Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
LPG A VSE KOLEM PLYNU V BMW
michel83 píše:Díky za bleskurychlou odpověď! Ještě takový puntičkářský dotazVejde se ještě vedle toroidu 65 cm zvedák na původní místo?
trochu pozdě ale přece, dodávám pořádně fotky té E36 s 65l nádrží a naši specialitkou, plnohodnotným tankováním bez redukce
http://jaraxnet.rajce.idnes.cz/JaraXovo ... _tankovani
jinak jsem přidal i další fota našich montáží
http://jaraxnet.rajce.idnes.cz/
a budu rád za kritiku, jak lidí co mají LPG tak lidí co LPG nemají, co se vám na našem LPG nelíbí? co myslíte že by se dalo zlepšit?
rádi se necháme poučit.
pěkné jak jste tam nacpali ty vstřikovače pod ten plast ???
Máš někde Jaraxi fotky jak to vypadá pod tím plastem jen pro zajimavost.
Nemá na to vliv vedro které jde z motoru ? asi je to blbá otázka ale proč to nikdo nedělá ? jsi jedinej u koho to vidím všichni to mají na motoru ...takto to vypadá moc pěkně ale vubec nevím jak by se to tam narvalo i s kabeláží....
Díky za info.
Máš někde Jaraxi fotky jak to vypadá pod tím plastem jen pro zajimavost.
Nemá na to vliv vedro které jde z motoru ? asi je to blbá otázka ale proč to nikdo nedělá ? jsi jedinej u koho to vidím všichni to mají na motoru ...takto to vypadá moc pěkně ale vubec nevím jak by se to tam narvalo i s kabeláží....
Díky za info.
používáme samostatné vstřiky, tzn že vstřik není na liště, ale je umístěn samostatně, každý vstřik má svuj přívod LPG a výstup LPG, hadičky od vstřiku do válce se pak hodně zkrátí (cca 5cm) při použíti lišt se vstřikama mají hadičky cca 15 a víc cm, no a to se pak hodnoty vstřiku posouvaj někam jinam a nefunguje to uplně dobře stejně jako to že vstřiky musí být navrtány těsně u benzinovýho vstiřkovače, jedině tak to auto pak funguje "jako na benzín".
no a vstřiky sou umístěny mezi sacími parohy, proto se vejdou a nejdou vidět.
no a vstřiky sou umístěny mezi sacími parohy, proto se vejdou a nejdou vidět.
u toho cabria je to "odfláklý" jelikož je to moje auto a tam si s tím člověk tak nevyhraje jak u zákazníka, ale tu X3 jsme udělali poměrně precizně,jen jsem si ted všiml že nemáme foto motoru, to musím doplnit až to auto uvidím.
jinak vstřikům je tam dobře, teplota jim nevadí, zaprvé tam určitě nebude 100 stupnu, protože na sání člověk udrží ruku, za druhé se chladí průchodem plynu.
jediny co na LPG nema rádo teplo je jednotka, tu není vhodné dávat někam na motor.
další věc je schovaná jednotka, většina plynařu napojí jednotku na benzínové vstřiky, tzn že je pak v motorovém prostoru hodně kabeláže, my se napojujem přímo na jednotku motoru, tím ubyde spousta kabelů po motoře.
jo a ptal ses proč to tak nikdo nedělá, to je jasny, je to o čase, nedávno mi zákazník říkal že mu někde nabízeli do E65 LPG a že je to super že to ráno dovoze a odpoledne to má, a my to montujem 4 dny ve dvou lidech, jenže neznám plynaře co by vyndával při montáži sání, mi vždy vytahujem sání a vrtáme ho na stole a né na autě, tak má člověk jistotu že si vstřiky vyvrtá přesně tam kam chce a že nebudou špony v motoře a samozřejmě vyndat sání a nasadit zpět je u většiny motorů půl dne práce, taky je rozdíl jeslti uděláš tankování s redukcí a nebo bez, velký hrdlo dá taky víc práce, málá nádrž je taky rychleji namontovaná než velká a o tom to je. bohužel lidi jdou po ceně, tak plynaři šponujou ceny dolů a pak nemužou montovat jedno auto 4 dny.
ja bych rád nějakou kritiku, at sou náměty na zlepšení, chce být precizní a člověk si nemuže níkdy říct "líp už to nejde" vždycky to jde líp.
jinak vstřikům je tam dobře, teplota jim nevadí, zaprvé tam určitě nebude 100 stupnu, protože na sání člověk udrží ruku, za druhé se chladí průchodem plynu.
jediny co na LPG nema rádo teplo je jednotka, tu není vhodné dávat někam na motor.
další věc je schovaná jednotka, většina plynařu napojí jednotku na benzínové vstřiky, tzn že je pak v motorovém prostoru hodně kabeláže, my se napojujem přímo na jednotku motoru, tím ubyde spousta kabelů po motoře.
jo a ptal ses proč to tak nikdo nedělá, to je jasny, je to o čase, nedávno mi zákazník říkal že mu někde nabízeli do E65 LPG a že je to super že to ráno dovoze a odpoledne to má, a my to montujem 4 dny ve dvou lidech, jenže neznám plynaře co by vyndával při montáži sání, mi vždy vytahujem sání a vrtáme ho na stole a né na autě, tak má člověk jistotu že si vstřiky vyvrtá přesně tam kam chce a že nebudou špony v motoře a samozřejmě vyndat sání a nasadit zpět je u většiny motorů půl dne práce, taky je rozdíl jeslti uděláš tankování s redukcí a nebo bez, velký hrdlo dá taky víc práce, málá nádrž je taky rychleji namontovaná než velká a o tom to je. bohužel lidi jdou po ceně, tak plynaři šponujou ceny dolů a pak nemužou montovat jedno auto 4 dny.
ja bych rád nějakou kritiku, at sou náměty na zlepšení, chce být precizní a člověk si nemuže níkdy říct "líp už to nejde" vždycky to jde líp.
Ahoj Všem
tak už také patřím do rodiny LPG.
Předěláno včera na LPG a už mám první problém. Předtím než budu volat plynaři, že je něco špatně... Řešil někdo z Vás rapidní úbytek výkonu na LPG ? Neměl jsem auto an LPG, ale dle fóra tady by to nemělo být víc jak 5% - mě se zdá že to víc je...
Mám E39 535i a auto jak kdyby nejde dobře do otáček... Musim držet plyn dlouho než se motor vytočí. Před instalací LPG nebyl žádný problém, auto bylo normálně živý a dravý... Je to chyba na autě nebo plynem ?
Mám tu fakturu, že bylo namontován reduktor do 480kW, tak kde by mohl být prolbém ?
Díky

