Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
TMC a Becker 794x (Cascade/Cascade Pro/Traffic Pro)
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Mám radio Becker Traffic Pro, typ 7945, a nenačítá mi TMC zprávy.
Mám update na poslední dostupný systém v5.2, zkoušel jsem mapy 2014 i 2013 BMW Business, ale TMC nenačítá.
Provedl jsem reset "delivery status" což by mělo uvést přístroj do továrního nastavení a stále nic.
TP po navolení radiožurnálu funguje, TMC stále ne.
Dokáže někdo poradit?
Mám update na poslední dostupný systém v5.2, zkoušel jsem mapy 2014 i 2013 BMW Business, ale TMC nenačítá.
Provedl jsem reset "delivery status" což by mělo uvést přístroj do továrního nastavení a stále nic.
TP po navolení radiožurnálu funguje, TMC stále ne.
Dokáže někdo poradit?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Někde by tam mělo být natavení, na které stanici TMC přijímáš, v ČR ho vysílá celoplošně ČRo 1, ČRo 3 a v Praze navíc speciální služba RDS-TMC na ČRo Regina. Každá stanice používá informace z jiného zdroje, nejlepší je asi ČRo 1 - Global Assistance
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Nenašel jsem to v přístroji ani v PDF manuálu ani v tištěném 

323ti stock condition
323ti stock condition
-
- Kontaktovat uživatele:
tady je navod v cj, snad ti pomuze.Ja ho pouzival u Traffic Pro High Speed, je to uplne stejny.
http://www.jvc.cz/files/instruction_manual/kd-nx1r.pdf
http://www.jvc.cz/files/instruction_manual/kd-nx1r.pdf
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Kelvin: Dík za manuál, ale tento mi problém nevyřeší. Mám novější verzi přístroje, bez tlačítek pod displayem
Mám originál tištěný manuál co byl s radiem při prodeji (německý, to se mi nečte dobře) a mám originál manuál v PDF stažený z mybecker.com (anglický, se čtením nemám problém) a ani v jednom není zmínka o vypnutí nebo zapnutí TMC.
TP jsem nastavil na radiožurnál, "kontrolka" svítí, zprávy to přijímá a hudbu přerušuje a zprávy hlásí. TMC ikona je dál "zašedlá" a po nějaké době jízdy radio zahlásí, že TMC zprávy nejsou a dynamická navigace není možná.

Mám originál tištěný manuál co byl s radiem při prodeji (německý, to se mi nečte dobře) a mám originál manuál v PDF stažený z mybecker.com (anglický, se čtením nemám problém) a ani v jednom není zmínka o vypnutí nebo zapnutí TMC.
TP jsem nastavil na radiožurnál, "kontrolka" svítí, zprávy to přijímá a hudbu přerušuje a zprávy hlásí. TMC ikona je dál "zašedlá" a po nějaké době jízdy radio zahlásí, že TMC zprávy nejsou a dynamická navigace není možná.
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Tam mám 0 zpráv.
Je to možnost jak si přečít to, co přístroj nasosal ze zdroje. Můj problém je, že nesosá. Po zadání trasy zahlásí za 10 minut, že zprávy nejsou a dynamické navigování není možné.
Display mi tučným "svítivým" fontem zobrazuje [TP], tzn. že přijímá hlasové zprávy "Traffice Programme", tzn. při hlášení ztlumí radio/muziku a přepne na dopravní hlášení.
Ikona [TMC] je "zašedlá", TMC nefunkční, asi nenaladí správný vysílač s TMC informacemi. Zkoušel jsem to podpořit posloucháním radia na frekvenci 105,0 (ČRO3-Vltava) a nebo 92,6 (Regina). Stanice hrají skvěle, ale TMC bez úspěchu.
Je to možnost jak si přečít to, co přístroj nasosal ze zdroje. Můj problém je, že nesosá. Po zadání trasy zahlásí za 10 minut, že zprávy nejsou a dynamické navigování není možné.
Display mi tučným "svítivým" fontem zobrazuje [TP], tzn. že přijímá hlasové zprávy "Traffice Programme", tzn. při hlášení ztlumí radio/muziku a přepne na dopravní hlášení.
Ikona [TMC] je "zašedlá", TMC nefunkční, asi nenaladí správný vysílač s TMC informacemi. Zkoušel jsem to podpořit posloucháním radia na frekvenci 105,0 (ČRO3-Vltava) a nebo 92,6 (Regina). Stanice hrají skvěle, ale TMC bez úspěchu.
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Dnes na cestě do Germánie načetl Becker německé TMC zprávy hned za "čárou", po výjezdu z tunelu na trase Ústí n/L - Dresden. Při cestě zpět. nápodobně po přejezdu hranice do ČR, po restartu radia už bylo TMC bez spojení.
Vypadá to, že chyba není v hardware, ale mapových podkladech, lokalizačních tabulkách, ...
Vypadá to, že chyba není v hardware, ale mapových podkladech, lokalizačních tabulkách, ...
323ti stock condition
323ti stock condition
Možná v mapových podkladech. Mapy od TeleAtlasu nepodporujou u nás TMC (aspoň nepodporovaly, aktuální stav nemám potvrzenej)
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Becker používá mapové podklady Navteq, stejně jako BMW, které má od Beckera navi hardware. Do dneška jsou mapy BMW Business portovatelné do starších 1-DIN rádio-navigací Becker.
Mám k disposici návody a stažené BMW Business DVD, budu pokoušet se nějak to zprovoznit.
Mám k disposici návody a stažené BMW Business DVD, budu pokoušet se nějak to zprovoznit.
323ti stock condition
323ti stock condition