Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna rádia

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miki333

#1 Příspěvek od Miki333 »

Ahojte.

Měnil jsem na svojí E85 reproduktory. Zajel jsem s tím po domluvě do AHIFI v Brně (slušné jednání i práce). Dali mi tam repro Gladen. - nové výškové repro, do dveří středy (tam repro vůbec nebylo jak jsem zjistil :) ) a ještě dolů pod nohy nějaké basy-středy. Plus nějaké vytlumení.

Hraje to o něco lépe - to ano. Ale při vyšší hlasitosti (pokud jedu se staženou střechou na dálnici) tak v repro začne velmi nepříjemně praskat (jako by nestíhaly). (u starých repro tohle myslím nedělaly). Ale bylo mi řečeno, že je to výkonem rádia. Že má malý výstup. Že by to chtělo sehnat nějaké výkonější.

Můj dozat - dá se sehnat nějaké výkonější (asi origo) rádio do E85? Myslím, že mám business s navigací (vysunovací obrazovkou na desce). Aby mělo silnější výstup do repro?

Nebo pokud někdo něco takového řešil a má jiný nápad....

btw. taky mě tedy zůstaly origo repro (pokud by jej někdo chtěl, napište do zpráv...)

díky Michal
Miki333

#2 Příspěvek od Miki333 »

Tady jsem ještě nahrál co to dělá pro představu...

https://www.youtube.com/watch?v=6R63dlNSuQY

https://www.youtube.com/watch?v=FBilMe9ykUw

...docela nepříjemné....
AlexZ4

#3 Příspěvek od AlexZ4 »

Předpokládám, že máš standardní audio (tj. nemáš ve výbavě alespoň "S676A
HiFi Lautsprechersystem HiFi speaker system") kde není vzadu v kufru zesilovač. Myslím, že by stačilo pořídit ten, napojit to a mělo by to být ok. Mrkni na part.no. 65129143127 a související.

U standardního audia jsou repro jen dole (středobasy) a tweetery nahoře ve dveřích. U vyšší audio výbavy máš osazené všechny pozice, vč. středů a wooferu za sedačkami.

A upřímně, jestli ti ve firmě řekli, že si máš sehnat "rádio se silnějším výstupem", tak bych začal hodně pochybovat o jejich schopnostech, protože základem každé trochu rozumné audio soustavy je samostatný zesilovač - tím bych začal 8)

Výstup vzadu na rádiu by měl normálně být...
Fun Factory = BMW Z4 2.5si
EX Fun Factory = Subaru Impreza WRX STi
Odpovědět