Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

bmw X3 koupě

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
babllu

#1 Příspěvek od babllu »

Zdarec koreni
chtel bych koupit x3 jako druhy auto,libi se me tato http://auto.bazos.cz/inzerat/35741773/B ... 000KM-.php
Chtel bych se zeptat ohledne motoru 2.0 130 kw jestli je to dobra volba,sem se docetl,ze 130 kw v dvoulitru je nakej spatnej co se tyce retezu nebo co. Tak bych chtel slyset naky info ohledne tohoto modelu. Bude to druhy auto s kterym bude jezdit spis moja. Diky vsem za postrehy a odpovedi,diky.
babllu

#2 Příspěvek od babllu »

Smazat,auto už není dík
kubajzs

#3 Příspěvek od kubajzs »

Zdarec panové. Zrovna řeším podobnej problém. Přemýšlím o koupi X3 ale nevím jakej motor. Rozum říká 2.0d, srdce 3.0sd a nebo zlatej střed 3.0d?
Nějakej přístup k levnější ropě mám, s autem bude jezdit hlavně manželka s dcerkou do školky, do práce a o víkendech nějakej vejlet.
Co byste vybrali? :?:
fischpis

#4 Příspěvek od fischpis »

Každopádně se řiď srdcem, na rozum se.... :mad: Z mojí skušenosti jednoznačně 3.0.... Mám to dva roky, v manuále a naprostá spokojenost. Nechal jsem to u firmy CampPerformace čipnout, takže se 188kw mi 3.0sd asi upně neujede a se spotřebou na tom kamarád co má 2.0 není o mnoho lépe!!! Rekord po okresce cca 80km dle předpisů mi vyšlo 6,1l/100km a dálnice 150 až 170km/h na tempomet nejde přez 8litrů. Auto něco váží a s 2litrem to žádnej zázrak není..... O 2.0 nic moc nevím, ale 3.0 netrpí žádným zásadním problémem, naopak se traduje o její spolehlivosti.
kubajzs

#5 Příspěvek od kubajzs »

Já mám ten 3litr v E46 a jsem s tím tak nějak spokojenej. Spíš mi přijde že je ho škoda na vození holky do školky... :) Na krátký vzdalenosti mi to přijde že to žere jak tank... Ale zase k pumpě moc nejezdím tak to to kompenzuje...
:wink:
S tou rychlostí to dneska taky už není co to bývalo. Mám 6 bodů v trapu a člověk se musí hodně hlídat aby nedělal blbosti no a žena není žádnej závodník...
Já chci každopádně automat. Nevydrží víc v tom 2.0 kde není takovej krouťák? Na E46 se dělala převodovka na 211t km.
Kdyby dělali 335D E90 ve čtyřkolce tak nepřemýšlím o týhle krabičce ale čím více přemýšlím o 3,0sd tak si říkám jestli to není zbytečnej luxus a vyhozený prachy... :roll:
loyd-krismas

#6 Příspěvek od loyd-krismas »

Pokud to máš na vození holky do školky, tedy jako druhé auto pro ženu, tak dvoulitr bohatě stačí.
kubajzs

#7 Příspěvek od kubajzs »

JJ přesně na to já jezdím vetšinu času ve služebním... akorát chci 4kolku, v naftě a automatu (to co mám teď...) a za rozumný peníze. :lol:
kubajzs

#8 Příspěvek od kubajzs »

http://auto.bazos.cz/inzerat/38985914/B ... e-v-cz.php

Ta mě chytla za srdce... Asi se na ni budu muset dojet podívat... 8)
fischpis

#9 Příspěvek od fischpis »

To je hezkej kousek.... Hezky nafintěný, to měl někdo komu auto nebylo úplně lhostejný..... ale má to tři kila..... Motoru bych se nebál, ale automat by jsi mohl říct o nějakou repasičku......... Protože jak znám český lidi tak z těch služebních cest po evropě aby nebyla většina km najetých mezi Libercem a Prahou+ po městě..... Auto pěkný ale krom toho že mě automat nebere, těm starým prostě nevěřím.... Vím že bude někdo oponovat tím jak je to perfektní a s platem to natahá klidně půl mega, tak většina těch co znám a pužívájí to (bavím se o autech co májí nalítano......) ho prostě repasovala..... Ale je to tvoje priorita, tak máš na repasi určitě rezervu a takové svezení s SD je prostě nářez!!!!!! Tenhle motor máme v rodině v 535 + chip a je to pecka!!! Pak napiš jak dopadla prohlídka :lol:
MiquinCZ

