Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Údržba po zimě

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miki333

#1 Příspěvek od Miki333 »

Ahojte, chci se zeptat. E85 teď mám u sebe po první zimě. Bylo pěkně celou dobu v garáži v teple. Jsou nějaké úkony, které po zimě děláte než vyjedete? Dáváte třeba auto do servisu na nějakou zevrubnou prohlídku nebo něco podobného? Chci vyměnit olej (to bych tedy udělal i kdyby nebylo po zimě:) ) ..ale víc nevím...
přemýšlím, že bych auto nechal dát do KP design v Brně..ale nevím na co by se dívali :)

je něco co děláte nebo prostě zkontrolujete tlak v pneu, olej a jedete... ?

díky!!
xyron

#2 Příspěvek od xyron »

Ja jdu na to v sobotu... zmerim tlak v pneu, kdyz poklesne necham dofouknout plynem v pneuservisu.. jinak olej mam novej z podzimu... vic nedelam...
houmik

#3 Příspěvek od houmik »

Kompletni servis. :) Cokoli se zda byt spatne, hned vymenit. Taky tomu odpociva cena za servis pokazde. :lol:
xyron

#4 Příspěvek od xyron »

Co znamená "kompletní servis" ? ... pokud je něco špatně v průběhu roku, tak to snad měníš hned a nečekáš na jarní odzimování ne ?
Miki333

#5 Příspěvek od Miki333 »

ok...a aspon nástin toho co by mohlo být špatný? co jsi třeba už vyměnoval a všiml jsi si toho sám?.... nevím, čeho bych si mohl sám všimnout...asi spíš kluci v servisu....ještě mě tak napadají brzdy že bych mohl vidět...jinak nevím :(
houmik

#6 Příspěvek od houmik »

xyron píše:Co znamená "kompletní servis" ? ... pokud je něco špatně v průběhu roku, tak to snad měníš hned a nečekáš na jarní odzimování ne ?

:lol: :lol: Nebudu to rozebirat po netu, takovych debat uz bylo... Kompletni servis znamena kompletni servis, prijed se podivat.

Miki: Ja menim i kraviny. :wink: Ne jen spotrebni veci. Ale kazdy to ma jinak. Takze pokud odejde nejaka spotrebni vec behem roku, samozrejme se vymeni. Jinak po sezone nebo pred sezonou se meni daleko vic veci, i malickosti. Nebo se kazdy rok auto necim vylepsi... Driv jsem taky lezl pod autem, ale bohuzel na to uz nemam cas. Pul roku jsem vytipovaval dobry servis, kteremu verim.

Pokud zvladas nemcinu, doporucuji projit cele zroadster forum. Napriklad toto tema by se ti zrovna hodilo.

http://www.zroadster.com/forum/index.ph ... z4.106779/
xyron

#7 Příspěvek od xyron »

No nevím... přijde mi že "kompletní servis" je asi stejný zaklínadlo jako "plná výbava" ... :D :D :D

Jinak já vyjel už včera a je to nádhera zase řídit pořádný auto... už aby tu bylo pořádný jaro 8)
houmik

#8 Příspěvek od houmik »

Ok, chapu, ze to tak muze vyznit. :roll: Ja se chystam auto vytahnout z garaze v pondeli.
Odpovědět