Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 118i - moznost koupe, co myslite?

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
sxstem

#1 Příspěvek od sxstem »

Ahoj,

moc rad bych slysel vas nazor na tento vuz:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-1/16510541

Zrovna neco takoveho hledam a v CR jsem toho moc nenasel.. (jeste mi unikla 120i, kterou bych mozna bral radeji). S dovozem to na me pusobi trochu sloziteji, tak si to zatim nechavam jako az tu druhou cestu.

Budu rad, pokud pridate svuj nazor. Asi nejvice mam obavy z motorizace, protoze jsem toho tady procetl jiz celou radu a co jsem pochopil, tak ty benziny se celkove v 1er nepovedly.. Nerad bych si koupil auto za 200k a po par tisicich by mi odesel motor nebo resil nejakou velikou komplikaci.

Dosud jsem mel BMW e46 320i (125KW) a rad bych nejakou zmenu a trochu novejsi rocnik.

Diky za jakekoliv pripominky a nazory
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od VRsix »

ja bych taky popremyslel nad tou vybavou... ty lavicky a sporak nic moc...

nejvetsi prusvih je 116i predFL, zbytek podle me tak spatny neni
MichaelK

#3 Příspěvek od MichaelK »

I podle mě je interiér socka, ta klima s radiem je tragedie, ale jsou tací, kterým je to fuk. A zdá se mi, že ten volant je nově obšitý a řadící páka jako nová.... Motor je už 2,0l a ten není taká tragédie :wink:
Laetry

#4 Příspěvek od Laetry »

Taky bych si auto s takovou výbavou nekoupil, ale sehnat u nás jedničku v nějaký lepší výbavě, je dost problém. Já jsem měl kliku a auto se slušnou výbavou jsem našel cca 20km od mého bydliště. Kdyby se tak nestalo, tak jsem byl rozhodnutý pro dovoz z DE. To bych doporučil i tobě, protože sehnat cokoliv jiného v benzínu než 116i, je na našem trhu v podstatě nemožný. Na německém trhu je výběr mnohem větší a auta jsou většinou daleko atraktivnější.
MichaelK

#5 Příspěvek od MichaelK »

Je tak, já začal aktivně Jedničku hledat v lednu a domů jsem ji dostal 24. června :lol: . Je to už 2 roky pozpátku, ale situace se o nic nezlepšila. Nakonec mi ji přivezl známí z DE.
sxstem

#6 Příspěvek od sxstem »

Diky za nazory.
No, mate pravdu.. ten interier neni uplne podle predstav.
Ale podle predstav jsem nasel opravdu jen v Nemecku a uz je to hned o 70k draze (coz byly rezervy na pripadne opravy :)

http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 06147.html

I jsem s tim nemcem mluvil a rikal, ze o vikendu dojede nejaky zajemce, ale pokud se stavim drive, tak muze byt moje.. Hmm, nejak si ted nedokazu predstavit to stihnout i s urady o vikendu + nevim co a jak s nakupem v Nemecku. No asi mi utece dalsi pekna 120.. :(
MichaelK

#7 Příspěvek od MichaelK »

Tento stück už vypadá podstatně líp. Třeba si to případný zájemce rozmyslí. Nebo bude další kousek a ještě lepší :wink:
Laetry

#8 Příspěvek od Laetry »

Není důvod věšet hlavu... Vyplatí se počkat si a třeba přijde přesně takové auto, jaké si představuješ a ještě za super peníze. Každopádně určitě hledej v DE, obzvlášť benzínových je tam podstatně více a klidně bych na tvém místě kontaktoval někoho, kdo ty auta z DE vozí, aby ti ho dovezl, případně pro něj s tebou zajel.
sxstem

#9 Příspěvek od sxstem »

ok, budu to tedy sledovat.. treba se casem blyskne i nejaka s M-packet :)

S tim clovekem, ktery zajisti/pomuze s dovozem by to urcite pomohlo (idealne technik v jedne osobe), kdyby jste nahodou o nekom vedeli, budu rad za kontakt.. zatim jsem narazil na https://www.facebook.com/BMWznemecka

Diky
Founder

#10 Příspěvek od Founder »

Řešil jsem podobný problém před cca 1,5 rokem. Mapoval jsem trh v ČR možná 0,5 roku a čekal na dobrý kus, protože jsem narážel na tragickou výbavu. Nakonec mi jedničku dovezl známý z D, sice jsem zaplatil za dopravu, ale mám 118i před FL ve srovnání s kusy, které se nabízejí v ČR nadstandart. Dneska bych si asi vzal 120i, ale ani 118i nejede špatně. Každopádně kromě 116i před FL, která byla tragická (po FL už lepší) jsou hodnocené benzínové motory vesměs kladně.
rhinos

#11 Příspěvek od rhinos »

na me ted vyskocilo tohle...

http://auto.bazos.cz/inzerat/53022004/Bmw-118i-M.php

ale je tam malo fotek a je to bazar....
sxstem

#12 Příspěvek od sxstem »

Diky za odkaz..

