Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Z4 e89 2.5 litr 6 valve 150kw - jemne dkubani pri prudsi akc
Pánové, zkusím se Vás zeptat.
Když jedu s autem klidnou jízdu, nic nepocituji- tedy asi nevnímám. Problém nastává když začnu prudce akcelerovat, nebo točit motor. Občas pocitim takové zaškbnuti- jakoby možná mirný úbytek výkonu a hned to jede zase dále. Není to noc dramatického ale pociťuji to,neni to plynulý zátah ale s občasným zaškbnutím. Na diagnostice to bylo pri vymene oleje ale nic to nehlasilo. V servisu rekli ze si toho nevsimat,pry u vanos motoru bezne. Ale jelikoz jsem na auta hodný a všímam si všeho, zajímá mě nazor i jiných. Jedna se o atmosferu 6ti válec.
Když jedu s autem klidnou jízdu, nic nepocituji- tedy asi nevnímám. Problém nastává když začnu prudce akcelerovat, nebo točit motor. Občas pocitim takové zaškbnuti- jakoby možná mirný úbytek výkonu a hned to jede zase dále. Není to noc dramatického ale pociťuji to,neni to plynulý zátah ale s občasným zaškbnutím. Na diagnostice to bylo pri vymene oleje ale nic to nehlasilo. V servisu rekli ze si toho nevsimat,pry u vanos motoru bezne. Ale jelikoz jsem na auta hodný a všímam si všeho, zajímá mě nazor i jiných. Jedna se o atmosferu 6ti válec.
No me prijde, ze to dela jakoby vanos, kdyz se tam neco prepne(lepe to asi numim vysvetlit):-). Nekde jsem na auto.cz cetl ze to nekomu delalo v zaruce na 35i a vymenili mu kabely ke svickam a svicky. Proto jsem si rikal ze necham zkontrolovat svicky. Zdá se mi že to dělá méně když natankuju 100 oktanový benzin. Klasika tankuji na benzine 95, tu mam nejblíž.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Kolem 4k rpm by to mohl být VANOS. Abys to potvrdil, napoj diagnostiku a sleduj živá data, ve kterých je vidět poloha VANOSu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition