Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 130i - Koupě a prosba
Cílová skupina lidí pro 130i a pro 335i je podle mě trošku jiná, takže jsou tu ty výtky mimo.... jestli je to auto v pořádku a chceš 1er, určitě bych se toho nebál... za 350 sice můžeš koupit E92 335i, ale bude to vylítaná sračka z podobným rokem výroby s prominutím... a argumentovat prostorem 1er vs 3er je totální úlet... ten kdo si chce koupit 1er 130i toho prostorové srovnání s 3er určitě zajímat nebude 

souhlas, ta cena je přepálená
Podle mě by to stálo za zvážení, kdyby cena na sauto byla těch 350 a pro tebe 280-300. Jinak taky bych osobně šel raději do trojky. Ten interiér není nic moc, ani to nemá běžnou BMW kapličku.... Navíc - nevim co přesně je M-aerodynamický packet, ale že by to auto vypadalo nějak nařvaně se říct nedá....
xyron: já myslim, že srovnání s 3er je docela relevantní

xyron: já myslim, že srovnání s 3er je docela relevantní
Plně souhlasím s Xyronem. Cílová skupina je u 1er a 3er podle mě dost jiná. Mám 1er a i přesto že jsem měl rozpočet i na 3er, tak jsem zvolil právě jedničku. Proč? No protože je to "sportovně" (jak jen naftový dvoulitr být může) hatchback s motorem uloženým podélně a hnanou zadní nápravou... Najděte mi další takový. Trojka je super auto, ale za ty peníze se dá jen těžko sehnat 335i ve slušném stavu. Navíc 130i je prostě takový víc raritní auto, rozhodně jich není tolik jako 335i, takže já bych do něj klidně šel. 

-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Jasně vám tu tazatel píše, že 130i je pro něj srdcovka, tak nechápu, proč mu to pomlouváte a cpete mu E90.
Toto auto se chová znatelně jinak než E90, není to jen o tvaru karoserie nebo místě na zadních sedadlech.
Cenovka není hitparáda, ale stačí kouknout na mobile.de kde 130i pod 150k km začíná za 10k euro. Pokud je stav 1A, není cena na sauto.cz za dotazovaný kus nijak extrémně mimo.
Toto auto se chová znatelně jinak než E90, není to jen o tvaru karoserie nebo místě na zadních sedadlech.
Cenovka není hitparáda, ale stačí kouknout na mobile.de kde 130i pod 150k km začíná za 10k euro. Pokud je stav 1A, není cena na sauto.cz za dotazovaný kus nijak extrémně mimo.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Diky za nazory, zitra se na to jedu podivat a zkusim to srazit na 300. Má to úplnou servisku a vše z Renocaru. Tak uvidím, když to nevyjde tak mrknu v německu po nějaké 120i s nalítanýma 70k. Přece jenom to na tšch 15k ročně bude rozumnějši. http://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/BMW-120i%2C-M-Paket%2C-Leder%2C-Xenon%2C-fast/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:3500,mdl:4,mld:m+paket,ful:petrol/pg:vipcar/215643578.html
-
- Kontaktovat uživatele:
Vsak ja vim ze je to jine auto.. Nikdy jsem v 130 tedy nejel, ale co jsem o tom slysel tak to bude slusna cvicka asi:) vlastne mel jsem e85 s timhle motorem, tak si to dovedu predstavit, svezeni to bylo moooc prima:) jen proste 3er podle me nabizi mnohem vic po vsech strankach a dokonce se na ni da i koukat oproti tomuto..
kazdopadne jak jsem rikal, 400 za skoro 10ti letou jednicku mi prijde extra ulet..
Ale jinak tady za podobne kacaky byla pred par tydny cervena, s komplet original performance upravami a ta vypadala uz rozumne..

Ale jinak tady za podobne kacaky byla pred par tydny cervena, s komplet original performance upravami a ta vypadala uz rozumne..
Methodek píše:Diky za nazory, zitra se na to jedu podivat a zkusim to srazit na 300. Má to úplnou servisku a vše z Renocaru. Tak uvidím, když to nevyjde tak mrknu v německu po nějaké 120i s nalítanýma 70k. Přece jenom to na tšch 15k ročně bude rozumnějši. http://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/BMW-120i%2C-M-Paket%2C-Leder%2C-Xenon%2C-fast/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:3500,mdl:4,mld:m+paket,ful:petrol/pg:vipcar/215643578.html
Rozhodne se nenech rozhodit, 130i je super auto, diametralne odlisny od 330i. Peknej kus nikdy levnej nebude, hlavne je jich jeste mene nez trojek. Na tu 120i radeji rovnou zapomen, uplne jiny auto, jiny starosti a provoz bude cca stejnej..
Ta cena je německá, pokud je to auto technicky v pořádku a nemá nijak manipulovanou historii. 350 litrů je úplně normální cena. Mrkni na Mobile.de na podobné kousky. Levnější rozhodně neseženeš. Jinak 130i je bomba auto, přivezl jsem si nedávno 135i a je to taky luxus. Ano, je to malé auto, ale předpokládám, že nikdo nečeká, že s tím bude vozit rodinu s kočárama.
-
JayFader píše:Ta cena je německá, pokud je to auto technicky v pořádku a nemá nijak manipulovanou historii. 350 litrů je úplně normální cena. Mrkni na Mobile.de na podobné kousky. Levnější rozhodně neseženeš. Jinak 130i je bomba auto, přivezl jsem si nedávno 135i a je to taky luxus. Ano, je to malé auto, ale předpokládám, že nikdo nečeká, že s tím bude vozit rodinu s kočárama.
Pro dva dospělý s kufry je jednička v pohodě.
Když chceš jedničku, chceš jedničku prostě. 135i a 335i jsou, a teď trochu přeháním, odlišné světy.