Vybava by byla idealni. Je to dovoz z DE.

Jen ma najeto uz 165 000, tak pak nevim, jestli neni lepsi si priplatit za mensi najezd. Jak to vnimate? Ma smysl se honit za KM pod 100 000? Cena pak naroste klidne o 100k.

Takhle je cena urcite lakava.

Druha vec je, ze je to motor pred FL, tedy 5 stupen a mensi vykon.. Otazka jestli je lepsi N46 nebo N43, ktery se daval po FL.. To co jsem procital, tak mi prijde ze kazdy rika neco jineho :)
Sweden

#13 Příspěvek od Sweden »

Vybirat podle najezdu je blbost,dulezity je jak se predchozi majitel staral,znam prasata po kterych bych si nekoupil auto ani s 50tis.km,a znam kluky po kterych bych koupil klidne auto s vic jak ctvrt milionem km.

Celkem.slusny 2.0i
http://m.sauto.cz/detail?sort=0&c=1&sta ... ge=2&man=5
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden

#14 Příspěvek od Sweden »

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Tom_120i

#15 Příspěvek od Tom_120i »

Tak tak, na stav počítadla kilometrů se dívá jen člověk, co se o auta nezajímá. To je při koupi ojetého automobilu, navíc tak starého jak plánuješ ty, opravdu podružná věc. Zajímej se o celkový stav vozu.
No a neodpustím si poznámku k M-paketu. Mi osobně se na první generaci jedničky líbí, ale dávat ho na 118i/120i mi připadá jak ci.án navlečený v adidasu z outletu. A pokud se pro něho opravdu rozhodneš, nezapomeň že existuje tzv. "fake paket", kdy je jenom upravený design (nárazníky, řadička, volant), ale podvozek je standard. Když se nad tím tak zamýšlím, pokud s tím plánuješ jezdit po ČR, tak ten "fake" bude možná i vhodnější.
sxstem

#16 Příspěvek od sxstem »

Diky za nazor.

:D no taky mi to trochu s tim M-Packet na 118/120 prijde..

M-Packet se mi zamlouval predevsim z duvodu 'garance' sportovnich sedacek, volantu a radici paky.. coz jsem mel i v e46 a bylo to fajn.
Jinak sport narazniky a podvozek je mi asi jedno.
(btw ten inzerat vyse na m-packet, bude asi ten fake, protoze mu prave dle poslanych foto emailem chybi ten hledany interier)

Jinak co ted tedy jeste opravdu resim je, jestli kupovat 120/118 pred FL nebo po FL.. kde se jedna o zmenu motoru a podle vseho i o zmenu interieru apod.

Dle par technickych prispevku jsem se docetl, ze v pred FL je motor N46B20 (s Valvetronic) vlastne ten samy motor z e46 318, coz jsem vzdy povazoval za spise lepsi. Ale po FL je jiz motor N43.. tak ted resim proste ktery je lepsi/vetsi drzak?
(zde je i nejaka diskuze na tomto foru: viz diskuze http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

Druha vec je pak jizdni vlastnosti, ktere dle vsech sesbiranych info opet ukazuji spise na pred FL (viz Pavel Janda clanek)

Pokud by ale bylo lepsi koupit po FL, tak je vyhoda zase novejsi rocnik a skoro mi prijde ze vykonove lze uvazovat i o 116 (90KW), ktera ma vlastne podobny vykon jako 118 pred FL (95KW) a jeste by mela mit lepsi spotrebu. Vyhodu 116, ale vnimam opravdu jen jako lepsi cenu, za kterou si clovek muze doprat lepsi vybavu. Jinak bych se samozrejmne snazil spise najit 120 pripadne 118..
JayFader

#17 Příspěvek od JayFader »

Nepřemýšlel jsi o 130i?
joe25

#18 Příspěvek od joe25 »

Ahoj - takže jak vidím jsi na tom podobně jako já,vybíráš benzín a třílitrový šestiválec je nad možnosti-přesně jako u mě.No ono to tak vypadá že nám nic jineho než vybrat některý dvoulitr N43 asi nezbude.N46se dávala do března 2007 a to už je nějaký pátek,o obsahu 1600 se nic dobrého nepíše.Takže N43b20 ve 116i,118i,nebo 120i.Možná by bylo dobré kdyby někdo napsal který je nej volba - rozdíl v kw je asi jasný všem ale třeba jiné - spolehlivost a jiné rozdíly pokud nějaké jsou.Přeji hodně zdaru a třeba se koukni i tady.http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfa ... oerse.html
sxstem

#19 Příspěvek od sxstem »

ahoj,

jo, je to tak jak pises :) . Mam nejaky financni strop do ktereho bych se chtel vejit a do nej bohuzel 130 nespada.

U tech motorizaci N43 bych si tipl, ze spolehlivost apod. bude shodna, kdyz se jedna o stejny motor, jen je nejspise softwarove uduseny.

Jinak diky za odkaz.
Odpovědět