Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

x5 vzduch podvozek

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
navi

#21 Příspěvek od navi »

tak jsem zkouknul tento povoz a je to :cry: pravá strana je bourana hodně špatně kytovane a lakovane . interier vypada tak na 180 tis serv knihu nemá prodáva turek.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=200000

mám toho dost jedine dobré x5 co jsem vyděl bylo toto

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT

ja se na to vyseru objel jsem pulku DE a nic extra jsem nenašel .
tak jsem začal koukat po e 65 .

otec má 730d 2007 dnes má najeto 93000 jezdí s ní rok dal za ní 680 tis

já mam na auto 300 max 340 tis jedině po face s najezdem kolem 200 tis km. jen mám strach z toho najezdu Otec za dobu co auto má nic dělat nemusel ale přece jenom 200 tis je dost .

co tento

http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... asrc=st|sr
vlastnemec

#22 Příspěvek od vlastnemec »

Chválihodné rozhodnutí, podle fotek socka, pěknou e65 s cenovým rozpočtem co máš najdeš i u nás, chce to jenom hledat a chvilku čekat. Jinak ten mor 3.0d si rychle rozmysli, jestli Tvůj otec mám 30d tak se svez 745 nebo 750 když chceš fl a zjistíš že naftu nechceš. V e53 ta nafta jde ale v sedmě si ji nedokážu představit. brrrr

Podstatné věci v e65:
Logic, komforty výhřev a odvětrání, masáže využiješ při delších cestách, DD, EDC, hledej co nej výbavu nic moc tam už nedoděláš. Ale bez tohotu základu žádnou neber. A hlavně jeď s někým s diagnostikou to se Ti kurva vyplatí.
navi

#23 Příspěvek od navi »

jedine diesel pro 7 3.0 d ujde .bmw x5 s timto motorem jede o dost huř ale to je jedno ,ten motor mam rád a hotovo
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Killingman »

Tak pokud má naftu z JZD a nebo od kamaráda kamioňáka po 24ech korunách za litr tak jeho rozhodnutí koupit diesel chápu :-)))
Jinak náklady na 750LPG a nebo 730D za normálních cen budou vždycky hovořit jasně pro benzin.
13*17=221 Kč/100km, 9*35=315 Kč/100km. Vychází mi z toho úspora 94hal/km s výrazně lepším komfortem, výkonem a rizika, že se na motoru něco podělá...
Jen pro upřesnění jezdím teď jak E66 750 tak i X5 4.8iS, takže vím o čem píšu :-))
navi

#25 Příspěvek od navi »

TAK JSEM HLEDAL SEDMU A NIC EXTRA JSEM NENAŠEL TAK JSEM SI ŘEKL ŽE KROM X5 A 7 SE KOUKNU NA X3 ALE POUZE 3.0 SD. S X3 MAM DOBROU ZKUŠENOST ALE MÁM STRACH Z TOHO TUHEHO PODVOZKU A TURBA .
PŘECE JEN SD MA 2 TURBODMYCHADLA A NEMAM TUŠENÍ CO BUDOU STÁT NAHRADNI.MOJE BEJVALA X3 MĚLO SPORT PAKET A DOCELA TVRDEJ PODVOZEK A SD MA PREJ JESTĚ TVRDŠÍ JE TO TAK A JE TEN MOTOR SPOLEHLIVÝ
:?: :?:
POKUD NĚKDO VE VAŠEM OKOLÍ BUDE PRODAVAD NĚJAKEJ DOBREJ KOUSEK TAK DEJTE VĚDĚ A JE JEDNO ZDA X5 7 NEBO X3 MOC DĚKUJU
sametak

#26 Příspěvek od sametak »

Přeji ti,at s tim vzduchovym podvozkem nemáš problémy jako já a muj kámoš,hrozný....ještě že mám ted x5 v plný palbě ale bez vzduchu!!!muj názor:auto starší 3-4let se vzduchem-krok do hrobu....
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Killingman »

