Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
registrace nove baterie F10? Umite nekdo? Praha a Pha-Vychod
Uz mi bohuzel po necelych 6 letech odchazi baterka je tam 90Ah/900A original asi AGM (F10 5202d 11/2010 automat). Poznal jsem to merenim CCA ktere je ted uz jenom ca. 400A namisto puvodnich a nominalnich 900A. Nechce se mi cekat tak dlouho az nenastartuju a radsi baterku preventivne vymenim. odchod baterky se asi urychlil dlouhym stanim posledni dobou kdy auto bylo dlouhe tydny na ruznych diagnostikach a opravach (diagnostika problemu s divnym zvukem motoru a nasledne vymena rozvodu motoru ta uz probehla rychle) a auto nejezdilo a baterku bohuzel nikdo nedobijel.
Jak jsem pochopil u tohohle auta uz nejde jen tak jako u vsech "normalnich aut" cvak-cvak vymenit starou baterku za novou, ale nova baterka se musi zaregistrovat pomoci spec. SW. Sice jsem si SW i kabel poridil ale jeste nerozchodil a se s tim nenaucil, takze radsi poptam nekoho zkusenejsiho. Umite to nekdo?
Poslal jsem dotaz pres SZ par vybranym clenum co nabizi v sekci "Nabidky" ale nekdo kdo s tim ma zkusenost si to muze precist i tady a take mi poslat SZ
predem diky
P.S. Mam rekuperaci ale zadny Start-Stop. Radeji bych tam sice dal levnejsi EFB baterku, nepotrebuju zadny overkill, ale nejsem si jisty jestli by rekuperace s tim nemela problem? Jakou mam jinou levnejsi alternativu nez zase Banner AGM 90-105Ah ? Na nemeckem klubovem foru mne vsichni strasili ze tam musim dat zase uplne to samy AGM jinak baterku zlikviduju za chvilku, nevim jestli neprehani, ale pokud mne nekdo kdo tomu rozumi (kodovani baterek a rozdily mezi nimi) nepresvedci opacne, tak asi riskovat moc nebudu a zase tam flaknu tu AGM... Nebo mate nekdo jine lepsi tipy krome toho Banner Running Bul AGM 92-105Ah 900A ?
Jak jsem pochopil u tohohle auta uz nejde jen tak jako u vsech "normalnich aut" cvak-cvak vymenit starou baterku za novou, ale nova baterka se musi zaregistrovat pomoci spec. SW. Sice jsem si SW i kabel poridil ale jeste nerozchodil a se s tim nenaucil, takze radsi poptam nekoho zkusenejsiho. Umite to nekdo?
Poslal jsem dotaz pres SZ par vybranym clenum co nabizi v sekci "Nabidky" ale nekdo kdo s tim ma zkusenost si to muze precist i tady a take mi poslat SZ
predem diky
P.S. Mam rekuperaci ale zadny Start-Stop. Radeji bych tam sice dal levnejsi EFB baterku, nepotrebuju zadny overkill, ale nejsem si jisty jestli by rekuperace s tim nemela problem? Jakou mam jinou levnejsi alternativu nez zase Banner AGM 90-105Ah ? Na nemeckem klubovem foru mne vsichni strasili ze tam musim dat zase uplne to samy AGM jinak baterku zlikviduju za chvilku, nevim jestli neprehani, ale pokud mne nekdo kdo tomu rozumi (kodovani baterek a rozdily mezi nimi) nepresvedci opacne, tak asi riskovat moc nebudu a zase tam flaknu tu AGM... Nebo mate nekdo jine lepsi tipy krome toho Banner Running Bul AGM 92-105Ah 900A ?
xyron píše:Vinor, Petr Kotrbacek ...
neeeeee sem urcite neeee (sorry nebudu dal komentovat)
budu ted trochu venovat casu abych rozchodil potrebny SW sam, protoze ho vyuziju i na jiny dalsi veci..
baterku jsem pomoci CTEKU a spec. desulfatizacni krabicky asi po necelych 2 tydnech a 14hodinach denne resp o vikendu 48 hodinach docela OZIVIL. Napeti uz neklesa tak rychle a CCA stoupnul z 380A na 420A uvidime jestli CCA se podari po par tydnech/mesisich navysit aspon na 700A ...
no protoze se s tou registraci baterky vsichni tak moc HLASILI
.a mne se nechtelo za to davat pres 2 tacy v autorizaku, taxem se naucil registrovat novou baterku SAM
No a pri te prilezitosti jsem se naucil u Fka i zvednout podil cerstveho vzduchu EGR-ventilu (zaroven jsem si zkontroloval ze mne ho zvedli tak jak jsem chtel)
Oboji je celkem jednoduchy....

No a pri te prilezitosti jsem se naucil u Fka i zvednout podil cerstveho vzduchu EGR-ventilu (zaroven jsem si zkontroloval ze mne ho zvedli tak jak jsem chtel)
Oboji je celkem jednoduchy....

MiM píše:... tak s návodem sem...Dík
Jde to uplne jednoduse programem Rheingold

Ale to plati pro modely F10 nevim jak je to u jinych modelu..
Jo povedlo se mi s pomoci chlapka pres teamviewer jinym programem natrvalo vypnout REKUPERACI, jizdni pocit je uplne jiny clovek nema po sundani nohy z plynu ze jede proti vetru nebo do kopce. Uvidim jak se to projevi na spotrebe, pravdepodobne vubec...