Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
olej v automatu X3 3.0I
Ahoj vsichni priznivci bmw, chtel bych se zeptat, mam x3 3.0i 2005 automat GM petikvalt, najeto 290 tisic. Mam nechat udelat pruplach a naslednou vymenu oleje v automatu? Pravdepodobne nebyl olej nikdy menen. Prevodovka radi bez vetsich problemu, zadne skubani ani cukani, jen nekdy se mi stava, ze se autu pri zarazeni D moc nechce, otacky jdou nahoru, auto jen velmi pomalu a pak uz radi dobre. Cetl jsem nejake veci o automatu, ale doufam, ze nebude prevodovka pred smrti. Nemohla by byt treba jen spatna viskozita oleje a zaneseny filtr? Dekuji za kazdou dobrou radu. ....
- vlastnemec
- vlastnemec
Ahoj,taky bych nedával peníze za olej radši ušetřit a rovnou repas.Jak píšeš,že hůře rozjíždí tak tam už něco špatně je měl jsem to samé byla to otázka času a ne moc dlouhého.Pokud je v pohodě tak z P nebo R do D rozjezd bez plynu po povolení brzdy,žádné cuknutí atd.Přeji hodně štěstí.A nechci tě strašit.Za mě repas a máš klid.
Dekuji za reakce, auto se rozjede samo jak na R tak i D, az potom rozjezdu nekdy je proste takovy vlaznejsi. Jak se ohreje, vse funguje Ok. Jsem domluveny s jednim znamym, ze olej a filtr i tesneni vymenime, vycistime vanu i magnety a melo by to byt v poradku. Auto bylo na service u bychla, olej tam nemenili, jen provadeli kontrolu hladiny. Znamy, ktery opravuje auta a v bavoracich se vyzna, si nemysli, ze by prevodovka musela byt nacata, jen ten olej je uz spatny a filtr take. Tak uvidime, pak napisu, jak to dopadlo. ...