Ahoj, využiji toto vlákno
Z důvodu přestěhování jsem prodal svého pracanta e92 330xd a tak si mohu dovolit neřešit spotřebu a koupit si konečně ten správný motor pro radost.
Vždy jsem obdivoval motokáru BMW 130i a teď bych si ten sen mohl splnit.
Na Sautu se objevil níže uvedený kus, pravda, na BMW sociální výbava, ale u tohoto auta mi jde o motor a fungování, výbava jde stranou... Neznáte náhodou někdo tento kus či majitele? Do Brna to mám dál a třeba tu někdo bude mít o voze info...
Jinak u 1er 3doors jsem se dočetl, že často trpí na problémy s dovíráním bezrámových oken a oprava je prý nákladná a často se opakuje? Tady na foru jsem toho, ale moc nenašel...
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
Děkuji za případné příspěvky
Tomáš

Z důvodu přestěhování jsem prodal svého pracanta e92 330xd a tak si mohu dovolit neřešit spotřebu a koupit si konečně ten správný motor pro radost.
Vždy jsem obdivoval motokáru BMW 130i a teď bych si ten sen mohl splnit.
Na Sautu se objevil níže uvedený kus, pravda, na BMW sociální výbava, ale u tohoto auta mi jde o motor a fungování, výbava jde stranou... Neznáte náhodou někdo tento kus či majitele? Do Brna to mám dál a třeba tu někdo bude mít o voze info...
Jinak u 1er 3doors jsem se dočetl, že často trpí na problémy s dovíráním bezrámových oken a oprava je prý nákladná a často se opakuje? Tady na foru jsem toho, ale moc nenašel...
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
Děkuji za případné příspěvky

Tomáš
Ta bílá 130i je v nabídce opravdu velmi dlouho, řekl bych, že skoro rok. Neviděl jsem, ale už toto by mě odradilo. Osobně bych jeté BMW v Čechách nekupoval. Jinak škoda slabší výbavy, M-paket tomu autu sluší.
Za mě doporučuju jednoznačně nákup v Německu. Kupoval jsem loni 135i. Sháněl jsem původně 130i/330i/135i. Těhle aut je málo, solidně vybavených s manuálem ještě méně. Teď je ale jedinečná doba v rámci roku, ojetých aut je na trhu nejvíc!
Jezdil jsem 130i, jsou to parádní káry. Na 135i se mi líbí karosérie E82 a samozřejmě motor.
Jinak bezrámové dveře mám u E82 také. Vypadá to skvěle a zatím jsem žádný problém nezaznamenal. Auto je osm let staré...
Pokud tě ještě něco zajímá ptej se...vybíral jsem víc jak rok
Za mě doporučuju jednoznačně nákup v Německu. Kupoval jsem loni 135i. Sháněl jsem původně 130i/330i/135i. Těhle aut je málo, solidně vybavených s manuálem ještě méně. Teď je ale jedinečná doba v rámci roku, ojetých aut je na trhu nejvíc!
Jezdil jsem 130i, jsou to parádní káry. Na 135i se mi líbí karosérie E82 a samozřejmě motor.
Jinak bezrámové dveře mám u E82 také. Vypadá to skvěle a zatím jsem žádný problém nezaznamenal. Auto je osm let staré...
Pokud tě ještě něco zajímá ptej se...vybíral jsem víc jak rok

Ahoj všem, děkuji za reakce.
Na vozidlo jsem se zatím podívat nebyl, ale majitel mi psal, že je vše plně funkční, serviska pravidelně vedená, žádné závady.
Byla prý lakována pravá strana, takže bůhví, co s tím bylo...
S tou výbavou máte pravdu, je to bída, ale to by mi zas tak nevadilo...
Podívám se za čáru, zda by se něco nenašlo...
Na vozidlo jsem se zatím podívat nebyl, ale majitel mi psal, že je vše plně funkční, serviska pravidelně vedená, žádné závady.
Byla prý lakována pravá strana, takže bůhví, co s tím bylo...
S tou výbavou máte pravdu, je to bída, ale to by mi zas tak nevadilo...
Podívám se za čáru, zda by se něco nenašlo...