtule jede dál, tak je OK

-
- Kontaktovat uživatele: