Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5: xDrive vs trvalý pohon

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Crazz

#1 Příspěvek od Crazz »

Zdarec.
Zajímaly by mě zkušenosti majitelů který náhon je v X5 lepši nebo spíš přirozenější ...
Reklamní kecy že xDrive je díky elektronice lepší, neubírá výkon motoru, dokáže přenést většinu výkonu na potřebné kola a je celkově lepší posun kupředu vidím co chvíli. Mě spíš zajíma jak to vypadá v praxi.
Že po FL přidupali i na výkonech je patrné, ale to se ocení spíš na cestě. Na blátě a ve sněhu to bude jinde ...
Měl jsem E30 325iX a to bylo solidní žrádlo. Trvalý pohon na obě nápravy myslím cca 33/67 a hlavně vzadu špona (mechanický samosvor). A právě ta špona byla to, co z toho dělalo 80% zážitku. A jak tak koukám, tak u X5 ji trošku vynechali 8O , což z toho dělá docela průser (snad to alespoň ESP trochu zachraňuje)

Zajímalo by mě jestli někdo zkoušel na zadek hodit nějakový samosvor z jiného Báwa, pokud není jak na sviňu u X5 zcela spešl poměr ... :roll:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JaraX »

samosvor ti nikdy nebude fungovat s DSC nebude.

X5 před FL je spolehlívější, o té stále čtyřkole člověk neví, občas odchazí poloosy, na druhou stranu víc žere, ja mam předFL 4,4i a je to nenažraná bestie,
X5 po FL s xdrivem má menší spotřebu řádově o 3 litry, ale je to díky lepšímu motoru, lepší převodovce a i díky xdrivu. ten se ale zase víc sere.
v hrubym terenu to vyzkoušene nemam, ale nepředpokladam že tam bude nějakej rozdil.
Crazz

#3 Příspěvek od Crazz »

DSC se v prvních X5 používalo? Mám dojem že jen ESP 8O Což je podobná ptákárna která si se samosvorem nerozumí :? Ale měla by jít vypnout :twisted:
S tou spotřebou je mi to jasné s 325 iX jsem pod 12l nešel ... Sice M20 není žádná spořivka ale zas to mělo o tunu míň ...

Do hrubýho terénu bych to zas moc netahal, škoda kurvit auto, ale spíš polní a horské cesty, tráva, bláto a sníh. Rozdíl by právě měl být pro Xdrive, jako schopnější něco vyjet, ale víc se sere, je dražší na opravu a není s tím taká sranda. Jen šlápneš po plynu a koukáš jak si elektronika hraje.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

tak ja to řeším tak že mam na zimu X5 a na leto na krátké trasy 3er a na dlouhé trasy 7er a je to idealni kombinace.
vlastnemec

#5 Příspěvek od vlastnemec »

JaraX píše:tak ja to řeším tak že mam na zimu X5 a na leto na krátké trasy 3er a na dlouhé trasy 7er a je to idealni kombinace.

Tak to už mě od chybí už jen ten compact od Tebe. :D

No tohle auto není do terénu, osobně si myslím že xdrive, kup si za pár korun patrola na devastaci a bmw si nech na cesty.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

compacta už jsem prodal, ted si budeš muset pučovat cabro :)
vlastnemec

#7 Příspěvek od vlastnemec »

A cos koupil, že bych vymyslel nějakej servis co se protáhne?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

ještě nic, první mi musí zakaznící zaplatit, ale e46 nebo e36 cabro
Crazz

#9 Příspěvek od Crazz »

JaraX píše:tak ja to řeším tak že mam na zimu X5 a na leto na krátké trasy 3er a na dlouhé trasy 7er a je to idealni kombinace.

Solidní. Tiše závidím :oops: Mi by stačila X5 na celoroční litačku a e46 M cabrio na vikendovky :twisted: ale ...
Odpovědět