Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW x5 e53 3.0i vs Ethanol nebo LPG
-
- Kontaktovat uživatele:
- vlastnemec
Doporučuji 4.4i a více a spojení s LPG.
Co se týče sthanolu investice 10tis akorát větší spotřeba, tak když to srovnáš jezdíš za stejné peníze jak na benzín.
Pokud najedeš do 10tis tak bych se na to vysral auto bude potřebovat i jiné investice, já taky 745i plynuju rok, ale najel jsem už necelých 20, tak jsem projel 70tis kč, v plynu by to bylo 35-40tis úspora je rovna ceně zaplynování.
Co se týče sthanolu investice 10tis akorát větší spotřeba, tak když to srovnáš jezdíš za stejné peníze jak na benzín.
Pokud najedeš do 10tis tak bych se na to vysral auto bude potřebovat i jiné investice, já taky 745i plynuju rok, ale najel jsem už necelých 20, tak jsem projel 70tis kč, v plynu by to bylo 35-40tis úspora je rovna ceně zaplynování.
Souhlas! Na BMW jsem E85 nezkoušel, ale předtím na Dodgi 3,3 V6 a je to přesně, jak píše vlastnemec. Žralo to jak messerschmitt, úspora žádná, pump málo. Motor byl origo stavěnej na ethanol. Teď mám 4.4 na LPG spotřeba mezi 14,5 a 19,5 při projezdu cca 15 tis. to máš za rok zpátky a pokud podnikáš, tak i dřív (neplatíš silniční daň a to je dalších 4200 Kč za rok).
- vlastnemec
ANO
Citace příslušného ustanovení:
Ustanovení § 3 písm. f) ZDS zní:
„Od daně jsou osvobozena vozidla pro dopravu osob nebo vozidla pro dopravu nákladů s největší povolenou hmotností méně než 12 tun, která
1. mají elektrický pohon,
2. mají hybridní pohon kombinující spalovací motor a elektromotor,
3. používají jako palivo zkapalněný ropný plyn označovaný jako LPG nebo stlačený zemní plyn označovaný jako CNG, nebo
4. jsou vybavena motorem určeným jeho výrobcem ke spalování automobilového benzínu a ethanolu 85 označovaného jako E85.
Abych rozptýlil i další pochybnosti, přidávám stanovisko daňového poradce k uplatnění osvobození při používání BA i LPG pro pohon vozidla:
Pokud vaše auto používá uvedený druh pohonu, pak je od daně silniční osvobozeno. V zákoně není výslovně uvedené, že vozidlo musí být opatřeno výhradně a pouze tímto pohonem. K uvedenému osvobození by tedy mělo postačovat uvedení této skutečnosti v technickém průkazu vozidla.
Měj se!
Citace příslušného ustanovení:
Ustanovení § 3 písm. f) ZDS zní:
„Od daně jsou osvobozena vozidla pro dopravu osob nebo vozidla pro dopravu nákladů s největší povolenou hmotností méně než 12 tun, která
1. mají elektrický pohon,
2. mají hybridní pohon kombinující spalovací motor a elektromotor,
3. používají jako palivo zkapalněný ropný plyn označovaný jako LPG nebo stlačený zemní plyn označovaný jako CNG, nebo
4. jsou vybavena motorem určeným jeho výrobcem ke spalování automobilového benzínu a ethanolu 85 označovaného jako E85.
Abych rozptýlil i další pochybnosti, přidávám stanovisko daňového poradce k uplatnění osvobození při používání BA i LPG pro pohon vozidla:
Pokud vaše auto používá uvedený druh pohonu, pak je od daně silniční osvobozeno. V zákoně není výslovně uvedené, že vozidlo musí být opatřeno výhradně a pouze tímto pohonem. K uvedenému osvobození by tedy mělo postačovat uvedení této skutečnosti v technickém průkazu vozidla.
Měj se!
- vlastnemec
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- vlastnemec
-
- Kontaktovat uživatele:
- vlastnemec
Dej to někomu kdo už to dělal a má s tím zkušenost, vyhneš se tím komplikacím, typu předělávek na jiné místo, neustálé dolaďování atd. Můj první sekvenční plyn bylo Lovato a jednotka stag300, co kde vidím tak se většinou se dává taloš Lovato a k tomu polská říd. jednotka. Stag Magic. Pokud je to dobře udělané což je základ, žádnej problém Tě nepotká.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, Moji x5 jsem nechál dělat lpg-auto v Michli na Praze 4. Nyní cca 80tis. Najeto a vše ok, kupodivu bez příplatku větší nádrž, plnění pod víko benzínové nádrže, ovladač v popelníku. Vyypadalo že ví co dělají a ono fakt jo. Jezdím průměr 16L X5 4,4i . Mimo mísu dělali mému kamarádovi Touarega 4,2i a taky naprosto v poho. Platil jsem třicku z dph což je dobrá cena.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji p. Vaňka a nebo levnelpg. Oboje Praha a 110% spokojenost...
p. Vaněk: http://www.lpg-vanek.cz
p. Pour: http://www.levnelpg.cz
V levnelpg mi předělávali dojebaný plyn co mi montovali v okolí Olomouce na X5 4.8is a předělávali následně E66 750iL. Na pana Vaňka zase nedá dopustit Snejk a má s ním ty nejlepší zkušenosti a jestli někomu věřím, tak Snejkovi. Takže si vyber. Oba dva dělají LPG systém MAGIC.
p. Vaněk: http://www.lpg-vanek.cz
p. Pour: http://www.levnelpg.cz
V levnelpg mi předělávali dojebaný plyn co mi montovali v okolí Olomouce na X5 4.8is a předělávali následně E66 750iL. Na pana Vaňka zase nedá dopustit Snejk a má s ním ty nejlepší zkušenosti a jestli někomu věřím, tak Snejkovi. Takže si vyber. Oba dva dělají LPG systém MAGIC.
-
- Kontaktovat uživatele: