Jen tak pro zajímavost bych se chtěl zeptat kdyby se mi v budoucnu posral vzduch. podvozek vzadu,tak jestli se to dá nahradit za klasickej tlumič s pružinou?
Já jsem dával 4tis za kus origo BMW, lidí co tady kšeftují s díly BMW je hodně a mají slevy, v Praglu nevím, ale někoho najdeš, kámoš z liberce už to nedělá, měl tu kdysi reklamu tak jsem na něj narazil.
mě se hrozně libi jak tady všichni dělaj z bmw škodovku, DPF vyndáme, EDC zrušíme, měchy zrušíme,
co já bych za měl dal když jsem měl E38 bez niva, ale dodělavat nivo se mi nechtělo. je to tak na měsíc práce.
u Fkove řady stojí měch 12000, tam už by mělo smysl to dělat v nahradě.
Ale dělá, v dílech přední někdo prodává za 8tis, je to čína, potom se dělají repase ve státech vyjde to na 400doláčů a 80 vrátí když jim pošleš zpět starej. Repase předních řeší i landrover, ale cenu neznám (rangerover a x5 mají stejné podvozky, defakto jsou to úplně stejná auta). Origo dělá jen Delphi a výrobu tohohle mají v Mexiku. Zadní se nerepasují, nemá to smysl. Když si vemu že přední tlumič s měchem má životnost 200tis km a porovnáš to s normálem vyjde to ne stejno, jinak v zadu je taky tlumič, ten měch co tam je, jen zvedá zadek při naložení.
použitej funkční kompresor taky koupíš za 2-3tis., vůbec bych tohle neřešil...
Jde o to, jeslti si nemyslíš, že máš vzduchový podvozek. Tak to není! Je to klasický tlumičový, pouze měchy udržují stejnou světlou výšku při zatížení zadní nápravy.
loyd-krismas píše:použitej funkční kompresor taky koupíš za 2-3tis., vůbec bych tohle neřešil...
Jde o to, jeslti si nemyslíš, že máš vzduchový podvozek. Tak to není! Je to klasický tlumičový, pouze měchy udržují stejnou světlou výšku při zatížení zadní nápravy.
No jasný,možná jsem se blbě vyjádřil na začátku, ve předu klasika a vzadu měchy....A to jde taky kdyžtak vyřadit a dát jiný pružiny s tlumičema?
loyd-krismas píše:Ano lze, ale otázka je proč bys to dělal, když to jednak není poruchový a ani díly nejsou nijak drahý.
Ano to je otázka, pracuju 6 let v autodílech a tak je pro mě otázka normálních dílů vyřešená, mě osobne straší jen ten kompresor,protože jsem zvyklej kupovat jen nový díly a někde jsem se tu dočetl že to stojí cca 22k,tak proto se zajímám o jiná řešení....
A jak je vidět podle uživatelů v tomto threadu,tak i ostatní jsou překvapeni z vcelku laciných měchů
Rendo já měl přední origo za 15tis kus, prvně jdou doprdele přední zadní vydrží mnohem více, dělej to do páru, já měnil pravej a že do dvou měsíců udělám levej a když jsem odjížděl od kluků tak jsem si s nima ještě zapálil a buch.