Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Repas xDrive Trebic
Přestal ti fungovat pohon na předek? U jakého auta? Jsi si jistý tím, že příčina je právě v servomotoru? Může to být i v jednotce nebo v samotné rozvodovce.
Mně u E61 kdysi taky přestal jít předek, koupil jsem nový servomotor a nic, stejně to nešlo inicializovat. Pomohla až výměna celé rozvodovky. Svůj původní funkční servomotor mám od té doby když tak na prodej.
Mně u E61 kdysi taky přestal jít předek, koupil jsem nový servomotor a nic, stejně to nešlo inicializovat. Pomohla až výměna celé rozvodovky. Svůj původní funkční servomotor mám od té doby když tak na prodej.
Jj zacalo mi to na iDrive vyhadzovat chybu AWD, ABS, DSC, EBV a ked sa to prepne do nudzoveho rezimu, tak ide len na zadok. Isty si nie som, ale v KP design v Blazovicich mi povedali, ze vo viac ako 90% pripadoch je to servomotor a len mala pravdepodobnost, ze to je rozvodovka a ze v mojom pripade podla toho co vyhodila diagnostika a zvukoveho prejavu je to prave ten servomotor.
Je to uz E92 328xi. Tam ten servomotor bude predpokladam iny ako u E61. Je to cislo dielu 27107546671.
Je to uz E92 328xi. Tam ten servomotor bude predpokladam iny ako u E61. Je to cislo dielu 27107546671.
- pavproch
podle ETK sddílejí všechny x-drivové 3er (e9x) a 5er (e6x) stejnou [url=http://www.etk.cc/bmw/CS/parts/info/Výměna%20rozvodovka/27107599693/appliance]xDrive rozvodovku č. 27107599693[/url], takže i eletromotorek č. 27107546671 je stejný
Je to tak, u 3er a 5er jsou ty díly shodné,jak u benzínů, tak u ropáků. Taky mi všichni říkali, že půjde nejspíš jen o servomotorek,proto jsem rovnou koupil nový. No ale evidentně jsem patřil do toho méně než 10% zbytku. Když se pak do auta namontovala jiná rozvodovka, ihned začal xDrive sám od sebe fungovat a všechny chyby zhasnuly,dokonce nebyla potřeba ani inicializace přes diagnostiku,což bylo dost překvapující. Po rozebrání původní rozvodovky v ní bylo od pohledu vše v pořádku,žádné kovové špony a tak. Dodnes nevím,proč přestala fungovat,ještě jí mám doma.