To je zase rada... Vzduchový podvozek je rozhodně pro pohodlí a ještě v X5 rozdíl třídy oproti bez vzduchu.
Co se může pokazit? Měchy vpředu, měchy vzadu a nebo kompresor. Nevím, ale mám pocit, že měchy dozadu snad jsou u skoro každý X5 (podobně jako u E39 530d, ale možná se pletu, resp. jsem žádnou X5 vzadu s pružinama z výroby neviděl)

Pokud ti to opravoval nějakej jouda tak je asi jasný, že to dok... a pak z toho nadšený nejsi. Já jsem měnil přední měchy za 30.000 oba a kolik by mě stáli tlumiče a pružiny netuším, ale minimálně polovinu z toho ano... Teď zase budu mít na 200.000km/6let klid snad :-D

Sehnat z fleku hezkou X5 není tak jednoduchý. Sehnat vybavenou hezkou E65 je ještě těžší. Nespěchej a čekej. Aut je jak sraček, ona se ta pravá objeví...
navi

#28 Příspěvek od navi »

jo ja mam čas nespěchám a co ta x3 3.0 sd motor, turbo ,podvozek :?: :?:
HaryXXL

#29 Příspěvek od HaryXXL »

To Navi: Hele, je pravda, že čím vymakanější autíko to bude, tím víc se tam toho může pokazit. Vím to z vlastní zkušenosti, že když to má měchy, automat, oturbený motor, tak ty investice tam časem prostě budou a dávat to pak někomu za půl zdarma na opravu je sice fajn, ale když na to nemá pořádnou diagnostiku a zkušenosti, může ti napáchat víc škody než užitku, to už je někdy fakt lepší to odvézt do autorizáku, ale ani tam není jistota. Zkušený automechanik ti dovede ušetřit spoustu času a peněz!!!

Záleží, kolik najedeš za rok kilometrů a jaké trasy, někdy je pak lepší jít do benzínu, bude to sice víc žrát, ale vrátí se ti to na servisu, než teda vychytáš ty mouchy.

Díval bych se na X5 4.8i nebo xdrive50i, popř. na 750i (buď jen zadokolka, starší model, netrváš-li na 4x4, anebo tu novou 750i xdrive), a to se ještě nebavíme o výbavě, někdy mně docela překvapí, jak si někdo mohl koupit "pětilitra" bez výbavy, popř. když bazarista píše full výbava a není to vůbec pravda!!! U těch benzínu je trošku předpoklad, že to nebude mít tolik nalítáno jako ten diesel.

U sd motorů bych se bál těch turbíček, vstřiků a filtru pevných částic (jestli už ho tam dávali), BMW s tím má totiž problémy...

Ale záleží hodně, na jaký kus narazíš, nájezd kilometrů bych řešil max. do 170 tisíc, servisní knížka je taky ok, ale není to všechno, zfalšovat se dá i to. Vyjma českých bazarů bych se podíval do Německa, Belgie - viz mobile.de nebo autoscout24.de, možná najdeš lepší kus tam. A v neposlední řadě je to také o penězích, některý lidi by chtěli za korunu zlatý vejce!!! :D :D :D

Je to podobně jak s ženskejma, když chceš hezkou vopici, musíš mít i na banány... :D
navi

#30 Příspěvek od navi »

ja žiju v DE najezdim tak 50 tis za rok jen dalnice benzin opravdu ne protože mam diesel zadara
HaryXXL

#31 Příspěvek od HaryXXL »

To: Navi

Tak v tom případě OK, diesel je jasná volba, akorát bych na tak těžká auta bral silnější motory - ale to už je na tobě!!!

X5 xdrive30d nebo 40d, popř. nové 50d

nevím zpaměti, zda dávali do x5 i 35d!

a to samé u sedmičky, z hlediska komfortu cestování by možná byla výhodnější sedma, ale zase, pokud bude bez čtyřkolky a jezdíš celoročně, tak v zimě ta čtyřkolka je hodně znát, musel bys jít do nové sedmy a pak také kufr, zadní sedačky u sedmy nejdou sklopit, takže kdybys tahal kola či další věci, musíš si sehnat rakev či stojan na voj dozadu, což musíš ještě pořídit na sedmu tažné zařízení... :D
Odpovědět