Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nanokozmetika

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
e155

#1 Příspěvek od e155 »

Tak jsem konečně dostal exteriér své E39 do takového stavu, v jakém jsem ho vždy chtěl. Teď už to jen ochránit. Chtěl jsem se zeptat, někdo, kdo se vyzná v autokozmetice? Má nanokozmetika skutečné vyšší ochranný vliv na lak, nebo je to jen tahání peněz... '¨
A když už, co by bylo nejlepší? Konkrétní přípravek na pastelový tmavě modrý lak. Děkuji!
mi00wa

#2 Příspěvek od mi00wa »

používám vosk a postačuje i chráni lak před cizí předměty, možná ta nanokosmetika bude lepší, ale musíš to auto uplně vyčistit, clayovat, rozleštit a pak nanoochranu aby to fungovalo na 100%
e155

#3 Příspěvek od e155 »

Vosk právě používám taky, (Turtle wax s teflonem), ale přijde mi, že moc nevydrží. Takový ten stav, kdy se na auto nic nelepí, hadr krásné sklouzne po kapotě vydrží tak 2 umytí (v mém případě max 3 týdny). Chtěl bych něco, co se nemusí aplikovat pořád dokola.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Počti si spíš tady :wink:
http://www.detailingclub.cz
e155

#5 Příspěvek od e155 »

Nemáš z toho prosim nějaké shrnutí? Nechce se mi číst stovky přízpévků :lol:
Sweden

#6 Příspěvek od Sweden »

O nanokosmetice toho moc nevím,zatím jsem nezkoušel a ani o to nějak nestojím,myslím že přidaná hodnota vůči kvalitnímu vosku za ty peníze nestojí.

Co bych ti doporučil pro začátek je zvolit jinou značku kosmetiky,kvalitnější pasty,leštěnky,vosky,sealanty.

Píšeš že Turtlewax ti vydrží tak 2-3 umytí,to bude asi tím že srovnání Turtlewax s např.vosky od Autofinesse,Collinite apod.je jako srovnání dílů Starline vs.Lemforder :wink:

Výdrž vosku není jenom o samotném vosku,je to o celkové přípravě laku na který se pak vosk nanáší ,je to o používání správných Ph neutrálních šampónů atp., a právě toto vše by jsi se dočetl na Detailingclubu.

Za mě,nano technologie ano ale pouze v odborné firmě aby výsledek a výdrž byla taková jaká má být. :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
paveld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

e155

#8 Příspěvek od e155 »

Děkuji pánové! Existuje nějaká odborná firma v Brně a okolí, s kterou máte osobní a dobré zkušenosti? Chtěl bych to vyzkoušet a bojím se to zmršit... Na tomhle autě nechci jít cestou pokus - omyl...
mi00wa

#9 Příspěvek od mi00wa »

e155 píše:Vosk právě používám taky, (Turtle wax s teflonem), ale přijde mi, že moc nevydrží. Takový ten stav, kdy se na auto nic nelepí, hadr krásné sklouzne po kapotě vydrží tak 2 umytí (v mém případě max 3 týdny). Chtěl bych něco, co se nemusí aplikovat pořád dokola.

musíš kupovat kvalitní vosk, mám finish kare 1000P tuhý a drží už 1 měsíc,
mám to kvůli zimě.
Odpovědět