Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Autopalace Bratislava

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
shwaaraa

#1 Příspěvek od shwaaraa »

V pátek jsem u nich koupil auto (Z4 e89 35i) a zkušenost je taková smíšená, spíš negativní.

Když jsem se jim poprvé ozval mailem a urgoval dotazy 2x telefonem, dušovali se, že zjistí odpovědi na moje otázky a do konce dne mi zavolají (pátek). Ozvali se až v pondělí.

Následně jsem se ve CT rozhodl auto vzít a hned druhý den si jej odvézt. Po té, co jsme vyřešili problémy s placením, aby měli ten samý den peníze na účtu, mi volali, že to vlastně nepůjde, protože auto nestihnu odhlásit (já jako kupující..). Tak jsem jim řekl, že si ho odvezu na SK značkách a za pár dnů jim ho přivezu pro účely odhlášení. OK. Za chvíli telefon, že to vlastně nejde, pač kdybych se dopustil přestupku, šlo by to za minulým majitelem. Tak jsem jim vysvětlil, že to je blbost, pač bude mít smlouvu. OK.

V PA ráno jsem s penězmi přijel na místo a auto pěkný, ale mělo zpuchřelou anténu, zaprasený motorový prostor a odřený bok sedačky, což na fotkách nebylo vidět. Byl jsem ujištěn, že auto nemá závadu, pač všechna auta kontrolují, aby je mohli zařadit do BMW Premium Selection. Když jsme jeli auto projet, dali jsme check a vyjelo upozornění na nutnou výměnu brzdovky. Nádobka ostřikovačů byla prázdná. Stěrače už hodně dlouho po smrti. Druhý klíč mrtvý. U vnitřní kliky spolujezdce chybí krytka šroubku. Prodejce mi při projíždce tvrdit, že ta osmistupňová převodovka je perfektní. Když jsem se ho zeptal, tak se tam osmistupeň dostal, opravil se, že je tam vlastně 6 stupeň (ve skutečnosti je tam 7 stupňová převodovka) a začal rychle plácat něco o radosti a požitku z jízdy...

Chtěl jsem, aby výše uvedené drobnosti opravili, ale údajně toho nebyli schopni. Brzdovku dolít prej nemůžou, jelikož je to servisní úkon (no a?), stěrače nemají, anténu nemají, krytku nemají.... Nechápu. Kupuju auto ta 3/4 mega a oni mi nejsou schopni k němu dolít vodu do ostřikovačů. V tu chvíli jsem měl chuť se otočit a jet dom.

Začali jsme ale probírat smlouvu a prodejce se kasal, že na auto dávají roční záruku. To znělo dobře. Jenže ve smlouvě bylo, že záruku dávají jen spotřebitelům (já kupoval na IČO). Říkal jsem, že podle českého práva spotřebitel nejsem a podle slovenského nejspíš taky ne. Byl jsem ujištěn, že spotřebitel ASI jsem. OK, říkám, ve smlouvě píšete, že jsem se seznámil s obsahem všeobecných podmínek, tak mi je ukažte. Překvapený prodejce mi ukázal VOP, ve kterých byla definice spotřebitele, kterou jsem jasně nesplňoval. Tedy bych na záruku neměl nárok. Navrhl jsem část věty o spotřebiteli vyškrtnout. Issue. Odběhl a když se vrátil, dal mi na ucho jejich právníka. Nevím proč, to nebyla právní, ale business otázka, na čemž jsme se s jejich právníkem shodli. Znovu odběhl, telefon vedoucímu pobočky a část věty o spotřebiteli byla vyškrtnuta. Tedy mám záruku 1 rok.

Když to shrnu, mají plus za to, že mi byli schopni prodaj auto hned následující den, což jsem si ale musel docela vybojovat, protože podle nich to prostě nešlo. Mínus mají za to, že sami nepřišli s žádným řešením, furt mi jen volali, že něco nejde, což se nakonec ukázalo jako nepravda. Největší mínus ale mají za to, že prodávají auta v naprosto nepřipraveném stavu (špinavý motor, absence základních kapalin, nejsou schopni sehnat sebepitomější náhradní díl v době kratší než 2 pracovní dny). Jsou to ve výsledku pitomosti, ale u auta za ne úplně nízkou cenu to ve mně zanechalo nepříjemnou pachuť a moje první experience s BMW díky nim nebyla nijak oslnivá.
shwaaraa

#2 Příspěvek od shwaaraa »

A to jsem ještě zapomněl napsat, že v autě zbyl i bordel po předchozí majitelce (petky v přihrádkách, použité papírové kapesníky, apod..)
aneter

#3 Příspěvek od aneter »

Hele a mas uz holku? Protoze jestli ne, tak se vubec nedivim... kontroloval jsi i vyfuk? Jestli nahodou uvnitr nebyly saze.. ;)
Odpovědět