Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X3 E83 - nezavírá střešní okno z ventilace..

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
toretto

#1 Příspěvek od toretto »

Ahoj, potřebuji pomoct/navést..
auto - X3 E83 2005, panorama roof (nebo jak se tomu u BMW říká)
Bohužel jsem přes noc nechal otevřené střešní okno v pozici ventilace (nadzvedlé), to samozřejmě zamrzlo a ráno při pokusu ho zavřít se něco pokazilo..
Momentální stav -
střešní okno lze otevřít i zavřít do všech poloh, kromě zavření z ventilace.. Při bližším zkoumání jsem zjistil, že motorek se snaží ho zavřít - přední okno jde dolů, zadní ale jen na jedné straně - po chvíli toho nechá a vrátí se do původní otevřené polohy. Pokud mu klín (který nadzvedává zadní okno) šroubovákem zatlačím, okno se zavře. Poté ho lze standadním způsobem opět (stiskem tlačítka) oteřít, ale nejde znovu zavřít (zase jen s pomocí). Klín je poháněn nějakou šroubovicí nebo co to je, která vede ze předu, ale když se má zavřít, tak se ani nehne..

Nemá někdo zkušenosti? Nevyskočila nebo nerupla nějaká spojka? Měl to někdo rozdělané?

díky za každou pomoc..
toretto

#2 Příspěvek od toretto »

:?:
fischpis

#3 Příspěvek od fischpis »

Ahoj Toretto,
asi vím co s tím je.... Bude to rozbitý!!!! Se divím že ti ještě nikdo neodpověděl, protože skleněná střecha by měla být na X3 snad nejporuchovější a oprava bývá většinou tak drahá že jsem u aut v inzerátu se skleněnou střechou viděl dejme tomu jeden ze čtyř, že v poznámce bylo střecha mimo provoz..... A já když auto kupoval (cca 2a půl rok zpět) a ty vytipovaný objížděl, tak jsem se s jednou porouchanou setkal...... Ale jináč držím palce ať se ti to povede vyléčit....... :roll:
toretto

#4 Příspěvek od toretto »

Ahoj, díky za opravdu přínosný příspěvek..

co jsem koukal po fórech, tak to opravdu není neobvyklá porucha a oficiální oprava je velmi drahá.
nicméně..
1) stejnou panorama střechu má i X5 a E61 (jestli né i další)
2) problémový zadní díl lze deaktivovat samostatně (bohužel trvale) a přední díl potom funguje v plném rozsahu..

osobně čekám, až se oteplí, rozeberu to a zkusím nechat poškozený díl vyrobit.. pokud to tedy bude možné..

mne taky udivuje, že ještě nikdo neodepsal.. dříve byla reakce na nová témata mnohem rychlejší, dnes nikdo neporadí, neodpoví..
vlastnemec

#5 Příspěvek od vlastnemec »

toretto píše:mne taky udivuje, že ještě nikdo neodepsal.. dříve byla reakce na nová témata mnohem rychlejší, dnes nikdo neporadí, neodpoví..

Já třeba tady odpovídám, ale jen na věci co znám, podle mě tu moc uživatelů kteří mají x3 není a s panoramou už úplné minimum, Tvůj příspěvek jsem četl při prvních řádcích mě napadla kalibrace pomocí diag, ale pokud jak píšeš dál je tam mechanická závada, tam mě nic nenapadá a proto jsem nic nepsal. Hodně štěstí, na diag bych to zkusil napíchnout, mohlo by to napovědět.
fischpis

#6 Příspěvek od fischpis »

mne taky udivuje, že ještě nikdo neodepsal.. dříve byla reakce na nová témata mnohem rychlejší, dnes nikdo neporadí, neodpoví..[/quote]

jj neporadí a neodpoví..... a když už tak pokaždé jen čtu, "co ti na to řekla diagnostika"........... Já se cca před rokem ptal na nefunkční sklápění levého zrcátka a ztráta času..... Než si nechat blbě poradit, to si raději udělej v létě volnej víkend a pěkně rozebrat a okouknout..... Stejně ani jiné řešení není.... :roll:
vlastnemec

#7 Příspěvek od vlastnemec »

Ty zrcátka se tu řešili asi milionkrát, stačí pohledat a né hned zakládat nové téma, já jsem tu třeba odpovídal asi pětkrát na separátor a pak mě to přestalo bavit. Jo "co Ti na to řekla diagnostika?" hold už nejezdíme ve škodě 120 a bez diagnostky nic neuděláš nic nezjistíš, nehledě na to že chybu v 90% odhalíš během 5minut a né hokuspoku tohle dopojím atd.
fischpis

#8 Příspěvek od fischpis »

pardon, to jsem si nevšiml, viděl jsem to tu řešit Xpětkaře na X3 tady toho moc k vidění není...... Říkáš separátor??? To je nějaká sprostá pomůcka ne??? :P :oops: Dovedu si představit separátor oleje, ale separátor v zrcátku mi teda nic neříká...... Zjistit jestli jde proud tam kam má mi nepřipadá jako hokus pokus a určitě to vyjde líp než si poslechnout co říká diagnostika..... Ona totiž holka míň jak 500 dneska moc mluvit nechce.... O škodě 120 mi vysvětlovat nemusíš, páč renovuji předválečné a poválečné jawy..... Co ty údaje v tom palubním počítači???? Na to holka nic neříká??? Mě zajímají užitečné věci a osobní zkušenost, ne to co komu říká diagnostika.... Ta moje diagnostika v jednom kuse nadává a ta tvoje používá separátor..... ??? :banan: Taky jsem chtěl založit téma jak sundat hagusy (páč se mi loupou) a zjistit proč mi hraje polovina repro, ale abych se dozvěděl to, co říká diagnostika, tak raději půjdu cestou hokuspokusu...... jinak ti samozřejmě děkuji za vyčerpávající odpověď..... :pivo:
vlastnemec

