Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s ruční brzdou a DSC

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miki333

#1 Příspěvek od Miki333 »

Ahojte, mám malý problém (E85).

Asi před týdnem se mi stalo, že mi začala (při jízdě) problikávat ikonka zatažené ruční brzdy (červený vykřičníček v kolečku :) ) - občas se to rozsvítilo a pak zase zhaslo. Auto normálně jelo. Myslel jsem, že je jen něco uvolněno. - to měla být má otázka. Snad už jsem o tom někde četl, že někdo musel rozdělat středový panel, trošku pocuchat lanka a hotovo.

Jenže ted k tomu přibylo, že jedu a na displeji mi začalo svítit oranžově kontrolka DSC (vykřičníček v trojuhelniku a kolečku :) ) a k tomu oranžový vykřičníček v kolečku. Už se mi to stalo dvakrát. Občas to zhasne, pak zase svítí. V manuálu píšou, že to mám rozbitý a šup s tím do servisu.

Má někdo zkušenosti? Stalo se to někomu? A ví jak z toho ven? :)
Díky
M.
Přílohy
bmw svetylka.jpg
bmw svetylka.jpg (45.34 KiB) Zobrazeno 2754 x
Miki333

#2 Příspěvek od Miki333 »

Tak už jsem na to došel... :)

Mrknu do návodu a vidím, že červená ikonka zatažené ruční brzdy může být i kvůli nedostatku brzdové kapaliny. Mrknu pod kapotu a hle - brzdovka je na minimu... Tak jsem dolil a krátká projíždka a vše ok.
Dokonce i DSC už nesvítí - což je fajn. Páč na Zforum jsem četl, že dost lidem to už svítilo taky a někdo musel měnit nějakou DSC pumpu nebo vyčistit tam nějaké senzory...tak snad to bylo jen tou brzdovkou...
Odpovědět