Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
x5 3,0d 160kw nejake zkusenosti s automatem?mechatronic?
zdravim daval jsem na repas mechatronic stim ze mi pri dojizdeni do krizovatky obcas kopne 1stupen. a stim ze na 5stupni mi to pocukava.kopance se vyresili ale pocukavani se zmensilo ale porat ho tam citim pri lechtani na plynu.kdyz ho seslapnu vic tak uz tam neni.tak nevim jestli prevodovka nebo motor
Ahoj,
je mi lito, nepomuzu Ti
, tema ale budu sledovat, mam podobne potize u sve E53 3.0D 160kW, v krizovatce sem tam na jednicku pri dojezdu lehce kopne, jednou mi to zahlasilo safe rezim, kdyz mi po vymene oleje v prevodovce, automat na plny plyn pri jizde do kopce na dalnici podrazovalo, sem tam mi prijde, ze na 5. stupen lehounce cuka... mam najeto 170tis.
Zeptam se prosim :
- na kolik Te repase mechatroniku vysla a kde jsi ji delal?
- Pri kolika KM jsi ji delal a jak dlouho jsi zminene problemy pozoroval, nez jsi se pro repasi rozhodl?
Diky moc!
je mi lito, nepomuzu Ti

Zeptam se prosim :
- na kolik Te repase mechatroniku vysla a kde jsi ji delal?
- Pri kolika KM jsi ji delal a jak dlouho jsi zminene problemy pozoroval, nez jsi se pro repasi rozhodl?
Diky moc!
- vlastnemec
nehoupe ale cuka.neco jako by u benzinu vynechavala svicka.repas mechatroniku vysla na 13 tisic u znameho co dela ameriky.stim ze mi vymenil i olej s filtrem v cene.zrepasovane to mam dva dny a zda se mi ze razeni je lepsi u 6ky pri dojezdu na krizovatku uz to neni tak caste a kdyz se to stane tak lehce. ale u te 5ky to cukani nezmizelo jen se zmirnilo.
- vlastnemec
- vlastnemec
Od ZF je cena kolem 33tis, ale po netu pod třicet seženeš určitě. Jinak já mám nájezd něco přes 250tis a řadí úplně hladce, nekope, nehoupe jak nová, v e65 sem tam kopne (jednou za měsíc), co se dělalo těsněné mezi mechatronikem a skříní převodovky tak lepší. Je to hodně o tom jak jí dáváš zahulit a jak se k tou chováš, nebo hlavně předchozí majitel.