#10 Příspěvek od MiquinCZ »

Nazdárek chlapáci. Jsem na tom úplně stejně, akorát s malými rozdíly. X3 budu kupovat až v dubnu 2015 (jsem v zahraničí a vydělávám penízky :lol: ). A popravdě furt nevím do čeho jít, jestli 3.0d nebo 3.0sd? Plat se mi pohybuje 20 000-25 000kč takže žádná hitparáda, tudíž bych bral spořivější variantu, ale která to bude :-) ? 210kw vypadá opravdu nadupaně a luxusně. Díky za nějaké info.
fischpis

#11 Příspěvek od fischpis »

co se týče spotřeby, tak je to u 3.0d + chip = 188kw následovně.... V neděli jsem se vrátil z Chorvatska, najeto 2400km, když byla možnost valil jsem 160-170km/h tempomat, když to nešlo tak cca 130 až 150km/h. Patřil jsem mezi ty rychlejší a průměrnou rychlost jsem měl cestou dom 115km/h. Osádka- dva dospělí a dvě děti, plus samozřejmě našlapanej kufr, pneu 245/r18 a manuální převodovka. Spotřeba 7,3l/100km......
MiquinCZ

#12 Příspěvek od MiquinCZ »

Tak to je velký luxus!!! :wink: Já si taky myslím, že ta 3.0d bude spořivější. 2 turba v sd si vezmou asi víc, nehledě na servis potom, když by se něco semlelo. Děkuji ti za info cenné.
fischpis

#13 Příspěvek od fischpis »

Dvě turba (ono to je jedno zdvojené) by neměl být důvod vyšší spotřeby, to spíš ten automat...... Ale asi se to při takovéto cestovní klidné jizdě moc lišit nebude.... Tam bude rozdíl při nákladech, když to turbo lehne..... i servisní náklady budou stejné protože je to totožný motor...... Jedna věc je jistá do motoru se zamiluješ, to ti GARANTUJU!!!!!!! at jeden nebo drujej, 6válců v řadě nemá chybu :-) :lol:
MiquinCZ

#14 Příspěvek od MiquinCZ »

Tak na ten motor se opravdu moc těším, každý mi píše nebo říká, že je to skvělej motor a já jsem zamilovaní do nafťáckých motorů :twisted: . Prostě se mi to líbí ten zvuk i projev motoru. Ty převodovky jsou problém :( , já v automatu ještě nejel, ale tak nějak jsem se s tím smířil, že bych ho koupil, protože těch manuálů je strašně málo. Navíc když máš manuál, tak většínou žádná výbava. Zamiloval jsem se do toho celokoženého "tabákového" (hnědého) interiéru. to je prostě boží :twisted: . Ale sehnat to v manuálu i s panoramatickou střechou je asi nereálné :( . Ještě stojí za to zkusit si to nechat dovézt ze zahraničí, ale bůh ví na původ auta a garance informací, podle kterých bych si ho vybral.....
kubajzs

#15 Příspěvek od kubajzs »

Tak jsem se tam ještě nedostal ale asi ani nepojedu. Majitel na telefon nereagoval a na sms odpověděl po 3 dnech že má fofr...
Po týdnu jsem se mu náhodou dovolal. Má to jen rok a za tu dobu nic nedělal jen jezdil a vyměnil olej...
Chtěl jsem fotku interiéru a VIN abych si našel výbavu nakonec mi akorát řekl ať si podle SPZ zavolám do Libereckýho Cartecu že to tam servisovali..
V Car Tecu toho moc nedělali a navíc dle posledních návštěv to za rok najelo nějak moc málo km.
S těmahle kilometrama sem čekal že už bude převodovka a třeba i turba po výměně... Na E46 mám 280k km a už to mám oboje za sebou :)
No nic stejně jsem zatím musel zrušit prodej E46 tak třeba přijde něco lepšího časem...
Asi se vrátím k traktoru 2,0d
8)
fischpis

#16 Příspěvek od fischpis »

