Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Plechový zvuk při zavírání dveří - eliminace

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miki333

#1 Příspěvek od Miki333 »

Ahojte, neřešil jste tady už někdo tento nepěkný zvuk při zavírání dveří? Mám rok 2003 a ten ´plechový´ zvuk se mi k tomu autu nehodí. Nějaká izolace, páska či něco...ale aby to vypadalo pěkně...máte někdo zkušenosti?
p.s. už jsem psal na ahifi.cz - co jsem tu našel odkaz, že jsou prý dobří, tak uvidíme...
A s tím trošku souvisí...cca od 140km/hod začíná profukovat mezi dveřmi a okýnkem. Asi to úplně eliminovat nejde. Ta izolační guma co tam je se mi zdá v pořádku...ale opět nemáte někdo zkušenosti s nějakou přestavbou? :)
Moc moc díky!!! (nováček, takže dotazů bude postupně více:))
Dííky!!
JerryZ4

#2 Příspěvek od JerryZ4 »

Ahoj, rozebrat dvere a na plech zevnitr nalepit tlumici material. Dynamat, tapajomat a cokoliv kde je asfalt a alu folie, nebo nanest Brax ci neco podobneho v tekute forme.

super zabava treba na zimni obdobi :-)
AlexZ4

#3 Příspěvek od AlexZ4 »

Miki333 píše:cca od 140km/hod začíná profukovat mezi dveřmi a okýnkem. Asi to úplně eliminovat nejde. Ta izolační guma co tam je se mi zdá v pořádku...ale opět nemáte někdo zkušenosti s nějakou přestavbou? :)
Moc moc díky!!! (nováček, takže dotazů bude postupně více:))
Dííky!!

Gumu naimpregnovat a okno by mělo jít seštelovat, to ti udělají v kdejakém servisu... Mě to lehce dělalo taky, řešili mi to v BMW a spokojenost, měli to za chvíli hotové...
Fun Factory = BMW Z4 2.5si
EX Fun Factory = Subaru Impreza WRX STi
Etien

#4 Příspěvek od Etien »

jak pise Jerry... proste ty dvere vytlumit jako kdyby jsi do nich delal audio... jen pocitej s tim, ze efekt to prinese az pri nejakem objemu umisteneho tlumiciho materialu a ten neco vazi... umim si predstavit, ze si kazde dvere reknou o 5 - 10 kg tlumeni... to bude mit za nasledek celkove vyssi hmotnost, ale hlavne zatizis panty dveri...

kazdopadne je potreba to udelat poradne, aby to melo efekt a aby to chvili vydrzelo...

sam o tom taky uvazuju uz 2 roky 8)
ale vzdycky si reknu, ze vlastne tak casto ty dvere nezaviram 8)
f3Rda

#5 Příspěvek od f3Rda »

pokud nechces tlumit, tak me pomohla vymena zamku (menil jsem ho s podezrenim na poruchu)
Miki333

#6 Příspěvek od Miki333 »

ahojte, diky za info. Zámky mam myslím v poho, takže ty měmit nebudu. Ale mám v plánu si dávat nové repro do dveří. Už jsem si něco poptával u ahifi.cz v Brně jak tu někdo dával link. Tak bych to mohl spojit s tím dohromady. Jen teda 10kg matrošu se mi tam opravdu dávat nechce. By byl myslím opravdu záhul na panty.
Btw. když budu měnit repro, myslíte, že je dobré tam dávat i nějaké ty akustické pěny nebo tlumící materiály, nebo prostě jen vyměnit repro za repro a hotovo....přemýšlím jestli si to mám udělat sám nebo to nechat udělat přímo v tom ahifi...
JerryZ4

#7 Příspěvek od JerryZ4 »

Ahoj,
Jestli chces menit repro a chces aby to hralo, tak se tlumeni nevyhnes a s tim je i spojena
vaha ....
Etien

#8 Příspěvek od Etien »

ahifi muzu doporucit, jsou to kluci sikovny... a vyrid Viktorovi, ze ho pozdravuju a at si da na Tvem aute zalezet 8)
bochr

#9 Příspěvek od bochr »

Jelikož mi u mého báva taky vadil hnusný plechový zvuk při zavírání, tak jsem se do toho pustil po svém. Vnitřek dveří nad a pod výztuhou jsem vylepil dvěma vrstvami po 15 mm mikriporézní pryže ( něco jako neoprén - pro ty kdo se taky potápí ). Efekt perfektní, minimální zatížení pantů dveří a efekt jako když zavírám dveře v superbu. Pracnost cca 2 hod jedny dveře pohodovým tempem. Foto mám k dispozici.......
Odpovědět