auta uz se jenelici davno neutiraji .. vysoke riziko poskrabani laku diky prachu (asi ne vsichni umyvaji auto v bezprasne garazi ze ..
Dneska se proste pouzivaji kvalitni mikrovlaknove uterky na suseni, vetsinou 70/30, do kterych prach zaleze do vlaken a pouzivaji se ruzne lubrikanty .... ale to je na delsi povidani.
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
V garazi myju, protoze si nechci zasirat zahradu saponaty a protoze se na slunci auto myt neda. To ho vysusi rychleji nez ja a to je spatne.
SONAX Utěrka na čištění karoserie Utěrka na karoserii čistí, leští a chrání všechny typy laků, chrom a plasty bez jakéhokoli poškození. Utěrka dosahuje výjimečných výkonů právě díky třívrstvému složení z mikrovláken.
Kategorie: utěrka na karoserii, utěrka mikrovlákno, autokosmetika
Ani slovo o suseni, najdi nejakou uterku na suseni, musi jit zdimat. Nasucho se vysusovat nemuze, to by zase skrabalo lak.
Kdyz nemas garaz na myti, po republice je sit bezkontaktnich samoobsluznych mycek. Jsou urcite lepsi nez cmrdlani kyblem na ulici.
Video - https://www.youtube.com/watch?v=NyKNFrrNT3s
Bezkontaktni mycky maji upravenou vodu, tam se susit nemusi. Ja mam vodu s obsahem vapniku a zeleza, susit musim.
Tak jsem dneska oplachl auto svoji metodou aktivni pena + oplach + sampon carline s carnaubou + oplach. Cca hodina prace, zadne lesteni a naklad na chemii kolem dvacky. Je pravda, ze jsem na oplach po aktivni pene wapkou pouzil horkou vodu cca 60°C. I kdyz to nekdy nevypada, porad se divate na cernou metlu 7letyho bavoraka. Najeto 40tis a zadny vosk profika. Doufam ze vysledek presvedci o tom , ze jelenice lak neskrabe. Proste jde to levne a lip nez kdyz se v tom hrabe profik. None?
Ahoj, diky. Nevsiml jsem se ze bych nekoho zatracoval. Jen poukazuju na to, ze to jde za par korun a s minimem namahy, kdyz se k tomu spravne pristupuje. Navic ta carnauba nepritahuje prach tolik jako vosky patlama patlama. Nenechava zbytky vosku na nepristupnym miste. Takhle to delam sam leta. Vlastne jsem na to prisel, kdyz jsem chtel levny autosampon na dodavku. Ta se pak blejskala jak nova, tak jsem na to presel se vsema autama.
Mas pravdu, minuly tyden jsem byl v M3000, tam prodavali nove ecko za skoro 2 mega, tak jsem se ptal, jestli ten mat na cerne metle je umysl. A to je mercedes...
Sampon s carnaubou taky pouzivam a je to ok. Vedle toho pouzivam i klasicke voskovani a jo, dostat vosk ze spatne pristupnych mist je nekdy pekne na pytel... bohužel jsem na to musel prijit praxi
Jakou používáš aktivni pěnu ? Cim to nanašiš na auto ? (wapkou nebo?) Diky..
Todle nemam uplne doreseny. Pouzivam Nertu, davam decku na 5 litru vody. Na auto staci necely litr a pul roztoku. Wapkou nenanasim, proze se mi zda ze to voda hned smyva. Tak pouzivam zahradni postrikovac. Nic moc.
Mas nejaky jiny tip?
Totalni pecka je smyti AP horkou vodu. Mastnota doslova odskace ze skel, rafku, dokonce jsem u ASX smyl i protikorozni ochranu, kde byla vytekla ven.
