Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prodáno

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Delphinee
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Delphinee »

Prosím o radu, má někdo osvědčnenou metodu jak vyměnit tlakový regulační ventil. Filtr pod sáním na odvětrávání klikové hřídele? Na bmw e39 528i M52 motr. Prosím o osvědčenou metodu jak nejlépe to vyměnit bez rozebrání motoru. Díky Daniel delphinee@seznam.cz
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

ventil je na olejovém čerpadle takže vana dolů
Delphinee
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Delphinee »

Ventil je pod sacim potrubí. Vede do něj hadice od víka ventilu,dale od vany a z ventila do sani. Je to filtr. Ale v bmw je to oznaceno jako ventil.
Foldas

#4 Příspěvek od Foldas »

ja tě špatně pochopil myslel jsem že myslíš regulační ventil tlaku oleje. ty máš na mysli separator díl č.2 http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... separator/
Sundej hadici sání mužeš i filtrbox. vyšroubuj 2 šroubky(10 klíč) sundej hadici která vede do měrky oleje a hadici co vede k ventildeklu a vyndej separator směrem k hlavě motoru drží jenom v gumě.
jawamaniak22

#5 Příspěvek od jawamaniak22 »

Jak závisí projev a chování motoru na čistotě a dobrém stavu tohoto dílu? zvládnu ho popřípadě vyčistit sám? jak na to? díky
Delphinee
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Delphinee »

Vyčistit nijak. Vyměnit ho pouze. Mělo by se to projevovat na spotřebě oleje. Jinak na ničem asi. Nevim. Párkrát dolivám olej,tak snad je to tím. Málo kdo ten díl mění a co já to auto mám,tak za 40tis.jsem ho osobně neměnil. A myslím,že se přez něj tlačí olej do sání. Takhle mi to bylo řečeno v bmw. Tak snad je to tím. Jen ho vyměnit,což přesně nevím jak,jen od jiných rozebrat jednu stranu motoru,včetně sání apod.což na něj dobře vidím,tak i snad jednoduše vyměním.
ACDC

#7 Příspěvek od ACDC »

U E46-motor bude stejný? to jde bez rozebrání sání. Pouze pro kliďasi
Delphinee
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Delphinee »

Jak pro klid? Nebo jak to myslíš?
Odpovědět