#9 Příspěvek od vlastnemec »

Jde vidět že jsi ještě nevyzrálý. :D Ať Ti auto slouží a jestli Ti připadá dát 500 za diag hodně zůstaň u té škodovky. Nedivím se spoustě členů že už sem nepřispívaj a když se náhodou přihlácí chce se jim brečet.
fischpis

#10 Příspěvek od fischpis »

Člověče, pokud ti nenapoví ta tvoje diagnostika, tak si pleteš hrušky s jablkama..... Ty mě neznáš a spojuješ mne se škodovkou??? Nechápu proč??? Na škodu mám dobré vzpomínky, vždy jsme jezdili s novou a pokud máš mindrák, že jsi v době felicií jezdil shnilou stovkou, tak to nespojuj s ostatními..... Jo a u škodovky ti to za méně taky nenapíchnou..... Jináč mi jde o princip a ne o 500,-kč.... Kdyby mi šlo o drobný, nejezdil bych tím čím jezdím. Principem je se něco se dozvědět a když tu někteří "vyzrálý" přispěvovatelé píšou jen "co na to říká diagnostika" to se ostatním nedivím že se jim chce brečet.... Kdyby jsi byl věci znalej tak frajerovi co se ptá na stahování střechy napíšeš, může to být za A: tohle, za B: tamto.... a ne na každou otázku chodit za diagnostikou.... Zajímala ho praktická rada co by to mohlo být a pokud by mu někdo znalej co se s tím setkal řekl co to bylo v jeho případě, určitě by to tazateli pomohlo.... Pokud to bude závada mechanická frajer díky rozumovy jako "ty" vyhodí drobný za napíchnutí které mu stejně nic nepoví..... Jestli na tomto foru funguješ se 650 příspěvky, tak bych s troufl tvrdit že z toho jich máš cca 600 "co na to říká diagnostika"...... :savle:
vlastnemec

#11 Příspěvek od vlastnemec »

Jednoduchej příklad na něčem trochu podobném, na e65 mám HKL problém tlačí jen nahoru a dolů se mu automaticky nechce, takže to mám celé rozkuchat, zkoušet jestli není třeba řídící jednotka špatná, ucpaná hadice, výměna oleje (2dcl stojí 1800,-) atd pokus omyl ztracený den klidně i týden. Diag řekla chyba přepínače na čerpadle a člověk hned ví po čem má jít doba trvání zjištění závady 3minuty.

Jinak dopsal jsi sem jak si vyřešil třeba ten Tvůj problém?
fischpis

#12 Příspěvek od fischpis »

Kdybych po tobě šel jak ty po mě, tak tě okamžitě nařknu, že pokd ti je líto dát 1800 za trochu oleje, tak se raději vrať do škodovky...... To máš jedno, nebudem se k tomu vracet....... Pokud bude porucha mechanická, tak si myslím že mu diagnostika nic moc nepoví.....

JJ vyřešil. Rozabral jsem tapec a byla od zrcátka odpojená patice, tak jsem ji zapojil, zrcátko uplně v pohodě sklápí, ale budu muset za tou tvojí kámoškou (diagnostikou) protože se sklápí jak se mu zachce..... Třeba po třech minutách jízdy koukáš sám na sebe :-) A že to není zrovna příjemnej pohled ti zajisté vysvětlovat nemusím..... :smich2: Nebo to odstavím a samo se to sklopí po nějaké době.... Ovládání a sklápění funguje, ale dělá si to co chce..... :satisfied:
vlastnemec

#13 Příspěvek od vlastnemec »

Ony ty zrcátka nejsou dost dobře vyřešené, ty mikrospínače co tam jsou, jsou celkem průser a v těch bych i problém hledal. Jinak že se sami sklopí zrcátka po zamčení auta, je zcela normální, záleží na tom co tam máš nakódované. Jinak já jsem to vzdal po jednom ztraceném odpoledni a seru na to.
fischpis

#14 Příspěvek od fischpis »

Po zamčení se nesklápí, až když to přidržím..... Ale po zapojení toho levýho se ti sklopí třeba až za minutu když už jsi od auta..... Děkuji za tip. Nejdřív to nechám napíchnout a na ten mikrospínač se zaměřím.
Co jsi vzdal po ztraceném odpoledni???
vlastnemec

#15 Příspěvek od vlastnemec »

No právě ty mikrospínače, ještě když je spínají naohýbané plíšky, prostě jsem to vzdal.
fischpis

#16 Příspěvek od fischpis »

Tak to asi dopadne jako u tebe..... Z mého okolí se diagnostikou do zcátek nikdo nedostane a všichni mě odkázali na BMW plzeň... Napíchnutí 1200,-kč a ještě není prej jisté že se něco zjistí..... Většinou prej bývá na výměnu celej ten motor a to je cca mezi a pěti tisícema.... Takže skoro tři roky mi to nevadilo, tak mi to nebude vadit dál, než abych do sklápění zrcátka nacpal 10litrů.... to raději prodlouženej víkend v itálii..... :mad: Nebo se ty mikrospínače dají něčí nahradit pořípadě koupit jenom ty spínače????
Odpovědět