Mam i Nertu final brilant, ale na to dojde nekdy pozdeji
Jo neni uplne ono, ale jde to s tim. Je lepsi to nedavat plny, staci pul az trictvrte a stoji to kolem stovky. Ona ta pena neni az tak dulezita, predtim jsem to normalka predmyval. Ale ted myju samponem defakto ciste auto
Chlapi, koho byste doporucili jako profika na peci o lak v Praze a blizkem okoli? Auto si sice umyt umim, ale chtel bych doprat mazlikum nejakou lepsi peci a ochranu. To same co se kozenych interieru tyce..
xyron píše:No právě že nemám, proto se ptám ... hm, mrknu po netu a možná tu pěnu zkusím
U nového auta navoskováno syntetickým voskem SOFT99 Fusso Coat 12 jsem začal používat tuto metodu bezkontaktního mytí:
Nanesu pěnu Nerta Carnet Jumbo wapkou s pěnovačem. Poté auto umyju wapkou (široký paprsek odřeže veškerou špínu). Vyměním v pěnovači nádobku s tekutým voskem Nerta BioPolish a během 30 vteřin napěním voskem celé auto. Poté zbytky emulze opláchnu vodou. Nakonec přehodím hadici s přívodem do wapky do sudu s demineralizovanou vodou. Na kompletní oplach mi stačí 1/2 z 25 litrového sudu. Závěrečné dosušení je jen symbolické, voda nádherně sama odtéká, takže už jen vytřu prahy dveří, kolem kufru a motorového prostoru. Vyluxuji koberce a mám hotovo. Celé to trvá 30-45minut, podle toho, jak moc si s tím hraji, ale baví mě to a nespěchám...
jaho píše:
... Vyměním v pěnovači nádobku s tekutým voskem Nerta BioPolish a během 30 vteřin napěním voskem celé auto. Poté zbytky emulze opláchnu vodou....
Mám dotaz. Dnes mi došel balík s Nerta Carnet Jumbo a Nerta Brilliant Polish Finish. U toho polishe píšou,že je nezpěnitelný ( jasně,není to Bio Polish). Mám Karcher 3 a s bezkontaktním mytím nemám zkušenosti. Ten polish se neředí?
Ja mam ALTO Nilfisk Poseidon 2 a nejak jsem na tu funkci nanaseni peny neprisel. Furt mi s tim jde spousta vody, ktera tu penu smyva. Tak to nanasim rucnim zahradnim postrikovacem Ale na ten vosk by to mohlo jit. davkovani pisou 5-25 ml na auto tak jako u ty peny to musis vyzkouset. Ja u peny pouzivam 1dl na 5 litru.
Ten Brilant jsem jeste nepouzil, po aktivni pene auto premeju bez oken samponem s caranoubou. Vysledek je famozni.
Ted jsem si nechal namontovat do garaze 50l bojler na vodu. Pred mytim ho nahreju a myti teplou vodou ma uplne jinou dimenzi. Musi to ale umoznovat wapka. Ja do ni muzu pustit vodu do 60°C.
fajfka3 píše:jaho píše: ... Vyměním v pěnovači nádobku s tekutým voskem Nerta BioPolish a během 30 vteřin napěním voskem celé auto. Poté zbytky emulze opláchnu vodou.... Mám dotaz. Dnes mi došel balík s Nerta Carnet Jumbo a Nerta Brilliant Polish Finish. U toho polishe píšou,že je nezpěnitelný ( jasně,není to Bio Polish). Mám Karcher 3 a s bezkontaktním mytím nemám zkušenosti. Ten polish se neředí?
Pěna Carnet Jumbo se neředí, tu jen naleješ do pěnovače a wapka si přisává dle nastavení kolečka na pěnovači. U vosku je to jinak, ten se ředí, do 1l nádobky dávám 100ml vosku a doleji vodou.
Funguje to parádně. Ta pěna z vosku samozřejmě není žádná hustá šlehačka, právě že je vidět, jak to působí a během chvilky zmizí, pak jen oplach...
Asi by mi bylo ty peny do wapky lito. Z jedny decky umeju s tim mym postrikovacem nejmin 3 auta a to nepocitam zivotni prostredi.
To je z peti litru peny 150 myti a vysledek je super.