Pánové, hodlám se po existenci ve škoda klubu překonvertovat na BMW klub. Zvažuju koupit 120i N46B20 ale jak o tom čtu čím dál více tak se mi do toho chce jít stále méně. Hrozí opravdu u této motorizace problém s praskáním řetězu a z neznámých důvodů k nepravidelnému chodu?
Popravdě jsem už tak trochu přemýšlel vzít tuhle káru:
https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-1/16963605
Byl jsem se na to fyzicky podívat a projet to a celkem mě to na druhou stranu oslovilo. Zvuk motoru OK, vcelku věryhodná historie-serviska, auto z německa, popravdě vypadalo jako by právě vyjelo z linky (což se nedá říct o mé o trocha starší oktávce). Sedadla i vše ostatní odpovídalo stáří vozu.
Co říkáte na cenu? Já osobně bych to viděl méně vzhledem ke stáří a výbavě..
Myslíte, že problém s trháním řetězu a problém s nepravidelným chodem by tu mohl být již vyřešený nějakou svolávačkou? Nerad bych s tím jezdil stále po servisech.
Teď mě určitě ukamenujete, páč se hodlám tento nebo podobný vůz zplynovat (LPG). Popravdě vzhledem ke změně zaměstnání budu mít nájezd 45tis km/rok tak se pokouším najít ekonomicky vhodnou a zároveň spolehlivou alternativu. Samozřejmě tomu autu nechci jakkoliv ublížit takže přivstřik aditiv na ochranu ventilů budu instalovat. Máte s tím nějaké zkušenosti u tohoto motoru?
Předem díky za smysluplné odpovědi na mé možná ne dost smysluplné dotazy.
Ondra.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
120i N46B20 koupit či ne?
No tak si to pojďme shrnout. O problému s rozvody u tohohle motoru jsem nic moc nikde nečetl, ale to může být tím, že se o benzíny tolik nezajímám. Lidi (čti BMW fandové) si spíš stěžují na to, že motor je "slabý", že to prostě pořádně nejede. Je pravda, že tyhle 4-válce od bmw nejsou žádná výhra v loterii, ale já osobně bych znovu šel do 120i, ovšem u mne to je dané malým nájezdem. Pokud ty máš odhadovaný nájezd 45 tis., tak bych šel rozhodně do nafty.. Sám mám 120d a jede to fakt slušně, 120i nechávám bezpečně za sebou, ale je to nafta, má to prostě jinej projev a taky víc věcí k posrání, ale to ti zase bude kompenzovat investice do lpg, osobně bych do jedničky lpg nikdy nedal, je to podle mě hovadina a prostě bych koupil naftu. Konkrétně to auto, které jsi poslal, tak o tom bych uvažoval možná kdyby bylo za 150 a taková, možná ještě nižší cena byla v DE.. Prodejce si dovolí napsat, že to má bohatou výbavu, ale to auto nemá vůbec nic.. Jediný, co to má, tak jsou sportsitze a xenon. Chybí např.: digiklima, tempomat, idrive, multifunkce, m-paket... Prostě fakt holota, takový auto bych si nekoupil, rozhodně ne za ty prachy. Pokud máš rozpočet okolo těch 180k a chceš auto s lpg, tak si kup nějakou slušnou e39 530i a výš a uvidíš jakou ti bude dělat radost, pokud nechceš tak velký auto, tak nějakou e46 6-valec a taky neuděláš chybu. Sice jsou to starší auta, ale pořád krásný a skvěle se s nima jezdí. Tak snad jsem ti aspoň trochu pomohl.