Jeremy píše:HaryXXL píše:..
To JEREMY:
"...představ si, že servisuju dokoce levněji než Ochcávku u autorizovanýho dealera."
Pošli mi, prosím, kontakt na člověka z autorizovaného servisu BMW, který ti opravuje X5 za cenu servisu Octavie či levněji, rád si ho uložím a využiji jeho služeb. Díky moc.
Levněji než O u AD znamená, že moje cena je nižší, než za O u AD. Nepřekrucuj, co píšu.
Nechci se tu hádat, ale z věty fakt nevyplývá, cos myslel. Když jsi psal ve větě "dokonce", tak jsem usoudil - chybně - že servisuješ bmw u autorizáku za nižší prachy než octávii v autorizáku. Tak nějak předpokládám, že tu většina lidí servisuje auto někde jinde než v autorizáku, takže asi tak, a proto jsem se ptal na kontakt.
Přečti si sám celý svůj příspěvek, nejen tu větu, cos před tím napsal a také zjistíš, že se to dá vykládat, tak jak jsem to před tím chybně pochopil. To se holt na fórech stává.
Obecně BMW X5 nikdy podle mě nebude na servisu levnější než Octavie, v těch celkových nákladech za běžnou údržbu, včetně pneu, to musí zákonitě vyjít dráž, i když se mi to snažíš vyvrátit. Můžeš se u svýho mechanika dostat s cenou práce za 1 hodinu na několikanásobně nižší částku než v autorizáku, ale to je jen jedna strana mince, drahé díly - díky velikosti a prestiži značky - jako poloosy, tlumiče atd. budou určitě dražší než u Octavie, pokud nekupuješ úplně "no name" neoriginální výrobce typu Starline apod., to je strana té druhé mince, a to nemluvím o elektrických hejbátkách. Ale nic ve zlým, prostě jsem tu větu pochopil jinak. A neposledně - jako příklad, určitě je rozdíl servisovat trojkový bmw (a nemyslím M3, aby mě tu někdo nechytal za slovo) v základu a nadupanou X5 ve výbavě, na tom se asi shodneme, tím ale nevyvracuju úplně, že někdo může mít štěstí a do tý X5 na údržbě fakt vrazí dost málo peněz, ale je předpoklad, že se tam bude kazit víc věcí než u trojky. Snad chápeš, co tím myslím.
to vlastnemec:

(fakt už se musím za těch pár desítek příspěvků, co jsem tu napsal, smát, jak se mě vždycky snažíš zpochybňovat, prostě mám na věc jiný názor než ty a máš pravdu, že aktuálně mám hvězdu, ale nic si z toho nedělej, na MB fóru jsem populární stejně jako tady, najdou se i tam lidé, kteří nepřekousnou jiný názor než mají ostatní, ve firmě máme aktuálně dvě x5 (e53 a e70), dříve jsme měli i starou 7 (před Banglem, ta už šla dávno pryč), tak vím, že servisovat to není žádná švanda). Chtěl jsem jen přispět svou zkušeností se servisováním těchto aut, jak u Audi, BMW či Mercedesu, které jsem za ta léta nasbíral, bohužel hodně jich bylo negativních.
to killingman: Kupovat si sám díly a nechávat si to servisovat u svého servisáka je asi nejlepší cesta, jak ušetřit. Neříkám, že autorizovaný servis nemůže být levnější než servis od Franty Flinty, ale ve většině případů je to naopak. Člověk to jasně servisuje tam, kde to je podle něj nejpříznivější (poměr cena/výkon/kvalita součástky).