Curo píše:Moje stabilní teplota po rozjetí je 120°C (E89 35is). Při delší jízdě se dostanu na min. 110°C, při nízké venkovní teplotě nebo dálnici. Ale po pár minutách jízdy teplota stoupá vždy ke 120°C, a nijak ho po většinu času nešetřím .
Ty turbomotory jsou na teplotu oleje vic haklivy, nema ten tvuj pridany elektricky ohrev? Ja to v turbikovi mam.
Tak dneska dalších 100. Když jsem jel lehkou nohou do 2000 ot tak trvalo 15 km než se začala ručička hýbat. Při následné svižnější jízdě se ustálila na 105 st. a tam se stabilně držela, venku teplota 5-9 st.
Takhle jezdim s turbikem. do 2000 nez se teplota pohne, do 3000 nez stoupne na normal (staci 10 km) a pak normalne
S atmosferou bych to o tisic posunul. 3000 obratek bych se nebal jakmile se rucka pohne.
Ono je to cele spis o vyrovnani teplot motoru nez o nejake konkretni teplote. Vetsinou si to stejne na zahrade predehreju navod nenavod.
Jestli bude v pondeli pocasi, tak mysaka "zaletnim" a vytahnu 4ku letnicku. Je to traga kdyz mas rad obe, tak se ta laska deli. A na nakupy jezdim s manzelky SUV
Jo to je dobrej zvyk, ja videl magora s golf turbem jak zastavil efektne na benzince na dalnici a vypnul motor. Pro turbo je to vrazda, ale on to evidentne jeste nevedel, auto bylo na nemeckejch prevozkach.
Kdybys chtel nahradit tu prisernou antenu jinou, perfektne tam pasuje z peugeot 605
Jj, sportovni asi 10cm antenka. Stoji 20e v bmw. Mnohem hezci a v mycce nemusis resit. Signal docela ok, ale delsi je o neco lepsi. Jednu mi uz v barcelone ukradli..
Neska sem to bedlivě sledoval - rafika se začala hýbat asi na 7-mém kilometru od vyjetí (max 3000rpm), po dalších 6km zadržené jízdy dolezla na 80, taxem přidal další tisíc rpm, po cca dalších 5km dolezla na 100, tak redline a rafika hup na 115 a tam už vydržela celých zbývajících asi 330km - venku bylo 10 až 15st C