Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jak zakrýt poznávací značku?
jelikož kamery se množí, obzvláště na trasách kudy jezdím, a pokuty platit netoužím, pár dní už mi vrtá hlavou jak je přelstít... jako nejsnadnější způsob jeví se zatím toto:
https://www.youtube.com/watch?v=4OkMA7TznQ0
https://www.youtube.com/watch?v=7eYdb-PpsGE
má někdo zkušenosti, popř. lepší nápad jak skrýt značku za jízdy?
https://www.youtube.com/watch?v=4OkMA7TznQ0
https://www.youtube.com/watch?v=7eYdb-PpsGE
má někdo zkušenosti, popř. lepší nápad jak skrýt značku za jízdy?
Stojí to za námahu? Citace: Za spáchání dopravního přestupku "Vozidlo se zakrytou, upravenou nebo nečitelnou SPZ" nejsou v rámci bodového hodnocení řidičů přičítány žádné body. Tento přestupek nelze řešit v blokovém řízení udělením blokové pokuty, ale po spáchání přestupku je s řidičem zahájeno správní řízení. Ve správním řízení pak hrozí sankce 5.000 – 10.000. Za spáchání tohoto přestupku se udělí i zákaz činnosti (řízení motorových vozidel), konkrétně na 6 měs. - 1 rok
námahu nevím, ale sranda musí být, vyrobit to nebude nic převratnýho, když s tím někoho vyfotí "v akci", nemaj komu poslat pokutu, protože značku nevyfotili, kdyby s tím stopli někoho benga, tak to není "v akci" čili zákonu to neodporuje, SPZ není zakrytá, upravená, ani nečitelná = taky není pokuta
tím upravená se rozumí samo sebou, že se SPZ se nemanipuluje, pouze s krytem okolo...
ale tyhle prkotiny tu řešit nechci, zajímá mě, jak ošálit kameru (nebo čím se to fotí/točí?)...
tím upravená se rozumí samo sebou, že se SPZ se nemanipuluje, pouze s krytem okolo...
ale tyhle prkotiny tu řešit nechci, zajímá mě, jak ošálit kameru (nebo čím se to fotí/točí?)...
Tady ty schovávače, na které si dával odkaz, mě připadají jako velká tuzingová prasárna a obzvláště u té otáčecí varianty bys musel hodně zasáhnout do nárazníku a asi i říznout do výztuhy, což je hodně velký zásah z pohledu pasivní bezpečnosti auta. Pokud by tě s tím zastavili, i s nezakrytým, tak bych si uplně nebyl jistý tím, že by z toho nic nebylo. Minimálně to nebude homologované. Pokud už chceš zakrývat značku, tak 3M na to dělá fólii.
Ale pokud se chceš chránit proti kamerám, kup si něco takového http://www.antiradary.net/antiradar-genevo-one/ Je to kompletně legální a pokud koupíš nějaký s GPS a aktualizovanou databází, tak budeš o každém radaru vědět.
Ale pokud se chceš chránit proti kamerám, kup si něco takového http://www.antiradary.net/antiradar-genevo-one/ Je to kompletně legální a pokud koupíš nějaký s GPS a aktualizovanou databází, tak budeš o každém radaru vědět.
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

jako tip dobrý, ale přeci jen to je 10ka, navíc kde jsou kamery +- vím, takže nepotřebuju detektor, ale nějak skrýt značku... abych nemusel dávat pozor a porád zpomalovat...
odkaz byl pouze ilustrační
ten rotátor značky nemusí být o nic větší než normal podložka pod značku, kromě bočnic, v nichž bude zařízení na rotaci - jsem v procesu výroby... a jen se přichytí 2 šroubkama, bez jakéhokoliv dalšího zásahu do karoserie... přece sme češi, takže nějaký koumáci, čili tohle zvládáme, ale ...
ALE ta folie je super nápad, dosti jednodušší, nějaká která na dálku "rozmaže" takže je nečitelné co je pod ní, to je exelentní myšlenka, jdu hledat...
odkaz byl pouze ilustrační

ten rotátor značky nemusí být o nic větší než normal podložka pod značku, kromě bočnic, v nichž bude zařízení na rotaci - jsem v procesu výroby... a jen se přichytí 2 šroubkama, bez jakéhokoliv dalšího zásahu do karoserie... přece sme češi, takže nějaký koumáci, čili tohle zvládáme, ale ...
ALE ta folie je super nápad, dosti jednodušší, nějaká která na dálku "rozmaže" takže je nečitelné co je pod ní, to je exelentní myšlenka, jdu hledat...
já tedy nevím, ale to co jsi poslal jako ukázky, tak to je fakt už moc...
Rozhodně bych si nebyl jistý tím, že by to bylo bez postihu, tomu se mi nechce nějak věřit.
S fólií by možná šlo, ale řeší to jen stacionární radady, které dělají fotky a jsou bez asistence PČR. Pokud tě změří a okamžitě zastaví, budeš v prdeli.
Podle mne je spíše lepší jezdit rozumně a prostě riskovat pokutu nebo když vím, že tam je kamera, tak jednoduše ubrat z plynu. Antiradar je řešení, ale chce to něco pořádnýho, já osobně koukal na zabudované a to je řádově 60tis. Známý měl za oknem antiradar a Německu na to krutě doplatil. Jeli jsme společně, on ho před Německem sundal, ale kousek za hranicema nás stavěli policajti. Všimli si "olepeného" kolečka od držáku a začali hledat. Antiradar mu zabavili a dostal na místě pokutu 100EUR. Co jsem se bavil s jiným známým, tak v Německu je dost tvrdě postihán antiradar, ikdyž je vypnutý.
Schálně sem dej pak fotky, jestli to je opravdu nečitelné. Docela by mne to zajímalo, ačkoliv instalovat si to nebudu.

