Ahoj, mám "problém" s pomocným vodním čerpadlem na topení. Je normální, že v kabině slyším jak běží? Slyším jak běží a v několikavteřinových intervalech pulzuje - jak otvírají a zavírají ventily regulující teplotu vody do topení. Když teplota na max. tak pulzy zmizí - ventily jsou otevřené. Není to bůhvíjaký hluk ale na volnoběh ho slyším jak kňučí. Je to běžné, nebo by to výměna vyřešila? Co ho uplně odpojit?
Ahoj, uz se to tu nekde tusim resilo. Na youtube se da najit video, co je a co neni, podle zvuku, jeste normalni. Taky slysim pulzovani, nijak tragicky, ale slysim..dle servisu pry normalni. Kdyz odchazi, vydava fakt kvilivy a intenzivni zvuk...
Mam to rovnako. Stav a intenzita tych pulzujucich zvukov sa za dva roky nijako nezmenili. Viacero servisov mi povedalo,ze cerpadlo funguje a ked ho vymenim,tak tie zvuky budu coskoro spat. Na druhu stranu to nie je draha suciastka... ale zatial to neriesim.
JaraX.. no, to vypovida o kvalite BMW, kdyz neco takoveho vypustej ven...
...na druhou stranu, zatim koupe fakt nelituju , je to moje druha X5 a nemenil bych..musim ale s nekym z Phy, kdo se vyzna a umi i nejaky servis, udelat nejakou zakladni kontrolu, at jsem ok. diag, vstriky, rozvody, podvozek..neporadite.?
asi jo, ale to čerpadlo je tam
- pro webasto
- pro vypomoc mechanickemu čerpadlu při nizkých otáčkách motoru, takže to muže mín topit.
- pro funkci Rest