Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zvuk z větracích prostorů!

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
Roland84

#1 Příspěvek od Roland84 »

Ahoj všem.Koupil jsem BMW řady 1 rok 2004 a hned jsem zpozoroval pro mne zvláštní věc a to že i při vypnutém autě(dokonce jsem se zamknul v něm )je slyšet z prostoru středových větráků nejaký né moc hlučný zvuk,jakoby malý moturek.který i mění výšku tónu zvuku jakoby byl občas v zátěži.....dělá to kdykoli sednu do auta i když je vše vypnuté....prostě je to slyšet pořád co je pro mne laika zvlášní žeby nejaký motůrek nebo co to je šel pořád!? Víte mi to někdo objasnit? Dekuji
Roland84

#2 Příspěvek od Roland84 »

...tak zvuk vychází z toho malého otvoru co je pod klimatizací(digi 2 zone) prej je tam nejaký senzor na teplotu a malý větráček.....ale má jít pořád??
FreeMaroStyle

#3 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Může to být nějaký servo motorek na ovládání klapek, mě se občas něco zavře/otevře taky když jen tak sedím v autě, ale né že by něco bylo slyšet pořád. Vypnu motor, vytáhnu klíč, tak se klapky slyšitelně zavřou asi, ale jinak nic nehučí, poradím ti jedině diagnostiku, ta ti řekne určitě víc, co je špatně.
Roland84

#4 Příspěvek od Roland84 »

...no to ano ty klapky se zavřou to je v pořádku a je to hodně slyšet ale jen chvilku a pak je klid ale tohle jde s malého otvoru pod klimatizací.....byl jsem s autem v BMW servise na všeobecnou kontrolu a zmínil jsem i tohle ale nic mi k tomu neřekli.....ono to skoro neni slyšet....ale známí říkal že je tam nějaký malý ventilátor který když se trochu zanese prachem je slyšet a ten prej muže jít pořád.....
FreeMaroStyle

#5 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Jako z těch čtyř nebo kolik jich tam je dírek co je přímo pod ovládáním rychlosti ventilátoru na panelu ovládání klimatizace?
Tam ani nevím co je, ale ventilátor tam asi bude jelikož se tam prach chytá, ale vždycky to vysaju jak vysávám auto, jestli je to jen nějaké chlazení toho klimaPanelu? To neporadím.
Odpovědět