Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zdroj tepla pod volantem BMW E82?

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
JayFader

#1 Příspěvek od JayFader »

Zdar pánové, chtěl bych se s Vámi poradit. Zvykám si na E82 (135i). Je mi v kabině poměrně dost teplo. Venkovní teplota je kolem 14 st a na automatice mám nastaveno kolem 19 st a stejně mi přijde, že je v kabině hrozný horko (pokud zapnu kompresor klimy, tak se to vychladí). Dneska jsem to zkoumal a pod volantem na středovém tunelu (panelu) je velmi teplé místo (samozřejmě po delší jízdě a ohřátém motoru). Na druhé straně (u spolujezdce) je to studené. Máte to tak podobně (v případě E81/E87)? Předem díky za postřehy.
FreeMaroStyle

#2 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Mě taky nevyhovuje automatika topení, když dám požadovanou teplotu a AUTO, tak jde většina tepla na nohy, jo logicky je to správně, teplo jde zespoda nahoru, ale mě to třeba sere, nemám rád teplo na nohy :D a nedá se s tím nic dělat, jedině asi přeprogramovat automatiku klimatizace.
Takže jezdím tak, že mám zaplé všechny 3 zóny (okno/xicht/nohy) a tak to topí rovnoměrně že jsou klapky otevřeny všechny stejně.
Když pak mi je zase vedro na nohy, tak vypnu okruh na nohy, nechám zaplé jen okno+xich a to už ale při stejé teplotě začně foukat chladnější vzduch, takže musíš přidat třeba z 22° na 25° aby to začalo zase foukat teplejší vzduch.
pleaseSMILE

#3 Příspěvek od pleaseSMILE »

mám ten stejný problém; od středovéhu tunelu/převodovky jde prostě teplo
tha32i

#4 Příspěvek od tha32i »

Ahoj,

nevim jak je to u jednickove rady, ale neco podobneho mam u 320i. Teplo z rohu mezi tunelem a spodkem palubky. Kdyz jsem sundal ten plast ve kterem je osvetleni na nohy, zjistil jsem ze tam tudy vede trubka s vodou k topeni. Byl jsem se ptal ve 2 servisech a dostal jsem 2 nazory.

1) spatne ventily na pomocne vodni pumpe, tj voda tam nema jit furt

2) je to normalni, voda tam jde stale a teplota se ridi jen klapkama.

tak nevim:-)
JayFader

#5 Příspěvek od JayFader »

Tak bohužel, trapí to i kluky v Americe http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=218955 takže smůla, musíme se s tím smířit.
pleaseSMILE

#6 Příspěvek od pleaseSMILE »

Já jsem u E90 LCI nikdy nic takového nepociťoval...
Martyn
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Martyn »

Jj vim ze u prvnich (tusim do 3/07) s tim byl problem i u e92 N54.. Reseni pokud vim neni, neni to chyba ale vlastnost..
Btw ale proc je problem jezdit s neustale zapnutou klimou? Ja s tim jezdim celej rok na automat a np..
Odpovědět