S fólií by možná šlo, ale řeší to jen stacionární radady, které dělají fotky a jsou bez asistence PČR. Pokud tě změří a okamžitě zastaví, budeš v prdeli.
Podle mne je spíše lepší jezdit rozumně a prostě riskovat pokutu nebo když vím, že tam je kamera, tak jednoduše ubrat z plynu. Antiradar je řešení, ale chce to něco pořádnýho, já osobně koukal na zabudované a to je řádově 60tis. Známý měl za oknem antiradar a Německu na to krutě doplatil. Jeli jsme společně, on ho před Německem sundal, ale kousek za hranicema nás stavěli policajti. Všimli si "olepeného" kolečka od držáku a začali hledat. Antiradar mu zabavili a dostal na místě pokutu 100EUR. Co jsem se bavil s jiným známým, tak v Německu je dost tvrdě postihán antiradar, ikdyž je vypnutý.
Schálně sem dej pak fotky, jestli to je opravdu nečitelné. Docela by mne to zajímalo, ačkoliv instalovat si to nebudu.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky řešim stejnej problém, jezdim každej den po Praze a nejezdim zrovna pomalu a auto už taky nejni nejnovější, zatim jsem měl štěstí, ale to mi nemusí vydržet dlouho, čili jsem si zaplatil službu od řešení pokut a uvidim. Nic lepšího jsem nenašel. Otáčecím značkám bych nevěřil, jednou se neotočí a jsi v řiti a řeší jenom úsekovky a tak. Tahle služba řeší komplet všechno. Už tady o tom někde je i téma snad i na e30klubu a nikdo si nestěžoval.
tahle služba proti pokutám mi přijde hrozná kravina. Zrovna před týdnem jsem doslat flastr za rychlost. Vyfotili mě s 78km/h. Policajtka říkala, že jsem mohl dostat až 2.500,- na místě. Nakonec mě to stálo jen 800,-. Ale fakt si nedokážu představit, co to pojištění je? Nejde mi do hlavy, že by to mohlo fungovat. Prostě jednou jedu rychle a to nikdo nemůže okecat, kór když mají fotku
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
s tím souhlasím, ale otázka položená byla spíše myšlená tak, aby člověk co překročí rychlost třeba o 15km nebyl persekuován. Alespoň tak jsem to pochopil já. Bohužel PČR nekouká na to, jestli jedu 50 a ohrožuji všechny kolem, ale na to jestli jedu 80, ikdyž mnohem bezpečněji

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
tak při takovém rozdílu by to opravdu mělo být už o papíry. Neřeknu 10-20km, to se stane. Ikdyž ono hodně záleží na provozu, na prázdné dálnici jde i 250, ale... Podle mne je lepší se hlídat, protože jak píšeš, postupem času by se člověk otrkal a pak by to klidně mohlo být i 150 ve městě, což je fakt špatně

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
- Kontaktovat uživatele:
Jako od tý doby co jezdim s BMW, tak nemám problém s policatama
za posledních 7 let jsem platil jenom za odtah. Je to zvláštní, ale když mě zastavěj, tak pokecáme a pohoda a ani na pokutu nepřijde.
Horší je to s měštákama a úsekovym měřenim, tam jsem chodil často vysvětlovat osobu blízkou, když to ještě šlo. Ted s novym systémem už po mě rovnou chtěli dopisem 600 a že to bude bez bodů, tohle jsem zatim ignoroval, tak uvidim, jestli se to stihne promlčet. A právě pro další případy jsem se radši pojistil. Kámoš už tuhle pojistku má a zrovna včera ho chytli, tak budu mít z první ruky, jestli to funguje jak má.
Jinak jezdim normálně a používám mozek. Ale jak jezdim furt, tak se toho za den stane hodně a nejsem prostě Mirek Dušín a peněz taky nemám na rozdávání.

Jinak jezdim normálně a používám mozek. Ale jak jezdim furt, tak se toho za den stane hodně a nejsem prostě Mirek Dušín a peněz taky nemám na rozdávání.

Money píše:čili sem si zaplatil službu od řešení pokut a uvidim. Nic lepšího jsem nenašel
Bud to funguje...
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014032001
alebo nie...
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014012901

hurvajs77 píše:tahle služba proti pokutám mi přijde hrozná kravina. Zrovna před týdnem jsem doslat flastr za rychlost. Vyfotili mě s 78km/h. Policajtka říkala, že jsem mohl dostat až 2.500,- na místě. Nakonec mě to stálo jen 800,-. Ale fakt si nedokážu představit, co to pojištění je? Nejde mi do hlavy, že by to mohlo fungovat. Prostě jednou jedu rychle a to nikdo nemůže okecat, kór když mají fotku
no funguje to tak že to za tebe odkládají, nic víc nic míň. Říkají tomu vznešeně pojištění ale není to nic jiného než jen vykrucování z povinností a to se snaží tak dlouho než to promlčí. Ale někdy to nevyjde a přestupník si to hezky zacvaka i s úrokama.