MiquinCZ píše:Tak na ten motor se opravdu moc těším, každý mi píše nebo říká, že je to skvělej motor a já jsem zamilovaní do nafťáckých motorů :twisted: . Prostě se mi to líbí ten zvuk i projev motoru. Ty převodovky jsou problém :( , já v automatu ještě nejel, ale tak nějak jsem se s tím smířil, že bych ho koupil, protože těch manuálů je strašně málo. Navíc když máš manuál, tak většínou žádná výbava. Zamiloval jsem se do toho celokoženého "tabákového" (hnědého) interiéru. to je prostě boží :twisted: . Ale sehnat to v manuálu i s panoramatickou střechou je asi nereálné :( . Ještě stojí za to zkusit si to nechat dovézt ze zahraničí, ale bůh ví na původ auta a garance informací, podle kterých bych si ho vybral.....

Jak říkám, motor je žrádlo, dopřál jsem tomu chip, na zakázku se mi dělal duplex výfuk (na druhý tlumič kvůli rezervě místo nebylo, tak šel pryč i origo tlumič) takže zvuk jako "víno" při cestovní rychlosti nevíš že jedeš a když tomu nandáš tak prostě lambo ... Až bude chvíle, tak udělám video, páč jsem duplex na X3 ještě neviděl (jen fotky X3 od hamannu v 3,3 benzín) V manuále to s výbavou není žádná hitparáda a jelikož jich je málo (a ještě méně zachovalých), tak jsem si to před dvěma lety musel dovést z německa a ten můj fešák vyběhl až na hranicích s Francií :roll: ale vyplatilo se!!! U nás měli auta z roku 2004 najeto max 160tisíc samozřejmě poctivých a bez oficiální historie..... Jinak ta panorama je sice hezká, ale je to tak ji nepoužívat, protože co jsem za třičtvrtě roku čekání na to mé auto shlédl, tak je to asi to nejporuchovější co na X3 může být a oprava stojí neskutečnej randál..... několik jsem jich viděl s panoramou kaput..... na mobile.de toho najdeš dost a je třeba aby to dával soukromý prodejce, protože od těch překupníku arabáckejch nebo ruských je stejný riziko jako kdyby jsi to kupoval u nás..... Jináč ta hnědá v interéru je fakt nádherná!!! Tu jsem chtěl taky, ale to jsem musel oželet.....
MiquinCZ

#17 Příspěvek od MiquinCZ »

A vybíral si z mobile.de? nebo sis to přes firmu nechal dovézt? Já právě přemýšlím jestli s sebou vzít mechanika a vyjet, nebo si to nechat dovézt. A co ty speciálně tam máš za výbavu jestli se smám zeptat? A jaký interiér? Chip tam půjde hned stejně jako zatmavení skel hned po koupi ;-)
fischpis

#18 Příspěvek od fischpis »

Vybíral jsem z Mobile a z Autoscout24.de ale tam se ty inzeráty z Mobile objevovali také většinou.... Dovezl jsem si to sám a před tím než jsem vyrazil si nechal auto prověřit v BMW Weiden, podle winka mi pověděli všechno!!! Dělám v autodopravě, tak technice jakžtakž rozumím a mechanik s sebou třeba vozit nebylo. Nalakovanej díl taky poznám, tak jsem se až tak nebál jet pouze s otcem. Bylo to až 5té auto, které jsem po ohledání koupil a najel jsem skoro 4tisíce km než vybral právě tohle.... :roll: Co se týče výbavy, tak materiál je velur (taková ta levnější náhražka kůže) čalounění kvůli dvoum malým dětem nepřipadalo v úvahu. Tříramenný multifunkční volat (radio+tempomat), vnitřek (sedačky, dveře stropnice) vše v černé. Asistent sjezdu z kopce, kontrola tlaku v pneu, el. sklápění zrcátek, tažné zařízení a taktéž to bylo již zatmavené..... Jo a ovládaní topení,klimy a ventilatoru je v tom digi panelu (viděl jsem že dělají i ty kolečka ještě). Nemá to xenony, parkpiloty a navigaci..... Uplná holota to není a těch pár věcí jsem holt musel oželet :mad: Jo a z venku je to v té modré metle, které moc nejsou vidět......
Delta

#19 Příspěvek od Delta »

nějaké info a zkušenosti s x3 3.0i v manuálu?
Odpovědět