Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

hučení od zadních kol

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
blackwhit

#1 Příspěvek od blackwhit »

Zdravím, mám takovej problém. Sehnal jsem 17" origo bmw disky (207M). byli k tomu i run flat pneu good year. Ihned po nasazení je slyset od zadních kol hukot, který se zvyšuje / snižuje dle rychlosti. Měl jsem podezření na diff, ale kola huci uplne stejne, at je auto v tahu nebo neni, at je zarazeno nebo neni, proste furt. Chtel jsem se jenom zeptat, zda to teoreticky muze byt treba spatnejma pneu? Dokazu si predstavit, ze tam jsou nejaky uplne nejlevnejsi runflaty, co se vyrabej...

mate nekdo zkusenost?

diky
vita11 Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od vita11 Moderátor »

pokud to hučení začalo s nasazením těch nových kol, tak pravděpodobnost, že hučení způsobují gumy se skoro rovná s jistotou
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
metroken

#3 Příspěvek od metroken »

vita11 píše:pokud to hučení začalo s nasazením těch nových kol, tak pravděpodobnost, že hučení způsobují gumy se skoro rovná s jistotou

přesně tak jak píše Víťa, měl sem stejnej problém a podezříval sem ložiska.. Nakonec stačilo jen vyměnit pneu a hučení je pryč :wink:
xhans

#4 Příspěvek od xhans »

S takovouhle historii jsou to bud pneu nebo spatne vyvazena kola. Krivy kola snad nejsou. Jinak mam u pritelkyne v garazi v CB 207m (mam na zimu) tak kdybys nemyslel, ze to je pneu, daj se vyzkouset
blackwhit

#5 Příspěvek od blackwhit »

xhans píše:S takovouhle historii jsou to bud pneu nebo spatne vyvazena kola. Krivy kola snad nejsou. Jinak mam u pritelkyne v garazi v CB 207m (mam na zimu) tak kdybys nemyslel, ze to je pneu, daj se vyzkouset

dík za nabídku. tajne doufam, ze to je tema pneu. Kola jsem nechaval vyvažovat před nasazením, disky byly prohlidnuty a ok. Ještě mě napadá, jeslit nenechat udělat geometrii...
vita11 Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Geometrii udělat můžeš, ale moc to k ničemu nepovede, jestli ty kola co jsi měl na autě před tím byly v pořádku. Ty gumy hučí kvůli tomu jak je sjelo to předchozí auto.

S tím, že by kola hučely kvůli špatnému vyvážení nebo křivým diskům jsem se ještě nesetkal. To spíš vibruje.
Obrázek
blackwhit

#7 Příspěvek od blackwhit »

vita11 píše:Geometrii udělat můžeš, ale moc to k ničemu nepovede, jestli ty kola co jsi měl na autě před tím byly v pořádku. Ty gumy hučí kvůli tomu jak je sjelo to předchozí auto.

S tím, že by kola hučely kvůli špatnému vyvážení nebo křivým diskům jsem se ještě nesetkal. To spíš vibruje.

akorát předtím tam byly 16", teď 17". Navíc ty pneu mi přišli téměř nový, i datum výroby seděl vcelku
vita11 Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Pokud to oba byly předepsané rozměry pro to auto, tak to na funkci nemá vliv. A pokud nebyly tak taky moc ne :lol: Pokud by jsi měl špatnou geometrii, tak by si ty gumy nejdřív musel tím autem zk..it aby začaly hučet a to se nestane hned. A hučely by ti aj ty předchozí kola.

Ale udělat si geometrii jen tak pro kontrolu určitě není na škodu :wink:

To že je guma zánovní neznamená, že nemůže hučet. Může být oskákaná (má tzv. pilu), může mít poškozený kord atd. atd. Nebo šípáky rády hučí už je tak ze své podstaty...
Obrázek
FreeMaroStyle

#9 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Guma může hučet ikdyž bude úplně v pohodě, jen bude prostě používaná (ojetá), měl jsem to na nových zimních GY UG8, první zima v pohodě a po sjetí asi 3mm vzorku začaly hučet jak sviňě, tak sem je vyhodil bo sem si myslel že to jsou ložiska, ale nebyly tak šly pryč a nové Matadory za polovinu ceny jsou nesrovnatelné i co se jízdy ve sněhu týče i hlučnosti...

Prostě vyměň pneu jestli tě to štve, otec má na X6 originál pneu 275/40 a 315/35 GY, které jsou už u konce a ty hučí neskutečně, to je fakt rachot.
blackwhit

#10 Příspěvek od blackwhit »

FreeMaroStyle píše:Guma může hučet ikdyž bude úplně v pohodě, jen bude prostě používaná (ojetá), měl jsem to na nových zimních GY UG8, první zima v pohodě a po sjetí asi 3mm vzorku začaly hučet jak sviňě, tak sem je vyhodil bo sem si myslel že to jsou ložiska, ale nebyly tak šly pryč a nové Matadory za polovinu ceny jsou nesrovnatelné i co se jízdy ve sněhu týče i hlučnosti...

Prostě vyměň pneu jestli tě to štve, otec má na X6 originál pneu 275/40 a 315/35 GY, které jsou už u konce a ty hučí neskutečně, to je fakt rachot.

chlapi, diky za uklidneni! :-) tenhle rok vydrzim, pak tam pujdou jine! :-)
xhans

#11 Příspěvek od xhans »

me chvilku kolem 120km/hod hučely nový Vredesteiny, ale po 1000km to zmizelo. Myslim, ze je to bezny.
Odpovědět