Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 manžety poloos

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
chrompacket

#1 Příspěvek od chrompacket »

před nedávnem jsem zjistil, že mám natrhlé manžety poloos, venkovní u kola, přední i zadní, strana levá..
má někdo zkušenost s demontáží l¨poloosy a výměnou manžety..co všechno jde povolit..ramena atd..popř nemáte někdo zkušenosti s montáží univerzálních manžet..prodávají se celé sady a za pomocí roztahovacího přípravku se natahujou přes poloosu..nejspíše ze strany převodovkové či deferenciálové až na druhou kolovou stranu...nemusí se tak sundávat celá poloosa pomocí centrální matice na náboji,,,
popř nemá někdo zkušenost s nějakým vulkanizačním lepidlem, nebo nějakou opravnou sadou..obě tyto manžety mám tak blbě trhlé, že je to uvnitř té ,,harmoniky,, manžety, ..dalo byse tam stříknou velkou injekční stříkačkou mazivo a popř nějak dodatečně přelepit..nechci moc dlouho čekat na opravu, ale nemám teď momentálně čas odstavit auto..jak dlouho se s tím dá jezdit, kor ještě v těchle sračkách teď..nějaké mazivo tam ještě je..

X5 E53
ajfel

#2 Příspěvek od ajfel »

ja to daval do servisu, kazdopadne pouzij original manzety, vsecko ostatni pry casem pada ...
tohle potka pry kazdeho, kdo jeste nemenil :)

kazdopadne doporucuju vymenit driv, nez se Ti nasledkem toho podela neco dalsiho ...
texxx

#3 Příspěvek od texxx »

jj vyměnit co nejdřív....než odejde celej kloub....
pindour
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pindour »

Povolit ramena, vyklepnout z kloubku a hotovo.
Určitě použít originál, pokud to nechcete měnit každej rok
Racetiger

#5 Příspěvek od Racetiger »

pindour píše:Povolit ramena, vyklepnout z kloubku a hotovo.
Určitě použít originál, pokud to nechcete měnit každej rok

Ta nová manžeta jde přetáhnout přes kloub? Nějak jsem to neštudoval, ale kámoš vyměnil rovnou poloosu, že prej nejde přetáhnout manžeta.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kortys »

Dej originál, nebo nějaké prověřené, já dal Meyle a po měsíci už byla guma zpuchřelá, takže to hlídám a je to otázka času kdy je budu měnit znovu!
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kortys »

Tak už Meyle po roce praskly. Je nějaká značka prověřená kromě originálu, která je dost drahá? Co LOBRO, SWAG, SPIDAN nebo VAICO?
vlastnemec

#8 Příspěvek od vlastnemec »

Já jsem dával spidan a zatím všude v pohodě, zadek mám myslím ještě origo ale předek je vyměněnej komplet, nejstarší má pět let a v poho.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kortys »

Také jsem myslel tuto značku. A neporadil bys mi s výměnou? Vyklepl jsi kloub na autě, nebo vyndal celou poloosu, pokud celou jak na to?
vlastnemec

#10 Příspěvek od vlastnemec »

Osobně jsem to nedělal, ale byl vykleplej kloub a u vnitřní pozor někdo to bude muset držet aby ti nevychcal olej.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kortys »

Hm asi to nechám také vyměnit. Kdyby šla od dif. odšroubovat jako u VW tak by to nebyl problém, teď jsem ji měnil synovi u Passata.
alan

#12 Příspěvek od alan »

Například tímhle :http://www.dobre-naradi.cz/zbozi/stahovak-homokinetickych-kloubu-univerzalni/p-2015 (lze sehnat i levněji) trvá výměna manžety 20minut.Osobní zkušenost.
parizek

#13 Příspěvek od parizek »

Kucii a to se vam vyplati kupovat si vehement za 2200,- nebo misto toho to dat za 300,- (hodina prace) mechanikovi ? :roll:
alan

#14 Příspěvek od alan »

Stahovák pořídíš třeba tady: http://www.uni-max.cz/stahovak-homokyne ... 2015-04-29
a to už stojí za zvážení, zvlášť s ohledem na to, pokud nemáš jediné auto...
Odpovědět