Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zalomena redukce na bezpecnostni sroub

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
brusell

#1 Příspěvek od brusell »

Ahoj,
podarila se mi takova blba vec. Dnes jsem prehazoval letni kola na auto a pri utahovani posledniho kola se mi ulomila takova ta redukce na bezpecnostni sroub (respektive cast ktera se vsouva do sroubu se ulomila a zustala v nem).
Rad bych se zeptal, jestli se nekomu neco podobneho uz stalo. Vzhledem k faktu, ze se jedna o bezpecnostni sroub, predpokladam ze ta redukce bude profilem, jenz se zasouva do sroubu unikatni, takze se koupit asi neda? Dalsi otazka je co s tim sroubem, ve kterem je zalomena, protoze ten uz ted vysroubovat normalni cestou asi nepujde?

Diky vsem za pripadne rady.

Stan
alfonzo

#2 Příspěvek od alfonzo »

Vem velký TP a zajeď do BMW. Dají ti náhradní oříšek. Se závadou bych zajel do pneuservisu. Určitě si s tím poradím.
Jestliže bezpečnostní šroub není BMW, u značkových šroubů je vygenerován unikátní klíč, podle kterého udělají stejný oříšek a pošlou ho tobě. :wink:
brusell

#3 Příspěvek od brusell »

alfonzo píše:Vem velký TP a zajeď do BMW. Dají ti náhradní oříšek. Se závadou bych zajel do pneuservisu. Určitě si s tím poradím.
Jestliže bezpečnostní šroub není BMW, u značkových šroubů je vygenerován unikátní klíč, podle kterého udělají stejný oříšek a pošlou ho tobě. :wink:

Srouby jsou original BMW, takze by snad nemel byt problem. Nemas tucha, kolik si BMW muze za novy orisek uctovat?
kent60

#4 Příspěvek od kent60 »

Ahoj. Na podzim jsem platil cca 700. Na redukci by mělo být číslo, ale chlapci si donesli kufříky a zkoušeli své redukce až našli tu pravou. Redukci museli objednat.
Odpovědět