tak už také patřím do rodiny LPG.
Předěláno včera na LPG a už mám první problém. Předtím než budu volat plynaři, že je něco špatně... Řešil někdo z Vás rapidní úbytek výkonu na LPG ? Neměl jsem auto an LPG, ale dle fóra tady by to nemělo být víc jak 5% - mě se zdá že to víc je...
Mám E39 535i a auto jak kdyby nejde dobře do otáček... Musim držet plyn dlouho než se motor vytočí. Před instalací LPG nebyl žádný problém, auto bylo normálně živý a dravý... Je to chyba na autě nebo plynem ?
Mám tu fakturu, že bylo namontován reduktor do 480kW, tak kde by mohl být prolbém ?
Díky
tak sem se konečně prokousal celým vláknem...tejden sem to snad čet, jinak mám čerstvě lpg v e66 740Li, montováno u pana Vaňka, s klasikou 88l nádrží a tankováním na redukcí vedle hrdla na benzin, takže taková standardní montáž, mám najeto nějakých 800km, občas (řek bych mezi 2-3tis ot ale spíš na vyšší převodvý stupeň což se mi zdá jako blbost ale přijde mi to tak) auto jakoby proškubne, pravdou je, že mám svíčky na výměnu, ale čekací doba u snejka je dlouhá
kontrolka motoru se nerozsvítila jinak musím řict, že spokojenost, za první nádrž na lpg sem měl spotřebu 17l (na benzín sem měl vždy kolem 14,5) převážně město no, asi to bude chtít ještě doseřídit + nevim co udělá ta výměna svíček

- Přílohy
-
- IMG-20160623-WA0002.jpg.jpeg (129.46 KiB) Zobrazeno 5758 x
-
- toho prachu si nevšímejte :D
- IMG-20160623-WA0001.jpg.jpeg (144.82 KiB) Zobrazeno 5758 x
Mně se zas ten motor líbí víc bez krytů, mám ho i bez těch nad svíčkami. Holt staromilec, za starých časů kryty netřeba. Teď po opravě vanosů jede motor super, přepnutí na benzín nepostřehnutelné, a to mám plynové vstřiky spolu a delší hadičky, což je zde kritizováno. S tím přehříváním jednotky je to fakt, u 3,5 ji dali vedle motoru a někdy to zlobilo. Nacpali jsme ji vedle motronicu, pěkně chlazená, pohoda. A někteří plyňáci nevědí, že bawo běhá přes 110stC a házelo to chybu, jde to ale snadno posunout dolů.
Ahoj,
tak čitať tohle vlákno bolo fakt cca na týždeň
.
Pokial by mal niekto chuť odpovedať, tak ma zaujíma následovne.
Chcem kúpiť E60 r.v. 2003 až 2006.
1.Otázka sú tieto motory dobré na plyn ? ( má niekto doporučenie aký model motoru mám hľadať ? )
2."Mám auto kúpene", tak je pred montovaním plynu potrebné aby malo nejaký technický stav ( myslené tak zda sa tam musi pretesniť hlava - prípadne ma tam byť nejaký servis s prípravou na plyn ? )
3. Som z Kladna a dnes som volal na emise a pouze sa informoval zda ma zoberú keď mám LPG, tak sa ptali na systém povedal som že Magic prípadne Prins ( pretože o týchto značkách uvažujem ), tak začal že to je už teraz problém lebo sú sledovaný on-line a že nemajú nejakú certifikaci ???? ( co to je za kec ? ) Ešte si skúsim to overiť osobne ale proste len píšem dnešné reakcie z emís, tak snad ide o omyl.
Ďakujem za pripadne odpovede.
tak čitať tohle vlákno bolo fakt cca na týždeň

Pokial by mal niekto chuť odpovedať, tak ma zaujíma následovne.
Chcem kúpiť E60 r.v. 2003 až 2006.
1.Otázka sú tieto motory dobré na plyn ? ( má niekto doporučenie aký model motoru mám hľadať ? )
2."Mám auto kúpene", tak je pred montovaním plynu potrebné aby malo nejaký technický stav ( myslené tak zda sa tam musi pretesniť hlava - prípadne ma tam byť nejaký servis s prípravou na plyn ? )
3. Som z Kladna a dnes som volal na emise a pouze sa informoval zda ma zoberú keď mám LPG, tak sa ptali na systém povedal som že Magic prípadne Prins ( pretože o týchto značkách uvažujem ), tak začal že to je už teraz problém lebo sú sledovaný on-line a že nemajú nejakú certifikaci ???? ( co to je za kec ? ) Ešte si skúsim to overiť osobne ale proste len píšem dnešné reakcie z emís, tak snad ide o omyl.
Ďakujem za pripadne odpovede.