jezka bych neresil, s tim se musi pocitat u kazde e39. webasto taky malokdy funguje, na to ale mel placenej mechanik upozornit, ze se mu s tom neda spojit - zde jasna chyba. vstriky - kdovi jak dlouho to auto v bazaru stalo, v nadrzi mohlo byt dost sracek, aby z toho byl problem, za cestu se to mohlo klidne zasrat.
kazdopadne u 13 let stareho auta jsou tohle vsechno provozni veci. kdyz si vzpomenu na mou byvalou E39... krome podvozku, brzd, co clovek resi u kazdyho auta, tak - mechy, podtlakovy silentblok, palivova cerpadla (obe), cidlo vacky, zbytecne vyhozena 2 roky stara baterka kvuli jezkovi, panel klimatizace s nefunkcnim vetrackem u cidla teploty...
Zdravím všechny uživatele fóra po čase odmlčení...
Důvod proč jsem sem psal zkušenosti s dovozem auta nebyl ten, abych z jmenovaného pána vyždímal peníze, důvod byl ten, aby se další člen nenechal napálit.
Ke komentářům které zde jsou bych asi napsal tolik:
Ano, vím že tak staré auto bude mít chyby.... právě proto jsem si najal diagnostika, který mi řekne jaké,... mimochodem sliboval i odhalení vad na podvozku, zavěšení motoru, převodovky atd...
Pro auto jsme jeli s tím, že má nové vstřiky (když jsem po něm chtěl kompenzaci, napsal že to zaplatí a pak se k tomu asi na 2-3 měsíce neměl a tvrdil že teď zrovna nemá a podobný keci - proč by to dělal kdyby si toho nebyl vědom...), brzdy atd... je na něm vše plně funkční..
Realita:
- nefunkční ježek (již mi bylo vysvětleno že to nemohl odhalit)
- nefunkční webasto (musel vědět - zatajil)
- vstřiky (nebyly nové ani náhodou, dva ihned na výměnu)
- utržené držáky motoru (nevím jak by to mohl zjistit ale tvrdil že to zjistí.. po dovozu u mechanika hned měněny, zjistil že jsou utržené asi během minuty..)
- nefunkční PDC (ano o tom mi řekl - to je jediné na co mě upozornil)
Jinak je auto v dobrém stavu, mě naštvalo jen to, že mi zamlčel webasto a vstřiky... další věci bych neřešil, běžné provozní věci..
Když bych to shrnul... kdybych si jel pro to auto sám, tak vím to samé a nemusel jsem danému pánovi platit cca 15 000,- kč za dovoz, protože mi na místě neřekl nic co bych nevěděl sám, a to je to co mi nepříjde adekvátní k vyloženým nákladům...
Až si budu příště kupovat auto z dovozu, určitě se neobrátím na tohoto pána
Už se mi to ani nechce dál řešit, napsal jsem své zkušenosti a každý ať si z toho vezme co chce.....